• 3 Feb. 2015
  • 2 min

O analiza a procesului de gandire.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Adrian Niculescu   http://www.facebook.com/adrianniculescucom http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes   Cu siguranta ca titlul te-a facut sa parcurgi articolul de astazi. […]

Adrian Niculescu

 

http://www.facebook.com/adrianniculescucom

http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu

http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti

http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes

 

Cu siguranta ca titlul te-a facut sa parcurgi articolul de astazi. Iti multumesc pentru asta. Cand vorbesc despre activitatea mea profesionala evit sa o numesc munca asa ca mai degraba spun ca pun caramizi la constructia carierei mele. Dar, ca de obicei, acest articol nu este despre mine ci despre tine.

 

Pentru mine cuvantul munca are undeva o conotatie grava, greoaie si inseamna ceva destul de greu de dus la capat. Si totusi acest articol este despre un anumit tip de munca. Statistic, 95 la suta din oameni nu gandesc in adevaratul sens al cuvantului, 3% cred ca gandesc iar doar 2% gandesc cu adevarat.

 

Noi, oamenii avem o capacitate interioara pe care nu ne-o exercitam decat foarte putin, unii dintre noi deloc de a gandi indiferent de circumstantele noastre exterioare. Inca de mici suntem catalogati prin note fie elevi de nota zece sau elevi mediocri si ni se pun niste etichete.

 

Majoritatea dintre noi traim cu acest etichete si ne lasam condusi de ele. Practic, suntem invatati ca in viata sa gandim din exterior in interior. Ceea ce este gresit. De ce? In exteriorul nostru este trecutul sau mai precis sunt rezultatele trecutului nostru. Daca aceste rezultate nu ne plac si pornim de acolo vom avea din ce in ce mai multe din aceeasi categorie.

 

Insa daca pornim din interior si ne construim pas cu pas, caramida cu caramida tot ceea ce ne dorim sa obtinem de la viata, fara sa luam in considerare etichetele si circumstantele exterioare atunci putem ajunge la performante uluitoare atat in plan personal cat si profesional.

 

Problema este ca suntem atat de captivati mental de imprejurimile noastre incat pur si simplu pare ca suntem intr-un cerc vicios. Si atunci incercam sa facem ceva. Insa daca ne uitam la verbul "a incerca" de fapt el se poate scrie si in_cerc_a … deci in cerc.

 

Mintea, mindset-ul nostru are o serie de muschi – emotii, focus, concentrare care se antreneaza exact cum ne antrenam la sala de forta. Diferenta este ca folosim un altfel de antrenament si antrenam altfel de muschi. 

 

Derularea procesului de gandire care porneste din interior, este indreptat catre obiectivele noastre si nu este legat de trecutul care este in exteriorul nostru este una dintre cele mai grele munci pe care le avem de facut in aceasta viata. De ce? Fiindca undeva in interior lucram la o adevarata sculptura care este gandirea noastra si care necesita timp, unelte potrivite si efort.

 

Este mult mai usor sa gandim asa cum ne sugereaza media decat sa gandim asa cum vrem noi.

 

Incercati un exercitiu simplu: cu ochii inchisi, sa numarati rar de la 1 la 10 fara sa va ganditi la altceva in afara numaratorii. Majoritatea dintre noi, cu mintile neantrenate nu vor putea sa faca asta fara ca mintea sa fie brazdata fie si de cel mai simplu gand.

 

Iti ofera acest articol o noua viziune asupra a ceea ce inseamna gandirea? Ma bucur! Daca nu, exista foarte multe resurse online despre minte, mindset si cum poti antrena procesul de gandire pentru rezultate exceptionale in plan personal si profesional.  

A fost util articolul? 0

Leave a Reply