• 10 Feb. 2017
  • 5 min

Rezoluția Benefit Seven: În 2017 vrem să ne mișcăm mai mult

Rezoluția Benefit Seven: În 2017 vrem să ne mișcăm mai mult

Benefit Seven are o mulțime de rezoluții pentru 2017, cum ar fi dublarea cifrei de afaceri și accentuarea ideii că sportul înseamnă distracție.

Benefit Seven, compania care a introdus în România conceptul de carduri unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport, prin serviciul 7card, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de euro (cu peste 60% mai mare decât în 2015) și a încheiat anul cu peste 16.000 de abonați (din 731 de companii) și 400 de săli de sport partenere (sau „spații de joacă după muncă”, așa cum le denumesc ludic cei de la Benefit Seven), în 34 de orașe din țară. Noul an a adus companiei confirmarea că se află pe un trend crescător. Încă din prima lună, numărul de abonați 7card a crescut cu aproximativ 3.000.

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, fondatorii Benefit Seven

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, fondatorii Benefit Seven

eJobs România a început deja să își construiască rezoluțiile pentru 2017 și te invită și pe tine să îți faci o listă, pornind de la următoarele Rezoluții Happy – obiective creative, distractive și ușor de pus în practică la birou.

Printre rezoluțiile pe 2017 ale celor de la Benefit Seven se numără dublarea cifrei de afaceri, o creștere de 40% a companiilor abonate, concentrarea și pe celelalte orașe în afară de București și atingerea numărului de 30.000 de abonați. În ceea ce privește rezoluțiile echipei din companie, cei 30 de angajați Benefit Seven au început deja să se întreacă în activități sportive și au o mulțime de planuri pentru a lucra mai bine în echipă, în special în ceea ce privește sportul, și pentru a face din 2017 un an cât mai Happy la Job.

Dorința de a duce un stil de viață mai sănătos este una dintre cele mai adoptate rezoluții. Ca urmare, am stat de vorbă cu Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, fondatorii Benefit Seven, despre planurile companiei pentru noul an, despre tendințele 2017 în sport și despre obiceiurile românilor de a merge la sală.

eJobs: Ce rezoluții au angajații Benefit Seven pentru ei înșiși, dar și pentru companie?

 

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru: Vrem să ne jucăm și să experimentăm. Avem în plan multe lucruri, dar povestim aici despre cele care au mai multă legătură cu mișcarea… defect profesional 🙂 Din discuțiile avute cu echipa și din conversațiile noastre de pe grupul de Whatsapp, vedem că s-a lansat o competiție foarte sănătoasă între colegi: “cine încearcă cele mai multe activități anul ăsta”. Ceea ce ne place foarte tare! În plus, vrem să luăm parte la mai multe competiții împreună decât anul trecut, cum ar fi B2RUN – Crosul Companiilor, dar și la alte evenimente legate de mișcare. Ne-am pus deja în calendar ca în luna mai să ieșim într-un weekend de drumeție. Nu va fi un teambuilding în care să discutăm rezultate, ci o ieșire la aer curat, cu mers, cățărat și simțit bine.

Echipa Benefit Seven a început să lucreze la rezoluțiile pe 2017

Echipa Benefit Seven a început să lucreze la rezoluțiile pe 2017

În 2017, vrem să ne mișcăm mult. Inclusiv din punct de vedere business, pentru că ne propunem să ajungem la peste 30.000 de abonați 7card.

eJobs: Să vorbim despre cea mai des întâlnită rezoluție, aceea de a duce un stil de viață mai sănătos. Cum se schimbă obiceiul de mers la sală al oamenilor la început de an, față de alte luni?

 

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru: “Din ianuarie mă apuc de sport” poate să fie un gând pe care îl are fiecare din noi și pe care îl punem în aplicare sau nu. Dar se pare că oamenii trec la acțiune. Am terminat anul 2016 cu peste 16.000 de abonați 7card, iar la finalul lunii ianuarie aveam cu aproximativ 3.000 de abonați în plus, fiind foarte aproape de 19.000.

eJobs: Ce ar trebui să facă cei care își propun această rezoluție, pentru a nu renunța la ea pe parcursul anului?

 

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru: Timp. Credem că îți faci timpul cu mâna ta, nu că îl ai sau nu. Cei care și-au propus să se bucure de mișcare în 2017 au nevoie să își facă timp pentru ce și-au pus în minte și să prioritizeze mâncatul sănătos, mișcarea sau orice altceva înseamnă „stil de viață sănătos” pentru ei. Este vorba de prioritizare, de a încerca lucruri noi și de puterea pașilor mici. De exemplu: îmi propun să merg la sală de 2-3 ori pe săptămână sau să înlocuiesc cartofii prăjiți cu o supă, pentru următoarele 2 luni. Peste 2 luni vezi ce se întâmplă, dacă te-ai ținut sau nu de rezoluție și treci la pasul următor.

eJobs: Care sunt tendințele anului 2017, în materie de sport?

 

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru: Chiar în această săptămână, echipa 7card a mers să încerce Pound, o activitate proaspăt adusă în România. În 2016, Pound – care este o combinație între yoga, pilates și percuție – a avut o mare creștere și un mare succes în UK și USA. Iar acum a ajuns și în România. Vedem dacă această activitate va fi în tendințe ca în afară, dar răspunsul oamenilor pare promițător.

Peste jumătate dintre români nu fac sport deloc

Începe să nu mai fie vorba doar de corp și cât de bine arăți la exterior. Se vorbește și despre cum te simți pe interior, așa că ne așteptăm ca numărul celor care aleg activități tip yoga sau de relaxare (dansuri, escaladă sau piscină, de exemplu) să crească. Pe lângă asta, antrenamentele tip HIIT – antrenamentele de intensitate maximă și durată scurtă – sunt tot mai căutate.

eJobs: Ce așteptări aveți pentru companie în 2017?

 

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru: Pentru 2017, în planurile noastre se află și dublarea cifrei de afaceri a companiei Benefit Seven (prin care am lansat serviciul 7card), la 6 milioane de euro. Legat de companiile care oferă 7card angajaților, în acest moment avem 731 de companii pentru care suntem parteneri și anul acesta dorim să avem o creștere de 40% în această direcție. Iar în ce privește centrele sportive, echipa noastră a făcut minuni anul trecut: am ajuns de la 228 de centre partenere la 400. Am ajuns deci prezenți în orașele în care se dorea foarte mult 7card, un total de 34 de orașe. În 2017 vrem să consolidăm relația cu sălile partenere, să putem promova mai mult activitățile care se pot face în aceste centre și să ne concentrăm mai puțin pe creșterea în cantitate a rețelei.

eJobs: Câți abonați activi și inactivi aveți în prezent și ce așteptări de creștere aveți?

 

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru: Exact în acest moment, avem 19.393 de abonați activi și asteptarea este ca în 31 decembrie 2017 să știm că ajutăm 30.000 de angajați români să se bucure de mișcare.

eJobs: Din datele Benefit Seven, ce procent din populație face sport? Câți merg la sală cu regularitate și câți merg mai rar?

 

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru: Doar 20% din români practică o activitate fizică de oricare fel, iar aproape 6% din populație face aceast lucru cu o oarecare regularitate. Peste jumătate din români nu merg la sport deloc. Din estimările noastre, doar 3,5% din populația activă, adică aproximativ 700.000 de persoane fac sport la o sală de fitness sau la un club sportiv, privat sau public. Lucrurile stau exact pe dos dacă ne uităm la „campionii” Europei în materie de sport, suedezii. La ei, cifrele arată că 55% dintre ei merg ocazional să facă mișcare și doar 9% nu fac deloc mișcare. (Surse: estimari facute in baza datelor 7card si Eurostat Euroarometer, IHRSA Report)

eJobs: Ce planuri aveți pentru acest an? Ce noutăți pregătiți?

 

Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru: Vrem să venim cu ceva nou în aproape fiecare lună, să arătăm că 7card nu este doar despre mers la sală. Ne propunem să aducem aproape de oameni activități noi și inedite, în funcție de sezon. Exact cum e cu mersul la patinoar, acum în februarie. Sau mersul pe bicicletă sau la piscinele în aer liber, pe timpul verii.

De asemenea, să încurajăm participarea la activitățile pentru copii (de la înot la gimnastică, de la arte marțiale la dansuri sau kid fitness), ori cele la care poate participa întreaga familie sau grupul de prieteni: escaladă, sporturi de echipă ca squash-ul, de exemplu.

Vrem să fim și mai aproape de utilizatorii 7card, prin noua noastră aplicație pentru mobil, cu recomandări personalizate, atât pentru activitățile preferate ale fiecăruia, dar mai ales cu experiențe noi pe care le aceștia le pot incerca.

Vrem să fim și mai prezenți în afara Bucureștiului, în celelalte 33 de orașe din rețeaua noastră.

Și mai avem în plan să fim parteneri la evenimente de alergare dedicate angajaților din companii. Ne place ideea de teamwork, de alergat alături de colegi și de susținere a celor care se mișcă pentru a se simți bine.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply