• 28 Feb. 2017
  • 2 min

Românul care conduce o afacere în Silicon Valley vorbește despre ce înseamnă să fii lider și creativ

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Pentru românul George Haber, a face business este un mod de viaţă de care nu scapi. Iar dacă te retragi, dacă vrei să ieşi la pensie, cum a încercat el să facă acum 15-20 de ani, viaţa devine neinteresantă.

Deşi nu e religios, crede că Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea sa. „Dacă vrei să te simţi ca un Dumnezeu, dacă vrei să împlineşti ceea ce a făcut Creatorul, trebuie să creezi. De aici vine răspunsul. Şi nu te opreşti niciodată.” George Haber spune ce presupune să conduci o afacere, ce înseamnă să fii lider și ce model de management a ales el.

George Haber, românul care conduce o afacere în Silicon Valley

George Haber, românul care conduce o afacere în Silicon Valley

Ce te face să vibrezi, ce te pune în mişcare?

 

George Haber: Nu doar eu ci majoritatea antreprenorilor pe care îi cunosc continuă să investească, să facă lucruri mai mari sau mai mici sau pur şi simplu diferite. Bill Gates, de exemplu, continuă să fie antreprenor, dar creează lucruri care îmbunătăţesc viaţa altora. Nu mai e la Microsoft, dar se învârte prin lume, donează banii şi timpul lui, care e mai valoros, unor lucruri pe care el le consideră mai importante. Eu am creat o mică firmă de investiţii, Cresta Fund (în Silicon Valley). Pentru mine, a crea un start-up este asemănător cu a crea un business în care vrei să faci o pâine bună. Trebuie să ai ingredientele necesare: antreprenorul, ideea, piaţa şi oamenii care să o facă, trebuie să amesteci ingredientele corespunzător, să le ţii împreună până vezi că funcţionează. Iar lucrurile de care sunt foarte interesat ţin de inteligenţa artificială, de Machine Learning, de realitatea virtuală şi augmentată. Fără ele, umanitatea nu va supravieţui, din multe motive.

Când vom vedea aplicaţiile IA și RV puse în practică?

 

George Haber: Astăzi, Machine Learning se bazează pe reţelele neuronale artificiale şi are potenţialul de a fi utilizat în toate domeniile software. Schimbarea în inteligenţa artificială e enormă! A devenit evident încă din 2011 când supercomputerul Watson dezvoltat de IBM a câştigat concursul de cultură generală Jeopardy, din SUA, la distanţă mare de principalii săi concurenţi, oamenii. Şi nu i-a bătut bazându-se pe algoritmi, ci pe cunoştinţe. Watson a citit tot ce se putea citi – cărţi, Wikipedia – şi acest gen de sistem neuronal este exact ca la om. Nu mai e un program pe care cineva îl scrie, ci…

 

Citește interviul integral pe cariereonline.ro.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply