• 26 Jan. 2018
  • 3 min

Ce-ți poate oferi un job în vânzări?

un job în vânzări

Prin anul întâi de facultate, când încă nu eram decisă ce voi face după ce termin studiile, participarea la diverse evenimente de carieră înseamna o nouă oportunitate de a afla mai multe despre ce se întâmplă în câmpul muncii. La unul dintre aceste evenimente la care mergeam de cele multe ori ca să mai scap de câte un curs, am fost fascinată de discursul unui speaker care ne povestea despre ce-ți poate oferi un job în vânzări. Ce m-a ținut atentă la discursul lui a fost pasiunea cu care vorbea despre ceea ce face, cum își atinge clienții sau cum stabilește targetele. După conferință, am dat buzna peste acel tânăr cu care îmi doream să discut, deși până atunci vânzările nu se aflau în topul listei de domenii în care aș fi vrut să lucrez. Și nu eram singura, ulterior am văzut că erau zeci de studenți în jurul lui.

Atunci mi-am dat seama ce înseamnă să știi să vinzi. El ne vindea niște joburi în vânzări, domeniu în care și la acea vreme, oferta de joburi era mult mai mare decât oferta de candidați.

Timpul și experiențele ulterioare însă m-au dus în cu totul alte domenii, însă speakerul de la acel eveniment s-a dovedit a fi pe lângă un vânzător bun și un prieten devotat, de la care am șansa să mai aflu câte ceva nou de fiecare dacă când ne revedem.

Ce ar trebui să știi despre vânzări pentru o viitoare carieră în domeniu:

 

Îți dezvolți abilitățile de comunicare

Dacă discuțiile cu oamenii pe care îi vezi pentru prima dată sunt o provocare pentru tine, un job în domeniul vânzărilor îți poate fi de folos. Vei fi pus față în față cu diverse personalități, iar la un moment dat, vei ști cum să îi abordezi pe fiecare în parte. Și atunci noile cunoștințe sau chiar vorbitul în public vor deveni o plăcere.

 

Flexibilitaea la job

Dacă ești un om căruia nu-i place statul la birou opt ore, atunci o poziție în vânzări este pentru tine. Sectorul vânzărilor îți oferă diverse oportunități în acest sens: de la munca de teren, până la ore de lucru în funcție de preferințe. Cea din urmă te poate ajuta, mai ales dacă încă ești student și mai trebuie să ajungi la cursuri și seminarii. Iar dacă îți atingi targetul de vânzare, managerul tău nu va fi preocupat de cât timp îți petreci tu la birou.

 

Bonusuri consistente

Un loc de muncă în acest domeniu se bazează de cele mai multe ori pe un venit generat din vânzări. Astfel, dacă ești un bun vânzător și începi să înțelegi abordarea, poți câștiga pe lângă un salariu net și diverse bonusuri, desigur în funcție de performanța de care dai dovadă. Totodată, în vânzări poți fi sigur că munca ta este recompensată pe măsură, căci cu cât mai mult lucrezi, cu atât mai mult câștigi.

 

Rezistența la stres

Vânzările presupun și multe provocări, multe refuzuri sau oameni nervoși și agitați. Iar dacă vei învăța cum să-ți gestionezi emoțiile în astfel de situații, s-ar putea să devii o persoană rezistentă la stres. Acest lucru îți va fi de folos la orice alt job, căci fiecare poziție sau domeniu vine cu provocările sale.

 

Tu îți alegi angajatorul, nu el pe tine

Domeniul vânzărilor este unul dintre sectoarele în care numărul de joburi disponibile a crescut destul de mult în ultimii ani, însă cei care își caută un loc de muncă le evită. La o simplă căutare pe eJobs poți observa că ai la dispoziție o diversitate de joburi în domeniu. De asemenea, nici cerințele angajatorilor nu sunt prea mari. Și dacă nu ai experiență în vânzări, nu trebuie să te sperii căci foarte multe companii organizează pentru angajații noi diverse training-uri care-i pregătesc pentru viitoarea activitate.

 

O imagine amplă asupra unui business

Orice companie, indiferent de domeniul în care activează, are un departament de vânzări. Iar oamenii din aceste departamente trebuie să cunoască destul de bine cum stau lucrurile atât în organizație, cât și în piața în care activează. Aceste lucruri te vor ajuta și pe termen lung la un alt job, chiar dacă nu este în sectorul vânzărilor.

 

Așadar, dacă ești student sau pur și simplu ești în căutarea unui job, ar trebui să te gândești la avantajele pe care ți le poate oferi un astfel de job. O poziție în vânzări poate fi de viitor, desigur dacă te potrivești pentru ea. Iar dacă nu, poate fi o experiență din care să înveți lucruri utile și pentru viitoarele joburi.

 

Citește și: Cinci lucruri de analizat înainte să aplici la jobul de vis

Cum să ajungi la interviu fără să fi aplicat 

Zece pași să îți creezi o biografie pe placul viitorilor angajatori 

 

A fost util articolul? 5
joburilocuri de muncavanzari

Leave a Reply