• 17 Jul. 2019
  • 3 min

Cum e să te apuci de cursuri de programare la orice vârstă

Cum e să te apuci cursuri de programare în diverse decade ale vieții
Autor
Diana Mărășoiu Managing Editor // Cu un background economic, a dat în prim... Arată mai mult

Nu există o vârstă optimă la care să te apuci de niște cursuri de programare. În orice punct al vieții tale te poți reprofila către această zonă a IT-ului în care există un deficit considerabil al forței de muncă.

La Twitter, Google și alte companii axate pe tehnologie, recrutorii tehnici trebuie să știe la rândul lor cum să codeze pentru a analiza corect profilul celor care aplică la diverse poziții. În plus, o mulțime de start-up-uri IT angajează persoane care să scrie despre produsele lor pentru a-i ajute să și le promoveze. Aceste persoane trebuie să aibă la rândul lor cunoștințe din domeniu și să urmeze niște cursuri de programare. Ia și tu în calcul ideea de a combina informațiile deprinse la cursuri IT cu expertiza ta curentă!

Toate aceste aspecte, dar și alte noi cerințe ale pieței de muncă, au fost luate în calcul de 3 dintre noii absolvenți ai primei grupe de Coders Lab powered by eJobs România. Iar întâmplarea face ca ei să se afle în etape diferite ale vieții și experienței profesionale și vin cu perspective diferite asupra cursului proaspăt încheiat.

 

Lecții deprinse de noii absolvenți Coders Lab

Un curs de programare îți facilitează accesul la informațiile utile

Știi acei oameni care par atât de siguri pe ei încât te lasă fără cuvinte? Răzvan Gheorghe, de doar 20 de ani, din București, face parte din acea categorie. Proaspăt absolvent al Academiei Coders Lab powered by eJobs România este competitiv, creativ, plin de energie, optimist și foarte motivat să învețe.

 

Razvan Gheorghe

Răzvan Gheorghe are 20 ani și este game tester.

 

„Sunt game tester și îmi place adrenalina. Altfel mă plictisesc și nu mai am răbdare să mă concentrez. E important pentru mine să știu ce am de făcut pentru a învăța ce mă interesează și să urmez un anumit tipar‟, spune Răzvan. A studiat și pe cont propriu programare, dar i se pare că, într-un cadru organizat, reține mai repede, plus că are acces mai ușor la informațiile dorite. Cochetează cu ideea de a se angaja ulterior în IT pentru a căpăta experiență. Succes pe mai departe, Răzvan!

Cătălin Stănescu are 32 de ani și este consilier pentru clienții vorbitori de franceză.

 

Într-un cadru organizat ești mai motivat să înveți

Unul dintre cei doi norocoși care au câștigat un curs Coders Lab, în valoare de 8.000 de lei, Cătălin Stănescu (32 de ani) este din București și a terminat Facultatea de Istorie. S-a specializat în Istoria Artei în Franța și este consilier pentru clienții vorbitori de franceză la o companie din țară. Ca să poată să studieze JavaScript, și-a luat toate zilele de concediu pe acest an și mărturisește că, deși i se pare dificil să învețe să programeze, este o provocare să descopere zi de zi lucruri noi.

Nu e prima dată când se înscrie la cursuri IT, doar că modulele #CodersLabRomania i se par complexe și mizează pe faptul că după terminarea lor, o să lucreze în domeniu. Chiar la el în companie, dacă acest lucru e posibil. „Într-un cadru organizat, sunt mai motivat decât pe cont propriu. Îmi dau silința să trec fiecare examen pentru că nu vreau să-i dezamăgesc pe oamenii care mi-au dat o șansă și care m-au susținut foarte mult în acest proces‟, spune Cătălin.

 

Constantin Niculescu

Constantin Niculescu are 45 de ani și lucrează în vânzări.

 

O voință de fier e obligatorie când te apuci de cursuri de programare

Constantin Niculescu (45 de ani) a studiat timp de 7 săptămâni în prima grupă de cursanți Coders Lab din România. Deși are background în vânzări, și-a dorit o carieră în IT și s-a apucat de cursuri de programare, chiar dacă a trecut mult timp de când nu a mai dat pe la școală. Mărturisește că a ieșit din zona de confort pentru a învăța JavaScript, iar adaptarea a fost dificilă. I s-a părut că a învățat mai greu în comparație cu colegii de grupă, dar i-a plăcut și-și dorește să exerseze cât mai mult pentru a se angaja în IT. Iar voința lui e o sursă de inspirație pentru noi toți. „Trebuie să asiști la cursuri ca să înțelegi cum funcționează un limbaj de programare, nu poți sta pe margine și să crezi că recuperezi apoi. E important să te implici și să depui efort în aceste 7 săptămâni. Vreau să rămân în acest domeniu și să reușesc să îmi găsesc un job ca programator‟, a punctat Constantin.

Înscrierile pentru următoarea grupă Coders Lab powered by eJobs România se termină pe 16 august. Dacă poveștile celor trei te-au convins să încerci și tu află toate datele despre aceste cursuri de programare accesând www.coderslab.ro!

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Vrei să fii programator? Iată ce beneficii te așteaptă!

Cum îți dai seama dacă ești potrivit pentru un job de programator?

A fost util articolul? 8
Coders Labcurs de programarecursuri de programare

Leave a Reply