• 12 Aug. 2019
  • 3 min

Vrei să faci cursuri de programare? Iată cu ce provocări te vei confrunta!

Vrei să faci cursuri de programare

Nu e niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a te reprofila către o carieră în IT. Ai nevoie însă de o gândire analitică, răbdare, creativitate, spirit de echipă, dorința de a învăța lucruri noi și de cursuri de programare.

Ca orice început, primii pași făcuți înspre programare cu ajutorul unui curs de profil sunt anevoioși. Iar doi dintre proaspeții absovenți ai academiei Coders Lab România au povestit recent, în cadrul emisiunii eJobs TV, care sunt provocările cu care s-au confruntat de-a lungul celor 7 săptămâni de studiu.

Primul contact cu programarea poate fi descurajant

Pentru mulți dintre studenții Coders Lab, cele dintâi ore dedicate cursurilor de programare nu au decurs atât de lin cum s-ar fi așteptat. Volumul de informații noi era unul ridicat, iar mulți dintre participanți și-au pus problema că nu se vor descurca mai departe. Nicoleta Danileț, absolventă Coders Lab România, ne-a dezvăluit care a fost primul impact cu lumea IT-ului: „Pentru mine și pentru colegii mei primele două săptămâni au fost critice pentru că veneam cu toții din domenii total diferite. Puțini dintre noi mai avuseseră contact cu programarea. A fost acel șoc al noutății și am început să ne întrebăm:  <<Dacă în prima săptămână e atât de greu, voi putea să urmez cursul? E pentru mine programarea sau m-am înșelat?>> Însă, în final, cu toții au realizat că e doar un șoc al noului și au continuat. Lucrurile au început să se clarifice și ne-am și obișnuit cu ritmul intens de lucru”.

Orarul poate părea copleșitor

Poate ai încheiat de mult timp socotelile cu școala și nu ai mai petrecut recent săptămâni întregi studiind și rezolvând teme. În cazul unor cursuri de programare trebuie să te reîntorci la această rutină care poate fi solicitantă mai ales în primele săptămâni.

„În cazul meu a fost dificil a fost să țin pasul cu cursul. E destul de multă materie. Timpul este și el limitat. La ora 17.00 termini cursul, ajungi acasă, trebuie să-ți faci temele. În weekend ai de asemenea de muncit. Iar dacă nu te ocupi de teme rămâi în urmă cu cursul. Îți trebuie foarte multă determinare pentru a obține rezultate. Altfel, de ce te mai înscrii?” a punctat Bogdan Savu, absolvent Coders Lab România.

Poți fi tentat să dai bir cu fugiții pe final

Spre finalul cursului cumulul de informații și oboseala își pot spune cuvântul și, atunci când nu mai e decât un hop, da, acel hop important, să fii tentat să renunți.

„Pentru mine cel mai greu a fost în penultima săptămână a cursului când m-a ajuns oboseala și nu mă mai concentram cum ar fi trebuit. Am rămas cu restanță la examenul din săptămâna respectivă și-mi puneam întrebări dacă mai pot duce cursul până la capăt. Îmi părea totodată rău pentru că eram aproape de final. Vedeam finalul, dar simțeam că nu mă mai pot apropia”, spune Nicoleta Danileț.

Mi-am resetat puțin gândirea, m-am mobilizat și mi-am spus că trebuie să trec acum toate aceste etape pentru că informația se va sedimenta pe urmă. Și-n plus voi avea tot timpul din lume la job să aplic și să capăt experiența care-mi va da lejeritate în lucru. (Nicoleta Danileț).

După cum poți observa din confesiunile proaspeților noștri absolvenți, aceste cursuri de programare pot ridica anumite probleme atât la începutul lor, dar și pe parcurs. Însă niciun obstacol nu e imposibil de trecut, iar la finalul celor 7 săptămâni de studii vei fi pregătit pentru a-ți urma visul profesional și pentru a dobândi multrâvnita carieră în IT.

Ia-ți inima în dinți și înscrie-te la noua sesiune de cursuri Coders Lab. Acestea se vor desfășura în perioada 02.09.2019 – 18.10.2019, iar înscrierile pentru ele se vor încheia pe 16 august. Mai multe detalii găsiți pe www.coderslab.ro!

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

Programarea e doar pentru tineri? FALS!

Cum e să faci cursurile de programare la orice vârstă

A fost util articolul? 0

Leave a Reply