• 3 Apr. 2019
 • 3 min

Cursurile Coders Lab te învață să programezi în 7 săptămâni

cursurile Coders Lab

Programatorii sunt printre cei mai bine plătiți oameni din România și chiar din lume, iar companiile caută de zor să îi angajeze. Dacă visezi și tu să obții un job de programator, dar ți-e teamă să înveți să programezi, să știi că acum poți să o faci rapid, în doar 7 săptămâni, datorită cursurile intensive Coders Lab, noua Academie de IT lansată de eJobs.

Prin Academia de IT Coders Lab, eJobs și-a propus să formeze aproximativ 200 de programatori specializați în dezvoltare JavaScript și PHP, până la finalul anului. Numărul de cursanți va crește, însă, treptat, de la an la an, perspectiva fiind să ajungă la mai mult de 2.000 de programatori în următorii 3 ani. Totodată, toți cursanții vor primi consiliere profesională și ajutor în găsirea unui loc de muncă, la finalul cursurilor.

 

Cine poate urma cursurile Coders Lab?

Academia se adresează tuturor celor care își doresc o carieră în IT, indiferent de vârstă sau de pregătirea profesională anterioară.

„În acest moment, există un deficit uriaș de IT-iști în România. În orice moment, piața ar putea absorbi cu ușurință aproximativ 20.000 de specialiști. Clienții noștri ne spun aproape zilnic că au nevoie de soluții alternative pentru a acoperi această gaură. Pe de altă parte, tot mai mulți candidați își doresc să intre în această industrie, în jurul căreia s-au creat adevărate mituri în ultimii ani. De la salariile foarte mari pe care le oferă angajatorii, chiar și pentru poziții de juniorat, până la flexibilitatea de care se bucură, toate aceste argumente au transformat IT-ul în domeniul cel mai vânat de către candidați”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Cum se vor desfășura cursurile Coders Lab?

Cursurile, care vor începe la finalul lunii mai, se vor derula pe parcursul a 7 săptămâni de predare intensivă, pentru fiecare serie. Vor fi susținute 6 module, timp de 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi. Cursurile de programare vor fi ținute oameni cu experiență extinsă în IT, care au lucrat în companii și care sunt ancorați în rigorile și nivelul de expertiză pe care îl cer, astăzi, angajatorii.

„Cursurile de programare Coders Lab pun accent pe exerciții practice încă din prima zi. Teoria e utilă, dar niciodată nu o vei învăța în lipsa practicii care s-o pună în context. Cursanții vor avea, constant, de rezolvat, pe cont propriu, numeroase probleme complexe și vor programa simulând situații reale din domeniul web development-ului. Majoritatea participanților la cursurile de programare Coders Lab, de la nivel internațional, nu au mai programat niciodată și, cu toate astea, au acum o carieră în IT”, a mai adăugat Bogdan Badea.

Filtrarea cursanților și accesul lor dintr-un modul în altul se va face printr-o testare amănunțită a cunoștințelor însușite până în acel moment. Cei care nu pot trece de aceste filtre nu vor putea trece la modulul următor și, prin urmare, nu vor putea absolvi școala.

Absolvenții vor beneficia, de asemenea, de consiliere profesională pentru găsirea unui loc de muncă în această industrie.

„Deja am făcut primii pași în direcția extinderii cursurilor și în interiorul companiilor de tehnologie care își doresc să formeze candidații. Pentru aceștia vor fi dezvoltate academii interne de IT, sub umbrela Coders Lab, iar candidații care le vor absolvi vor ajunge să se angajeze în companiile respective”, a mai spus Bogdan Badea.

 

Ce oportunități există în domeniul IT?

În acest moment, aproximativ 10% dintre joburile de pe eJobs.ro sunt pentru domeniul IT. Jumătate dintre acestea sunt pentru candidații din București. Următoarele orașe în care se caută IT-iști, după numărul de joburi publicate pe eJobs.ro sunt Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Salariul mediu în industrie este de 5.731 de lei, potrivit comparatorului salarial Paylab.ro

„Ne dorim foarte mult să scoatem acest domeniu din turnul de fildeș în care se află astăzi și să-l facem accesibil pentru cât mai mulți oameni. Atât timp cât au aptitudini tehnice de bază sau aplecare în această direcție nu au cum să nu deprindă cunoștințele care îi vor duce în punctul de programatori junior, perfect pregătiți și cu șanse reale pentru angajare în orice companie din România.” a adăugat Bogdan Badea.

Coders Lab este un brand internațional, originar din Polonia, care formează, anual, peste 2.000 de programatori. 82% dintre aceștia s-au angajat deja ca specialiști IT. Dacă și tu vrei o carieră în programare, înscrie-te acum la cursurile Coders Lab!

 

Vrei să afli mai multe despre cum poți deveni programator rapid? Intră pe www.www.coderslab.ro

A fost util articolul? 30
Coders Labdomeniul ITprogramareprogramator
 • AvatarRafael Catalin Gidea zice

  Buna ziua,in ce oras se tin cursurile?

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Rafael! În acest moment cursurile Coders Lab au loc în București. Găsești mai multe detalii pe website-ul academiei: https://www.coderslab.ro/

 • AvatarJecu Ionela Emilia zice

  Buna ziua
  Mă interesează cat costa acest curs și unde se poate desfășura.
  Va mulțumesc!

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Emilia!

   Găsești toate informațiile pe care le cauți pe website-ul Academiei Coders Lab: https://www.coderslab.ro/. Nu ezită să contactezi echipa Coders Lab dacă ai mai multe întrebări.

 • AvatarMiron Aurica zice

  O provocare ce o doresc !

 • AvatarDela Timisesti zice

  In Piatra-Neamt?

  In Targu-Neamt?

  2029?

Leave a Reply