• 9 Nov. 2021
  • 12 min

Locuri de muncă în București pentru care nu ai nevoie de experiență

locuri de munca Bucuresti

Tocmai ce ai absolvit studiile sau ești încă pe băncile școlii și ai vrea să te angajezi, dar CV-ul fără experiență te reține? Te întrebi desigur ce companie ar fi interesată să-ți ofere un loc de muncă fără să ai exercițiul vreunui job. Și în ce oraș ai cele mai multe opțiuni de angajare astfel încât să-ți fie mai ușor? Primul job poate fi chiar o alegere inspirată, din care ai de învățat, dacă te orientezi bine, spre locuri de munca Bucuresti. Pe eJobs.ro ai ocazia de a selecta nivel de carieră: Fara Experienta.

Orientarea spre locuri de munca București vine cumva natural. Este orașul cu cele mai variate oferte de muncă, cu cele mai mari salarii, cu cele mai multe companii din țară. Chiar dacă mereu l-am perceput ca aglomerat, mereu mi-a dat senzația că aici am cele mai multe oportunități în carieră. Așa se vedea situația dintr-un oraș de provincie aflat la 60 de kilometri de Capitală. Singura opțiune acolo era să înveți ca să pleci la București. Mai întâi la facultate, apoi la job. Am început prin a mă implica în cursurile ținute de jurnaliști la facultate și așa am ajuns în redacția unui ziar financiar, apoi în redacția unei reviste de lifestyle. După trei luni venea și cea dintâi ofertă de angajare în București și primii bani care aveau altă valoare decât cei primiți din familie. Satisfacția de a reuși să mă angajez în Capitală era și mai mare și m-a motivat pe mai departe. După 16 ani, Bucureștiul rămâne în continuare orașul cu cele mai multe oferte în carieră. Iar cifrele îmi susțin părerea.

 

Salariul mediu în București, cel mai mare din țară

Salariul mediu net în Bucureşti în luna martie 2021 era de 4.700 lei/lună, aproape dublu față de cel din județele sudice ale țării, cum ar fi Teleorman, unde salariul mediu net este de 2.600 lei/lună, conform datelor Institutului Național de Statistică. Rata șomajului e cea mai mică din țară, la sfârșitul lunii septembrie 2021, aceasta era de 1.17%. Comparativ cu luna august, când rata șomajului a fost de 1.18%, în această lună, acest indicator s-a diminuat cu 0.85%. În Cluj, în luna martie – pentru care au fost publicate cele mai recente date de către Direcția Județeană de Statistică, rata șomajului a fost de 1,6%. Și oferta de locuri de munca in Bucuresti este mai generoasă față de alte județe din țară, aici găsești zeci de mii de locuri de munca. 

 

Citește și despre locuri de munca Arges!

Locuri de munca Bucuresti fara experienta

Angajatorii sunt din ce în ce mai interesați să ofere locuri de muncă celor care nu au experiență, dar vin cu atitudinea și abilitățile necesare unui job. Pe eJobs.ro, de exemplu, găsești mii de locuri de munca Bucuresti fara experienta. Cele mai ofertante domenii în Capitală sunt: vânzările, transporturile, administrativ/logistică, relații clienți/call center, alimentație, contabilitate.

 

Consilier vânzări

Ești o persoană orientată spre rezultate, eficientă și perseverentă în atingerea obiectivelor? Poți începe un job în vânzări. Contează să te orientezi spre o companie care îți oferă perspective de creștere. O astfel de companie este atentă și la plusurile tale: studii superioare, noțiuni de contabilitate primară, cunoștințele de contabilitate primară. Printre beneficii se numără: asigurare medicală privată, asigurare de viață, bonusuri în funcție de realizări și evoluție, posibilitatea de a dezvolta o carieră solidă în vânzări, în cadrul unei echipe tinere și puternice.

Curier/Livrator

Dacă ai minimum 17 ani, cunoști bine Bucureștiul sau orașele mari din țară și deții bicicletă, motocicletă sau mașină personală, îți poți lua job de livrator. Companiile oferă plata/comanda, contravaloarea transportului, tarif dinamic, bonus de performanță între 45 si 450 RON/săptămână, bonus pentru un anumit număr de comenzi livrate, bonus de recomandare, training, suport pe intreaga perioada de colaborare, contract de munca înregistrat la ITM, protectia și medicina muncii.

 

Manipulant mărfuri

Cu minimum 8 clase finalizate, atenție la detalii și abilități matematice de bază, poți lucra în gestionarea mărfii dintr-un depozit comercial. Responsabilitățile tale vor fi: pregătirea produselor în cantitatea și din lotul indicat pe lista de pregătire, verificarea produselor pregatite, astfel încât acestea să fie potrivite pentru vânzare, aranjarea produselor pe palet, astfel încât să fie stabile și ușor de verificat, participarea zilnică la ordinea și curățenia din depozit. Pachetul de beneficii include: salariu fix, bonusuri în funcţie de performanţă, tichete de masă, decontare transport, ore suplimentare plătite conform legislației în vigoare.

Lucrător comercial

Marile lanțuri fast-food au oferte de angajare în funcție de sectorul în care locuiești în București. Contează ca la interviu să fii tu însuți, să te implici și să te diferențiezi. Ai numeroase beneficii: program de lucru variat și flexibil, în 2 schimburi (full time – 8h, part time – 4h, 6h, weekend), majorări salariale în raport cu timpul petrecut în companie (la 6 luni, 1 an, 2 ani); prime cu ocazia sărbătorilor, prime pentru copii, decont transport la tura de închidere a restaurantului; bursă de merit dacă ești student și îndeplinești condițiile de acordare; bonus vechime 1 an in companie, recompensă financiară pentru recomandări. 

Asistent recepție

Misiunea ta va fi să întâmpini clienții într-o manieră prietenoasă și să le oferi informații, să preiei apelurile telefonice și să încasezi sume de bani aferente anumitor servicii. Ai posibilitatea de dezvoltare profesională prin instruiri specifice și oportunități de promovare în cadrul companiei. Pachetul de beneficii include tichete de masă, decontare transport, bonus de performanță. 

 

Vânzător

Dacă nu ai o calificare, dar îți dorești să înveți o meserie care să te ajute mai departe în țară sau în afara țării, găsești job de vânzător în industria alimentară. Salariul pornește de la 500 euro la care se adugă și bonurile de masă, decontarea transportului și asigurare medicală. Ai program flexibil și mâncarea asigurată în ziua de lucru. 

Call Center Specialist

Jobul de call center specialist te ajută să-ți începi cariera și să câștigi experiență în relația cu clienții. Contează să ai abilități de comunicare precum persuasiunea și negocierea,  să acorzi atenție nevoilor clienților, să-ți exprimi clar opiniile, să redactezi și să construiești rapoartele într-o manieră logică. Cunoașterea limbii engleze reprezintă un plus. În pachetul de beneficii ai bonuri de masă, bonusuri lunare de performanță, asigurare medicală privată, transport asigurat.  

 

Recrutor junior

Prietenii te definesc ca o persoană entuziastă și implicată? Dacă ești și bun prieten cu limba română și îți dorești să deprinzi cât mai multe cunoștințe din domeniul resurselor umane, poți aplica pentru un post de junior recruiter. Ești avantajat dacă ai terminat o facultate într-unul din domeniile: psihologie/resurse umane/sociologie sau ai făcut un voluntariat în recrutare sau administrare personal. Iată ce beneficii ai: training în recrutare și administrare personal, pachet salarial și beneficii non-salariale.

Contabil junior

Tocmai ai absolvit facultatea de contabilitate sau ești în an terminal și vrei să-ți iei primul job? Poți aplica pentru un post de contabil junior. Contează să fii familiarizat cu principiile contabile și să ai bune cunoștințe de utilizare Microsoft Office, în special Excel. Operarea în programe informatice de contabilitate constituie un avantaj. Acest job îți oferă și ocazia de a te afirma și de a promova. 

 

 

joburi fara experienta

Ai mai multe șanse să-ți găsești primul job bifând nivelul de carieră: Fără Experiență din eJobs.ro

 

Cum te ajută eJobs să te angajezi dacă nu ai experiență

Știm cât de greu poate fi să găsești un loc de muncă în România în special dacă nu ai experiență. De aceea în 2018 am lansat un număr scurt (021)9124, cu tarif normal, la care poți apela pentru a-ți găsi un job! De luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00, un consilier eJobs îți va răspunde și îți va oferi tot suportul necesar pentru aplicarea la un job. Te va ajuta să îți faci un cont de candidat pe platforma eJobs și îți va completa CV-ul pe baza informațiilor pe care tu i le oferi. Apoi, pe baza acestui CV și a experienței tale, va căuta și va identifica joburile compatibile cu pregătirea ta și va aplica pentru tine. Astfel îți crești șansele ca angajatorul să te contacteze și să te invite la un interviu sau chiar să-ți facă o ofertă.

 

Ce trebuie să știi despre nivelul de carieră Fără experiență

Din martie 2019, pe eJobs avem un nou nivel de carieră, numit Fără Experiență (No Experience). Înainte puteai alege doar joburi Entry-Level (< 2 ani) și era greu să le distingi pe cele unde chiar angajatorii nu cereau experiență. Acum este mai clar care joburi nu necesită experiență și sunt cu adevărat relevante dacă ești în căutarea primului job.

Zilnic eJobs trimite o alertă de e-mail cu joburi, iar ca să le primești pe cele relevante pregătirii tale profesionale, îți poți edita CV-ul și să bifezi nivel de carieră: Fără Experiență. Angajatorii au început deja să folosească acest nou nivel de carieră, așa că șansele de a-ți găsi un job potrivit cresc.

 

industrii

Vânzările, Transporturile, call-center-ul, IT-ul sunt doar câteva dintre domeniile ofertante pentru locuri de munca Bucuresti fara experienta.

 

Cerințele în domeniile în care te poți angaja fără experiență:

 

Astfel, iată în ce domenii o poți lua oricând de la zero și ce așteptări au angajatorii:

Vânzări 

Pentru a începe o carieră în vânzări ai nevoie de abilități de comunicare, relaționare, negociere și capacitatea de a lucra sub presiune. Și de o strategie care să te ajute să te califici pentru un job în domeniu:

Citește

Înainte de a merge la interviu, e nevoie să te asiguri că ai măcar o pregătire de bază în domeniul vânzărilor și o abordare care te poate ajuta să obții rezultate. O poți deprinde citind cartea New Sales. Simplified.: The Essential Handbook for Prospecting and New Business Development. (trad. Noile Vânzări. Simplificat: Cartea esențială pentru a prospecta și pentru a dezvolta noi business-uri). Vei descoperi exemple, anecdote și vei învăța cum să finalizezi cu bine vânzările. Expertul în vânzări Mike Weinberg îți arată greșelile critice pe care le poate face un om de vânzări și îți oferă idei pentru a obține rezultate. Vei învăța cum să identifici prospecții, cum să faci schița unei povești care să vândă, cum să abordezi o convorbire prin telefon ca să-ți crești șansele de a te întâlni față în față cu prospecții, cum să realizezi un raport. De ajutor îți sunt și cărțile: Tehnici de a vinde, scrisă de celebrul formator Dale Carnegie și Cum să vinzi orice oricui, de Joe Girard.

 

Adaptează CV-ul

Un CV generic nu va ieși în evidență în fața recrutorilor. Asigură-te că secțiunea Despre mine (obiectivul) arată că ești în căutarea unui job în vânzări. Cercetează joburile în vânzări și vezi ce cuvinte cheie cuprind în secțiunea Candidatul ideal. Alege-le pe cele care se potrivesc pregătirii tale și include-le în CV. În scrisoarea de intenție, povestește despre cum ai negociat într-un anumit context, ce abilități ai dobândit și le poți folosi și în vânzări.

Abilitățile transferabile

Managerii de vânzări vor să vadă că poți să te vinzi pe tine însuți înainte de a-ți încredința produsele sau serviciile lor pentru a le vinde. Chiar dacă nu ai experiență în vânzări, poți avea abilități dobândite în alte domenii care să te ajute.  În esență, un job în vânzări înseamnă să convingi o persoană să cumpere ceva de care nu avea neapărat nevoie. Așadar gândește-te la un moment în care a fost nevoie să convingi pe cineva să cumpere ceva și cum ți-ai folosit abilitățile de comunicare, leadership. Oferă aceste situații ca exemplu la interviu.

Arată că ți-ai făcut temele

O altă parte a jobului tău în vânzări presupune să identifici nevoile clienților și să le oferi o soluție. Interviul pentru job este o ocazie potrivită pentru a-ți demonstra această abilitate. Poți arăta că te-ai pregătit pentru interviu, prin întrebările pe care le pui: 

      • În ultimele rapoarte am citit că…
      • Am studiat competitorii și am văzut că produsele companiei se diferențiază astfel…
      • Am aflat că sunt planuri de extindere a companiei pe o nouă piață. Ce alte planuri de dezvoltare aveți? 

Această abordare îi va arăta directorului de vânzări că știi cum să obții informații de la un cumpărător potențial.

 

Resurse umane

Pune accent în CV pe conferințele și cursurile de HR la care ai participat sau pe comunitățile HR din care faci parte. Sunt o dovadă că te-ai familiarizat cu domeniul HR și cu terminologia. Orice experiență care are legătură cu HR-ul merită menționată, poate în studenție ai recrutat sau ai fost lider într-o asociație. Insistă pe abilitățile de comunicare și relaționare, dar și pe abilități necesare în HR, precum capacitatea de a analiza date.

Call Center

Te califici pentru un job în call center dacă știi bine o limbă străină, în principal engleza, sau o limbă exotică: portugheza, chineza. Contează mult și abilitatea ta de a lucra în echipă, dar și abilitatea de a gestiona situațiile de criză.

 

Transport – Logistică

Pentru un job în transport, pune la începutul CV-ului permisul de conducere pe care îl deții și chiar numărul de kilometri parcurși. Contează mult să știi să folosești o aplicație precum Waze sau Google Maps. 

 

IT

Pune accent pe obiectivul tău profesional, acela de a învăța programare. Dacă ai studii tehnice, merită să le menționezi la începutul CV-ului. În cazul în care nu ai studii, poți menționa orice proiect făcut în IT, de exemplu o aplicație, folosirea unui limbaj de programare, jocuri testate din punct de vedere tehnic sau cursuri IT.

 

 

 

locuri de munca Bucuresti

Adaptează-ți CV-ul fiecărui job la care aplici și pune accent pe abilitățile transferabile!

 

Cum te angajezi fără experiență

 

Cum îți faci CV-ul:

 

  • Identifică punctele tale forte: E ca și cum ai lucra la o prezentare personală pe care o susții în fața unui public. Contează să identifici ceea ce vrei să vinzi. Pune pe hârtie acele aspecte la care excelezi (de ex. poate scrii bine pe blog), acele calități pe care le-au remarcat și cei apropiați ție – chiar dacă sunt profesionale sau nu. După aceea, vezi ce abilități caută recrutorii și cum le poți potrivi cu punctele tale forte, astfel încât să incluzi în CV exact acele cuvinte cheie care atrag atenția.

    Obiectivul profesional este primul lucru la care ne uităm în CV mai ales dacă nu avem o experiență trecută acolo. (Victoria Brulea, consultant recrutare)

     

  • Acordă atenție obiectivului profesional: Despre mine. Este prima impresie pe care și-o va face recrutorul despre tine. Așa că păstrează textul cât mai scurt și simplu. Maximum 150 de cuvinte. Punctează două abilități care te diferențiază, aduc valoare companiei și consideri că se potrivesc jobului la care aplici. Poți menționa și specializarea obținută în timpul studiilor, dacă, de asemenea, o consideri relevantă. Tot aici menționează și ce îți dorești de la compania la care aplici. Și, da, nu e o rușine că nu ai experiență: 

 

Noi știm că un tânăr absolvent nu are cum să gândească ca un senior. Are șanse de reușită dacă începe CV-ul astfel: «Obiectivul meu este să încep să lucrez în departamentul/să încep să explorez…» sau «Doresc să lucrez în compania X pentru a deprinde experiență în marketing». Trebuie să ai un obiectiv corect stabilit pentru nivelul tău de experiență. – Marga Radu, HR Solutions Director/Balkans la The Adecco Group.

 

  • Pune accent pe activitățile extra-curriculare: Poate te-ai implicat într-un ONG sau într-o asociație studențească. Faptul că nu ai fost plătit pentru un rol pe care l-ai avut, nu înseamnă că nu ai deprins abilități valoroase. E important ca în CV să detaliezi perioada, task-urile și competențele. De exemplu, dacă aplici pentru un job de copywriter, recrutorii vor aprecia mai mult că ai scris textele pentru revista studențească decât că ai lucrat într-un fast food.
  • Scoate în evidență studiile și abilitățile deprinse: Majoritatea CV-urilor încep cu cele mai recente locuri de muncă, dar, dacă tu nu ai mai lucrat și nici nu ai făcut voluntariat asta nu înseamnă că nu ai ce să scrii în CV. E bine să punctezi anii de studiu, calificările și abilitățile transferabile deprinse. Lucrarea de dizertație te-a ajutat să deprinzi abilități de cercetare, un proiect în grup ți-a dat abilități de planificare, de gestionare a timpului. Când vii și cu exemple dai un plus de valoare CV-ului tău.
  • Menționează premii, burse, concursuri la care ai participat.
  • Pune accent și pe abilitățile hard: Cunoști o limbă străină? Ai permis de conducere? Știi un limbaj de programare? Sau ai rezultate în social media cu un proiect personal? Ai putea fi tentat să nu incluzi aceste abilități în CV, fie că le consideri nerelevante, fie evidente, dar tocmai aceste abilități arată că poți fi persoana potrivită și pricepută pentru un anumit job.

Acordă atenție

  • pozei și adresei de e-mail: să fie profesioniste și să te prezinte într-un context profesional
  • lungimii CV-ului (o pagină – maximum două) – așa că nu-l încărca inutil
interviu angajare

Interviul este o ocazie bună să-ți arăți entuziasmul față de job.

 

Cum faci față interviului când nu ai experiență

CV-ul tău a trecut cu bine de prima etapă de recrutare. Urmează interviul pentru primul job pentru care merită să te pregătești :). Să citești despre companie, să știi ce presupune jobul. Recrutorii nu-ți vor da un test din descrierea jobului pentru a vedea dacă ai toate acele calități listate acolo. Vor să vadă cât de bine înțelegi ce presupune un job pe care nu l-ai mai făcut, ce abilități ai și sunt importante pentru noua ta poziție. Entuziasmul și dorința de a învăța contează mult în decizia recrutorului.  

Important e să nu scoți în evidență ceva ce nu ai făcut dacă recrutorul nu te întreabă. Dacă totuși te afli în situația de a fi întrebat despre o experiență sau o abilitate pe care nu o ai, cea mai potrivită abordare este să explici ce știi despre acea abilitate, să dai exemple de competențe similare și să arăți dorința de a învăța.  

Una dintre cele mai incomode întrebări de la interviu poate fi: De ce ar trebui să te angajăm pe tine? Primul impuls este să spui: Nu știu, nu am suficientă experiență. Nu știu de ce ar trebui să mă angajați. Răspunsul acesta ar putea să fie finalul interviului. Pentru a fi convingător, e important să înțelegi ce vor recrutorii să afle. 

 

    • Cum te diferențiezi de alți candidați?
    • Dacă te angajăm, ce valoare poți aduce în companie?
    • Ce abilități consideri că aduci în dezvoltarea proiectelor?

 

Iată și alte întrebări pe care le poți primi la interviu:

Ce poți să-mi spui despre tine?
Această întrebare e menită să spargă gheața și să arate cât de sociabil ești. Contează să nu te pierzi în detalii inutile și să alegi acele informații despre tine, despre studiile ori pasiunile tale care te pot ajuta să te califici pentru job.

Cum te-a pregătit internship-ul/facultatea pentru acest job?
Dacă în facultate ai deprins anumite cunoștințe (de exemplu operarea într-un anumit program) pe care ți le cere și jobul merită să le detaliezi. Dacă facultatea sau internship-ul nu sunt relevante pentru jobul la care aplici vorbește despre abilități precum munca în echipă, respectarea deadline-urilor, negocierea.

Cum te-ar descrie profesorii?
Spune pe scurt care a fost percepția profesorilor și oferă exemple care să susțină părerea acestora despre tine.

De ce îți dorești acest job?
Important e să fii onest și să spui adevăratul motiv, nu ceva ce crezi că recrutorul și-ar dori să audă.

Ce știi despre companie?
Să cunoști detalii despre activitatea companiei înseamnă să arăți din start interes și angajament, dar și dorința a obține jobul.

 

 

cursuri formare profesionala

În maximum 4 luni și jumătate poți avea o calificare într-un domeniu care îți place.

 

Cursuri în București ca să câștigi experiență într-un anumit domeniu

Ți-ai bifat deja în CV nivelul de carieră: Fără Experiență, precum și domeniul în care vrei să lucrezi. Ai updatat CV-ul și ai aplicat. Cât timp așteptți să fii invitat la interviu poți face o scurtă investiție în cariera ta. Să obții o calificare într-un domeniu de viitor. 

Cursuri online în IT

eJobs organizează  cursuri IT, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Definește mai întâi ce curs ți se potrivește. Dacă ești atent la detalii și la identificarea erorilor în site-uri, poți alege Cursul de Tester. Dacă ai înclinație spre design, poți alege cursul de Programator Java.

 

Ce trebuie să știi despre cursurile în IT

  • Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene 
  • Cursurile au loc online, după job, de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs)
  • Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT
  • Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii
  • Includ consiliere în carieră 

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@ejobsgroup.ro

0729.729.843

Cursuri pentru a învăța o meserie

Dacă îți dorești o meserie de bucătar, cofetar, contabil, stivuitorist, electrician, poți apela la Centrul pentru Formare Profesională și Dezvoltare Regională. Prețurile pornesc de la 764 lei (pentru plata integrală), iar durata poate fi între patru săptămâni și 4,5 luni.

Sunt cursuri practice numai bune ca tu să începi să profesezi într-o anumită meserie și să te simți pregătit la locul de muncă. Se adresează persoanelor care au absolvit învățământul obligatoriu și care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele.

Avantajele cursurilor de calificare profesională: 

      • pregătire profesională alături de profesori cu experiență teoretică și practică
      • activitatea practică este asigurată în restaurante/ companii de prestigiu
      • program flexibil
      • suport de curs gratuit în format electronic
      • menținerea legăturii dintre cursant si formator prin e-mail
      • certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, însoțit de suplimentul descriptiv care atestă competențele dobândite 
      • cursurile poate fi achitate integral sau în rate.

Ai la îndemână numeroase locuri de munca Bucuresti, chiar dacă nu ai experiență în CV. Recrutorii te încurajează să aplici și sunt mult mai deschiși să dea anii de experiență (atât de vânați cândva în CV) pe abilitățile și atitudinea candidaților. Contează să lucrezi la prezentarea ta profesională și să o faci relevantă pentru jobul la care aplici. Să fii onest în stabilirea obiectivului tău profesional și în informațiile transmise despre tine. Iar la interviu să transmiți entuziasm și dorința de a învăța. Dacă jobul mult dorit întârzie totuși să apară, dă un plus CV-ului tău: apelează la oameni care te pot îndruma și forma în carieră. 

 

Ți-a plăcut articolul despre locuri de munca Bucuresti fara experienta? Citește și despre:

Model CV. Tot ce trebuie să știi în redactarea CV-ului

Să aplic la un job dacă nu am experiența necesară?

 

A fost util articolul? 10
locuri de munca

Leave a Reply