• 21 Dec. 2015
  • 2 min

Nomenclatorul de Sărbători: Operator Call Center

Omul cu organizarea de Revelion. Lucrează cu disperare, bani și multe, multe detalii.

Atenţie! E unul dintre voi şi e chiar acolo, bine infiltrat în gaşca ta. Fiecare gaşcă are câte unul, să ştii, şi sunt mulţi, mulţi, mult mai mulţi decât crezi: fiecare dintre ei încearcă să organizeze Revelionul perfect şi, ca să facă asta, te stresează până-ţi sar fulgii.

Profilul jobului (aka Cum să recunoşti un profesionist?)

 

Pentru a-şi duce la îndeplinire marele plan de cucerire a Revelionului, se foloseşte de un dispozitiv ultra-secret-şi-nu-prea, numit telefon. Dispune de mai multe dispozitive de genul ăsta, pe care le foloseşte pentru a intercepta semnale din universurile paralele ale prietenilor lui.

E important să-l identifici cât mai repede, pentru a nu-i lăsa să se înmulţească. O supraîncărcare cu profesionişti de genul ăsta s-ar putea să ducă la arderea circuitelor, căci folosesc telefonul ăla mai ceva ca periuţa de dinţi: telefonează, vorbesc, rezolvă, telefonează, vorbesc, rezolvă şi nu se mai opresc.

Totuși, e uşor să recunoşti genul ăsta de oameni cu super puteri organizatorice: nu primeşte credit decât pe telefon şi, atunci când te întâlneşti cu el, în loc de salut îţi spune: „Hai că te sun eu, okey?”.

Printre calităţile sale de Operator Call Center profesionist, se remarcă:

  • vocabular bogat, debit verbal mare şi îmbârligare în exprimare, astfel că în mai puţin de 30 de secunde a şi scos 3 de DA de la tine;
  • capacitate de lucru full time. Doarme cu casca de telefon în ureche şi te sună încontinuu: la miezul nopţii, la 3 dimineaţa, în pauza de prânz, oricând ştie că eşti disponibil sau destul de confuz încât să interceptezi mesajul lui pe cale telefonică;
  • energie şi perseverenţă – nu te lasă cu una, cu două. Dacă nu vrei la hotelul pe care l-a propus el, nu-i nimic, are el câteva filmuleţe cu locul care-o să te convingă, ba chiar o să vorbească cu managerul de acolo să te sune să-ţi facă o ofertă specială;
  • flexibilitate aparentă – îţi oferă falsa impresie că e de acord cu planurile propuse de tine. Replica lui preferată este: „cred că ai dreptate, însă cred că şi eu am dreptate. De aceea, propun să…”. De aici, lucrurile se întâmplă aşa: ai un scurt moment în care ceva raze de natură nepământeană intervin asupra puterii tale de a opune rezistenţă prin argumente şi… gata. Serios, gata! Până te-ai trezit, el a dat câteva telefoane şi totul este stabilit aşa cum a zis el.

Responsabilităţile jobului (aka Ce face ăsta toată ziua?)

 

Atribuţia lui preferată este să organizeze Revelionul: strânge banii, stresează pe toată lumea cu toate detaliile ever posibile – de la cine aduce băutura până la cine une doarme -, sună încontinuu să te mai întrebe ceva, să-ţi mai zică ce s-a mai stabilit, sună şi pe alţii să facă rezervări, să confirme, să schimbe, să reconfirme.

Preia toate apelurile telefonice cu o dexteritate incredibilă. Nu există moment în care să nu poate fi găsit la telefon, fiind renumit pentru abilitatea de a răspunde în timp ce sare cu paraşuta sau face scufundări acvatice.

Gestionează prompt toate solicitările, organizând temeinic orice adunare. Singura solicitare la care nu răspunde este o întrevedere între patru ochi, fără telefon. Pentru că atunci, vei şti! Vei şti că pentru el #viaţaepustiu fără telefon.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply