• 7 Dec. 2015
  • 2 min

Ți-e frică de interviu? Fă acest exercițiu și vei avea încrederea de care ai nevoie

Foto pregătire interviu
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Un exercițiu eficient îți asigură încrederea de care ai nevoie la interviul de angajare

De mult țintești acest job. Ai urmărit site-ul de recrutări al companiei și anunțurile publicate pe site-urile specializate. Ai redactat un CV impecabil și l-ai trimis cu mare emoție. În sfârșit, un reprezentant al angajatorului te-a sunat și te-a invitat la interviu! Iar tu, după câteva minute de bucurie, simți că ți se face tot mai frică de momentul adevărului!

Și, dacă te gândești bine, nu ai absolut niciun motiv să nu te prezinți cu încredere totală la interviu: CV-ul este real, ai pregătirea, experiența și abilitățile necesare și, eventual, și recomandările cerute. Nu există niciun motiv logic care să justifice acea frică. Nu intra în panică, frica este un sentiment normal, pe care îl poți controla. Concret, vei afla acum un exercițiu foarte eficient care te va ajuta să te bucuri de un grad maxim de încredere în tine la interviul de angajare.

Este important să faci acest exercițiu într-un moment de liniște, când nu te deranjează nimeni, cu câteva zile sau cel puțin cu o zi înainte de ora interviului.

Așadar, urmează pașii descriși mai jos pentru a merge la interviu cu maximă încredere în tine.

 

1. Acordă-ți câteva minute de relaxare în care să fii prezent aici și acum, ascultând sunetele din jur și conștientizându-ți starea și poziția corpului.

 

2. Fiind în această stare de liniște, fă o scurtă călătorie în trecutul tău și adu pe ecranul tău mental un moment în care te-ai simțit plin de încredere în tine. Odată ce ai adus această situație pe ecranul mental, observă cât mai multe detalii: unde te afli, cine te înconjoară, ce sunete auzi în jurul tău, cum ești îmbrăcat, care este poziția corpului, ce gesturi faci, care este expresia feței, ce gânduri ai și cum anume te simți în această situație.

 

3. Acum, că știi exact ce simți atunci când ai încredere în tine, intensifică această stare știind că o poți simți mai puternic, și mai puternic.

 

4. Următorul pas este să-ți ancorezi starea de încredere în tine. Pentru aceasta, în timp ce simți tot mai intens starea de încredere în tine, alege să faci un anumit gest, care nu trebuie să fie uzual, dar nici foarte greu de făcut în orice situație când ai nevoie să retrăiești această emoție. De exemplu poți uni degetul mare cu arătătorul sau cu mijlociul, chiar în timp ce trăieși starea de încredere în tine.

 

5. Întrerupe exercițiul după ce ai făcut gestul și reia-l din nou. Repetă de câteva ori.

 

6. Verifică rezultatul. În momentul în care faci gestul ales, trebuie să simți acea stare de încredere în tine.

 

7. Repetă-l de câteva ori în următoarele zile pentru întărirea ancorei.

 

După acest exercițiu, va fi suficient să faci gestul tău secret înainte de a intra la interviu pentru ca să simți un val de încredere în tine și să ai curajul să te manifești la capacitatea maximă pentru a obține jobul dorit.

 

 

A fost util articolul? 4
interviu

Leave a Reply