• 19 Iun. 2018

(P) 3 valori pe care să le cauți într-un angajator

valori angajator joburi Penny Market
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ...

Primul instinct al multor persoane, atunci când își caută un job, este să plece de la domeniul de interes. Ai terminat o facultate de limbi străine? Atunci clar te-ai potrivi pentru un post de traducător. Ai lucrat câteva luni la recepția unui business? Atunci sigur ai putea fi un Office Administrator. Dar te-ai gândit vreodată să îți cauți un job în funcție de valorile companiei?

Penny Market România face parte din REWE Group, unul dintre liderii europeni ai domeniului alimentar. Primul magazin de la noi din țară a fost deschis în anul 2005, însă grupul german a fost înființat acum aproape un secol, în anul 1927. Acum, în țară, Penny Market numără peste 200 de magazine, 3 centre logistice, un sediu central și aproximativ 4.300 de angajați, cu o echipă în continuă creștere. Mai mult, compania își propune să se implice activ în viața angajaților săi și să le ofere acestora un mediu cât mai propice pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

 

Așadar, dacă pentru tine e important să obții un loc de muncă sigur, unde vei avea loc de creștere și toată susținerea necesară din partea angajatorului, dar și din partea colegilor tăi, atunci sigur ți se vor potrivi aceste 3 valori pe care Penny Market pune preț:

1. Spiritul de echipă

La job ne petrecem cea mai bună parte din zi, iar oamenii pe care îi întâlnim acolo și cu care stăm acele multe ore ne influențează și starea pe care o vom avea în restul zilei. Astfel, un mediu de lucru neplăcut, în care oamenii nu sunt respectuoși cu noi și munca noastră, ne va afecta nu doar fericirea la job, ci și fericirea de acasă. De aceea Penny Market pune preț pe spiritul de echipă și caută să-l cultive în rândul angajaților săi prin încurajarea ideilor și inițiativelor fiecărui angajat, dar și a muncii în echipe.

2. Dezvoltarea profesională

O carieră se construiește în timp și se resimte și pe plan personal. Din acest motiv, o creștere profesională organică e oricând binevenită. Penny Market înțelege că fiecare angajat vine cu diferite experiențe de viață și ambiții și le pune la dispoziție acestora o structură organizatorică flexibilă care să le permită să-și construiască un traseu profesional fidel așteptărilor pe care le au și dorințelor pe care le descoperă pe parcurs.

joburi Penny Market valori angajator

3. Responsabilitate față de angajat

Orice angajat vine cu entuziasm la un nou loc de muncă, dar acel entuziasm se poate evapora imediat dacă observă că angajatorul nu-i respectă munca sau timpul. De aceea compania Penny Market crede că este responsabilă pentru fericirea angajaților la job și caută să fie alături de aceștia în orice moment. Pentru că o carieră nu se construiește de una singură pentru niciun angajat; e important să se implice și compania.

 

Așadar, dacă erai în căutarea unui loc de muncă și vrei să te alături unei companii care își pune angajații pe primul loc și se implică 100% în viitorul acestora, uită-te printre posturile libere la Penny Market pe eJobs.ro și aplică pentru cele care ți se potrivesc!

 

A fost util articolul? 1
angajator romaniaangajatorijoburilocuri de munca

Lasă un răspuns