• 8 Oct. 2020
  • 2 min

Vrei să faci voluntariat? Află cum te ajută în viitoarea carieră!

Programele de voluntariat puse la dispoziție de diverse ONG-uri sunt privite adesea cu reticență de către cei care nu au trecut printr-o astfel de experiență.

Dar asta și pentru că ei nu cunosc toate beneficiile pe care le pot obține dacă aleg să-și înceapă cariera într-un astfel de program. 

Ne-am gândit să-ți prezentăm câteva dintre aceste avantaje care s-ar putea să te convingă să te înscrii chiar acum într-un program de voluntariat. Iată-le pe fiecare în parte! 

 

Un program de voluntariat te ajută să plusezi la experiența din CV

Voluntariatul poate fi o bază solidă pentru viitorul job, mai ales pentru că te poate învăța o mulțime de lucruri din diverse arii de activitate. Iar dacă nu ai experiența de lucru pe care să o treci în CV, atunci ai putea să începi un astfel de program. Angajatorii caută oameni activi și dispuși să se implice în proiecte, iar faptul că ai făcut voluntariat s-ar putea să-ți crească șansele de a obține un job bun chiar și la început de carieră. 

 

Îți poți da seama ce te pasionează

Experiența voluntariatului te poate purta pe cărări nebănuite, care, dincolo de a te învăța multe lucruri noi, îți poate deschide orizonturile în ceea ce privește viitoarea ta carieră. S-ar putea să ți dai seama că jobul la care visa încă din școala generală nu se pliază pe preferințele și așteptările tale actuale. Dincolo de asta, implicarea într-un program de voluntariat te ajută să te descoperi pe tine, să progresezi și să-ți dai seama ce-ți place cu adevărat să faci.

 

Vei învăța să lucrezi în echipă 

Un lucru important, care este apreciat în prezent de angajatori este munca în echipă. Iar această abilitate e greu să o dezvolți de unul singur. Și unde poți învăța asta mai bine, dacă nu într-un program de voluntariat, într-o comunitate în care oamenii au un obiectiv comun?

 

Vei avea mai multă încredere în propriile idei

Dacă ești un tânăr timid cu o mulțime de idei, dar care se teme să vorbească despre ele, atunci trebuie să știi că voluntariatul îți poate crește încrederea în forțele proprii, dar și în ideile pe care le ai.  

Dacă te-am convins să începi o experiență într-un ONG, atunci trebuie să știi că, în această perioadă, AIESEC, organizația internațională, non-guvernamentală, non-profit și independentă, condusă în întregime de studenți și proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior, recrutează noi membri din rândul studenților la Universitatea din București.

AIESEC banner

De ce ai nevoie pentru a fi recrutat? ONG-ul caută tineri entuziaști care vor să își dezvolte atât soft skill-urile (public speaking, comunicare, time management) cât și hard skill-urile (marketing, vânzări), toate într-un mediu intercultural.

ONG-ul este prezent în 115 țări și teritorii și are ca scop dezvoltarea abilităților de lider în tineri. Totodată, prin experiențele de lucru în echipă pe care le oferă, reprezintă un cadru în care îți poți descoperi abilitățile și pasiunile, dar îți poți dezvolta, totodată, și competențe profesionale.

Dacă ești interesat de programul pus la dispoziție de AIESEC și ești gata să pornești într-o experiență inedită alături de alți tineri ca tine, te poți înscrie online, completând formularul disponibil aici până la data de 9 octombrie. În paralel cu înscrierile va avea loc procesul de selecție, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe data de 19 octombrie.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum să-ți negociezi salariul potrivit în pandemie

Întrebări interviu: care sunt cele mai comune și ce vrea să afle recrutorul

Opt cărți pe care să le citești azi pentru dezvoltarea profesională de mâine

 

A fost util articolul? 2
experiențăvoluntariat

Leave a Reply