• 22 Feb. 2006
  • 3 min

COMUNICAND CU TINERI.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Cunoaste-ti audienta Piata schimbatoare a tinerilor este o tinta importanta, totusi frustrant, e dificil de atins. Tehnicile pe care organizatia ta le utilizeaza pentru a atrage […]

Cunoaste-ti audienta

Piata schimbatoare a tinerilor este o tinta importanta, totusi frustrant, e dificil de atins. Tehnicile pe care organizatia ta le utilizeaza pentru a atrage atentia altor segmente, nu se adapteaza corespunzator unei campanii orientate catre tineri. Acestia vor raspunde totusi unei campanii pline de imaginatie care combina metode familiare si atractive. Nu uita ca tinerii nu formeaza un grup omogen. Organizatia ta nu se poate baza pe un rezultat daca se incearca abordarea tuturor tinerilor. Ajusteaza unghiul campaniei tale si publicitatea pentru a se adapata grupurilor diferite de pe piata. Tinerii doresc sa isi mentina propria identitate. Cauta sa afli aspectele culturii in care se desfasoara un grup, si utilizeaza referinte adecvate in campania publicitara. Nu uita de asemenea diferentele de varsta ale “tineretului”.

Adolescentii aflati la pubertate nu vor aprecia o campanie adresata unor tineri de 18-21 de ani. In mod similar, desi, grupul 22-25 de ani va intelege continutul unei campanii adresate tinerilor de 18-21 de ani, interesele lor specifice, experientele si stilul de viata pretind o campanie mai elaborata.

Tinteste-ti audienta corespunzator.

Abordarea corecta si tehnicile pot face diferenta intre reusita si esec pentru campania ta. Tinerii vor raspune mesajelor clare si oneste si vor dezaproba incercarile de a-i pacali.
– Tinerii tind sa fie critici ferventi ai campaniilor pe care le considera irelevante sau prost organizate. Fii atent la selectia campaniei si a mediului si asigura-te ca atinge audienta dorita.
– Poarta un dialog potrivit si respectuos cu audienta ta tinta intr-un limbaj familiar si accesibil. Incearca sa devii interesant si abordabil. O campanie care utilizeaza un limbaj protocolar sau “propovaduieste” in loc sa informeze va reusi cu siguranta sa nu isi atinga telul propus.
– Alege celebritati populare in randul audientei tinta pentru a tranmite mesajul…
– Invata sa faci fata presiunii intr-un mod pozitiv.
– Tehnicile si sloganurile campaniei tale trebuie create special pentru audienta tinta; este obligatoriu ca acestea sa se distinga de majoritatea mesajelor, imaginilor si reclamelor la care sunt supusi tinerii in fiecare zi.
– O publicitate obscura nu va impresiona niciodata. Fii constient ca tinerii vor filtra informatia care nu ii impresioneaza. Evita deci sa prezinti mesaje cu un limbaj foarte elevat sau complicate. Creeaza-ti mesajul simplu, relevant.

Cum sa transmiti mesajul tau studentilor.

Studentii reprezinta o parte semnificativa a pietei tinerilor. Este esential pentru campania ta sa penetreze aceasta piata. Desi acestia reprezinta un grup sceptic, o campanie bine gandita si excelent prezentata le poate capta interesul. Strategia de marketing trebuie gandita, avandu-i in minte pe tineri. Campania va fi credibila si unica. Adopta tactici care surprind sau forteaza limitele cu mai multa indrazneala decat cele care se adreseaza multimii. Promoveaza-ti mesajul in mediile frecventate de tineri. La festivaluri muzicale, de exemplu, ai avea ocazia sa te adresezi unei audiente formate din mii de persoane. Anumite mijloace de comunicare vor avea un efect mai puternic decat altele. Incearca sa lansezi fluturase sau sa oferi obiecte care sa expuna destinatarului mesajul sau marca ta.

Mijloace de comunicare<?b>

Adoptarea unor mijloace de comunicare cheie este o modalitate de a-ti atinge audienta tinta intr-o maniera in care sa fie receptiva. Mesajele text, internetul si e-mailul sunt cele mai rapide si in crestere mijloace de comunicare intre tineri. Mesajele text ofera informatii concise unui numar mare de persoane; limbajul lor are rolul de a determina o reactie de raspuns.

Utilizeaza mesajele text si emailurile cu discretie. Comunicarea persistenta sau de proasta calitate irita si creeaza frustrari in randul destinatarilor, determinandu-I adeseori sa le stearga fara ale examina. Ca si in cazul altor tipuri de comunicare de marketing, site-ul tau trebuie sa reflecte audienta. Din ce in ce mai mult, statiile TV concep canale destinate pietei tinerilor, si multe sunt inclinate sa isi consacre timpul sporirii recunoasterii problemelor relevante si importante pentru audienta lor.

Desi o statie de programe isi poate crea singura campania publicitara, si stabili pasii de actiune, o organizatie de caritate poate gasi modalitati de a-si transmite mesajul. Promoveaza interesul tau pentru caritate pe piata tinerilor si intr-o campanie anume. Cauta sa iti faci organizatia un consultant indispensabil pentru statie. Piata tinerilor este renumita prin lipsa tiparelor punctelor de vedere sau pentru infidelitatea pentru canale.

In timpul programelor sau pauzelor comerciale, tinerii sar de la un canal la altul. Nu uita acest fapt atunci cand iti concepi campania si incearca sa mentii interesul spectatorului prin prezentarea unui material captivant si concis.

Statiile radio, in particular statiile locale ofera muzica, stiri si alte informatii pentru tineri intr-un format accesibil si convenabil. Pe plan local, un post de radio pentru tineri iti poate ajuta organizatia sa atinga segmentul tinta, si sa genereze publicitate pentru campania ta, in diverse moduri, de obicei fara taxe suplimentare.

Statiile de radio regionale in dorinta de a-si crea o imagine de membru al comunitatii, sunt de obicei entuziasmate sa lucreze cu organizatii caritabile locale, a caror campanie publicitara se desfasoara in regiunea respectiva.

O statie te poate ajuta sa imbunatatesti profilul organizatiei, trimitandu-si reporterii sa culeaga stiri in care figurezi tu, sau sa trimita o echipa pe teren care sa iti supravegheze acivitatile. In ciuda proliferarii publicitatii on-line, revistele raman cel mai important material de lectura si sunt o sursa semnificativa de informatii pentru tineri. Piata publicatiilor este saturata de titluri adaptate varstei, sexului sau intereselor specifice. Pentru a castiga acoperire pentru campania ta, cerceteaza revistele cu atentie si selecteaza acele publicatii prin care tu atingi segmentul tinta. Revistele selecteaza stirile pe care le considera de cel mai mare interes pentru cititorul lor. Prezentand campania, informatiile si profesionalismul tau editorilor, si convingandu-i de ceea ce poti oferi, iti vei spori oportunitatile de publicitate. Asigura-te ca iti editezi articolele publicate cu inteligenta, adaptand stilul si tonul mesajului la stiul publicatiei si la caracteristicile clientilor sai. O publicatie iti va oferi atunci spatiu sa iti promovezi cauza sau sa prezinti un aspect important, in concordanta cu campania ta. Promovarea unui mesaj catre tineri poate parea o sarcina frustranta sau fara roade. In cele din urma, totusi, un mesaj puternic, prezentat intr-un mediu apt si utilizat frecvent, ar fi baza unei campanii bune.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply