• 23 Nov. 2015
  • 2 min

Cum să te pregăteşti în 30 de minute pentru un interviu

Foto clepsidră
Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

30 de minute sunt suficiente să te pregăteşti pentru un interviu de care ai aflat de foarte puţin timp.

Un recrutor tocmai te-a sunat şi vrea să vă întâlniţi astăzi pentru un interviu. În 30 de minute ar trebui să pleci la discuţie, pentru că ai fost atât de entuziasmat de telefon încât ai spus „da”, iar acum nu mai poţi da înapoi. Nu te speria, pentru că 30 de minute sunt suficiente ca să te pregăteşti.

Primele zece minute

Dacă jobul este public, printează anunţul şi subliniază cuvintele sau expresiile puternice prezente în descrierea cerinţelor pentru poziţia în cauză, precum „bun comunicator” sau „manager experimentat”, scrie Forbes. Dacă nu poţi să printezi anunţul, ci doar să-l citeşti pe tabletă sau smartphone,  fă nişte capturi de imagini, astfel încât să le poţi revedea mai târziu, în cazul că o să ai timp suplimentar.

Apoi citeşte despre compania care a scos postul l-a concurs. Intră pe site-ul companiei şi citeşte informaţiile de la secţiunile „despre” şi „misiune”. Totodată, intră pe profilele oficiale ale companiei create pe reţelele sociale, pentru a vedea ultimele informaţii şi noutăţi.  Mai mult, caută organizaţia pe Google şi uită-te pe primele rezultate.

Chiar dacă nu o să ai timp să citeşti toate articole, ci doar titlurile, vei avea timp să îţi dai seama de activităţile pe care le derulează, în prezent, compania angajatoare.

Următoarele zece minute

Ai citit despre organizaţie, ai aflat informaţii şi ştii că îşi doreşte un viitor angajat care să fie un „bun comunicator” şi un „manager experimentat”.  La interviu vei fi rugat să vorbeşti despre tine, iar recrutorul va dori să afle dacă şi de ce te-ai potrivi cu organizaţia.

Poveştile pe care le vei spune în cadrul interviului sunt foarte importante, aşa că gândeşte-te la ceea ce îi vei împărtăşi recrutorului. Din discuţie va trebui să reiasă că poţi rezolva probleme, că eşti un coechipier bun şi că te poţi comporta ca un lider.

Ultimele zece minute

Ştii că nu întotdeauna candidatul cu cele mai multe calificări obţine jobul. Dacă recrutorul nu-şi va aminti de tine, după interviu, cu siguranţă că nu-ţi va oferi locul de muncă disponibil sau nu te va recomanda pentru etapele următoare ale procesului de angajare. După ce te-ai gândit la răspunsurile prin care să arăţi de ce te-ai potrivi organizaţiei, concentrează-te asupra lucrurilor care te fac să memorabil.

Ai anumite abilităţi sau calificări pe care este puţin probabil să le deţină şi alţi candidaţi? În caz afirmativ, toate abilităţile şi calificările în cauză te vor ajuta să-ţi construieşti poveştile pe care i le vei spune recrutorului.

Nu trebuie să te stresezi prea tare, pentru că, până acum, ai avut mult mai mult de 30 de minute ca să te pregăteşti  pentru o astfel de discuţie. Percepe interacţiunea cu rectrutorul ca pe o întâlnire cu un prieten de-al unui prieten, căruia îi poveşte ce faci în fiecare zi şi care sunt punctele tale forte.

A fost util articolul? 0
interviu de angajare

Leave a Reply