• 31 May. 2006
  • 2 min

Sfaturi despre cum sa iti motivezi angajatii.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Supravegherea persoanelor implica mai mult decat a le spune ce au de facut. Supravegherea eficienta presupune o motivare interioara din partea individului, si nu o motivare […]

Supravegherea persoanelor implica mai mult decat a le spune ce au de facut. Supravegherea eficienta presupune o motivare interioara din partea individului, si nu o motivare din partea altor persoane.

1. Trateaza-i ca pe niste indivizi, si nu ca pe niste rotite intr-un mecanism. Tine cont de problemele lor personale, cauta momentele potrivite pentru a pune intrebari in legatura cu familiile lor, cum s-a desfasurat marele eveniment, daca s-a rezolvat problema cu instalatia.

2. Recunoaste-le contributiile. Asigura-i ca atunci cand le transmiti sugestiile si contributiile superiorilor tai, vei recunoaste ca membrii echipei sunt sursele acelor informatii.

3. Sprijina-i. Cand lucrurile merg prost, plangerile ajung la biroul tau. Nu trata problemele spunandu-le superiorilor tai cat de ingrozitori sunt subordonatii tai. Spune-le mai degraba ce vei face pentru a impiedica repetarea situatiei respective.

4. Rezerva-ti putin timp pentru ei. Cand un subordonat vine la tine, opreste-te din ceea ce faci si priveste-l in fata. Daca nu poti sa fi intrerupt, stabileste imediat un alt moment cand vei putea sa ii acorzi intreaga atentie. Altfel oamenii s-ar putea sa capete impresia ca te deranjeaza si la un moment dat s-ar putea sa te intrebi de ce nimeni nu-ti spune ce se intampla in propriul tau departament.

5. Remarca-le potentialul si incurajeaza-le dezvoltarea. Incurajeaza invatarea. Ajuta-i sa-si asume responsabilitati in plus, dar ofera-te sa ii sprijini atunci cand se afla pe teren necunoscut.

6. Explica de ce. Ofera informatiile care pot da atat un sens activitatilor lor cat si o íntelegere mai buna a cerintelor tale. Oferirea informatiilor sumare poate sa functioneze pentru CIA, dar nu ajuta la construirea echipelor.

7. Nu apela la micro-management. Prezinta-le planurile si obiectivele, si asigura-i ca te astepti sa se descurce foarte bine, iar apoi lasa-i sa ia singuri macar o parte din decizii cu privire la ceea ce este necesar. Moralul si creativitatea intra in scadere atunci cand fluxul activitatilor este intrerupt de un supraveghetor care verifica progresul la fiecare doua minute.

8. Lasa-i sa lucreze acolo unde se pricep mai bine. Tuturor ne place sa ne simtim mandrii de munca noastra. Daca putem face ceva la care ne pricepem bine ne vom simti mandri. Daca consideri ca supraveghetorii ar trebui sa contribuie la imbunatatirea cunostintelor slabe ale angajatilor, lasa-i sa lucreze asupra acestora, dar nu in exclusivitate.

9. Lauda in public si corecteaza in privat. NIMIC nu demoralizeaza mai mult un angajat decat umilirea in public.

10. Stabileste granite rezonabile, si da-le putere subordonatilor tai sa le stabileasca pe ale lor. O data stabilite, respecta-le. Aceasta nu reprezinta o provocare la adresa puterii tale ci dreptul lor, in calitate de fiinte umane.

A fost util articolul? 1

Leave a Reply