• 14 Sep. 2017
  • 2 min

Cinci sfaturi pentru o recrutare de top

female executive

Iată ce poți să faci ca să ai succes în recrutare, pe o piață a muncii în care lupta pentru candidați este din ce în ce mai aprigă.

Atragerea celor mai talentați angajați reprezintă una dintre principalele provocări cu care se confruntă companiile de pe piața forței de muncă din România. Prin urmare, dacă lucrezi în recrutare să angajezi cei mai buni oameni disponibili, ar fi de dorit să ai în vedere câteva acțiuni concrete pe care să le faci, scrie revista americană Forbes.

Fii selectiv și adaptează-te cât mai repede

 

Într-o piața a muncii în care oferta de joburi pentru candidați depășește cu mult numărul oamenilor disponibili, este nevoie să faci anumite compromisuri. În sensul în care ar fi indicat să nu aștepți după „candidatul ideal”, care îndeplinește „la virgulă” criteriile alese de tine, ci să-ți adaptezi așteptările.

Totodată, conștientizează faptul că, deși nu poți să controlezi piața muncii, poți să alegi cum să-ți gestionezi timpul, indiferent de piață. Prin urmare, ar fi bine să ai o atitudine selectivă când vine vorba de candidații pe care îi intervievezi. Restrânge numărul candidaților pe care alegi să-i vezi față în față și, astfel, vei accelera procesul de recrutare. Interviurile telefonice reprezintă o soluție pentru trierea candidaților pe care îi vei chema la discuțiile individuale.

Îmbunătățește experiența candidaților

 

Dacă își dorește să rămână competitiv pe piața muncii, orice angajator ar fi bine să se preocupe să le ofere candidaților o experiență de top în interacțiunile cu organizația. Candidații foarte buni știu că există oricând opțiuni pentru ei. De aceea, astfel de candidați au așteptări extrem de ridicate de la angajatorii cu care intră în contact. Ca să te ridici la dorințele candidaților de top ar fi util să încerci să grăbești durata proceselor de recrutare, deoarece ei apreciază rapiditatea și companiile agile. Totodată, ca să faci totul cât mai ușor pentru candidați, ar fi indicat să simplici cât mai mult procesul de recrutare.

 

Cunoaște-ți nevoile

 

Întocmește o listă cu abilitățile reale pe care ar fi bine să le aibă candidații interesați de joburile scoase la concurs de compania din care faci parte, independent de ceea ce scrie în anunțurile de angajare ale organizației tale.

Oferă un salariu corect

Unele companii au dificultăți să-și atragă angajații potriviți nu doar pentru că se mișcă încet, ci și din cauza ofertelor salariale pe care le fac candidaților. Iar candidații calificați ar trebui să fie remunerați pe măsura abilităților lor. Dacă alegi să plătești prea puțin pentru un candidat talentat, s-ar putea să pierzi mai mulți bani după, din cauză că orice proces de recrutare generează costuri suplimentare. Totuși, nu înseamnă că este în regulă să plăteșt oricât, ca să nu ratezi un candidat de top. Fii flexibil și ia în calcul tot timpul că oricine este dispus să negocieze. O negociere reușită presupune ca fiecare dintre părțile implicate în proces să primească anumite beneficii în schimbul a ceea ce oferă.

Un profesionist în resurse umane care dorește să aibă succes într-o negociere salarială cu un candidat ar trebui să știe cum se plătește în industrie și să-și planifice bugetul, înainte să facă vreo ofertă concretă.

Mizează pe beneficii, nu doar pe salariu

 

Candidații nu vânează doar un salariu mare, ci sunt în căutarea unui angajator care să le poată oferi un pachet de compensații și beneficii corect. În prezent, candidații apreciază foarte mult beneficii precum asigurare medicală privată, pensie privată sau posibilitatea de a lucra de acasă.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply