Un proaspăt absolvent ar trebui să lucreze la CV-ul său încă de pe băncile şcolii, prin acumularea de experienţă şi prin dezvoltarea unei reţele de cunoştinţe.
Angajatorii preferă să citească paragrafe scurte într-un CV de proaspăt absolvent şi îşi doresc ca informaţiile importante să fie prezentate aerisit, prin intermediul unor liniuţe sau a unor puncte.
Nu scrie mai multe de două pagini într-un CV. Poţi elimina poza din CV pentru a obţine un spaţiu suplimentar, pe care îl poţi folosi pentru a argumenta de ce meriţi să treci în etapa următoare de selecţie.
În anumite industrii, crearea unui video CV sau al unui CV online, pe lângă un CV standard, poate fi extrem de folositor candidaţilor. Şi în cazul tău, o bună înţelegere a social media şi o prezenţă puternică în mediul online te pot ajuta să obţii interviul dorit.
Nu ar trebui să aştepţi până termini facultatea ca să-ţi găseşti ceva de făcut şi să-ţi dezvolţi reţeaua de cunoştinţe. Implică-te în cât mai multe proiecte şi abordează sistematic oameni din organizaţiile în care ţi-ai dori să lucrezi după absolvire.
Încearcă să acumulezi experienţă de lucru încă din timpul facultăţii. Nu elimina din CV experienţele de lucru din timpul facultăţii obţinute într-un alt sector decât cel în care vrei să te angajezi după absolvire. Cu siguranţă că ai învăţat lucruri valoroase care pot fi translatate într-un alt sector de activitate. De asemenea, nu uita de voluntariat. Orice activitate de voluntariat în care te implici îi poate arăta unui viitor angajator că în timpul şcolii nu ai fost preocupat doar de studiu.
CV-ul tău ar trebui să spună o poveste. Nu îi spune recrutorului că eşti bun într-o anumită activitate, lasă-l pe el să înţeleagă din felul în care este scris CV-ul tău.
Sursa foto: pixabay.com