Foarte multe rezoluții de început de an au legătură cu dezvoltarea personală. eJobs și Fundația Calea Victoriei îți oferă idei care să te ajute să evoluezi.
Dezvoltarea personală este un proces continuu. Toată viața învățăm și dobândim noi abilități și calități, chiar și când nu ne dăm seama. Dar gândește-te cât de mult te-ai schimba, dacă ai conștientiza toate momentele în care înveți, în care descoperi lucruri noi, dacă ți-ai face un obiectiv din a evolua în plan personal. Pentru că dezvoltarea personală nu se răsfrânge doar asupra vieții tale private, ci se vede și în interacțiunile cu ceilalți, în activitatea de la job și chiar și în alegerile în carieră. De exemplu, când urmezi un curs legat de una dintre pasiunile sau nevoile tale, este posibil să găsești un nou drum în viață și să îți deschizi porți spre noi locuri de muncă. „Interesul pentru cursurile de dezvoltare personală se află în continuă creștere”, menționează echipa Fundația Calea Victoriei.
În momentul în care îți faci din dezvoltarea personală un scop clar, este bine să îți găsești și motivația care să te împingă înainte și să nu te lase să renunți. Ca urmare, eJobs România a pregătit o serie de rezoluții amuzante, dar și utile în același timp. Colecția de Rezoluții Happy are ca scop să te ajute să găsești idei noi pentru dezvoltarea personală. În același timp, oricare dintre rezoluțiile eJobs îți va servi mereu drept amintire că ți-ai stabilit anumite obiective pentru noul an.
Te invităm să îți alegi de aici rezoluția care ți se potrivește.
Pentru a ilustra mai bine nevoia activităților de dezvoltare personală, am stat de vorbă cu cei de la Fundația Calea Victoriei (FCV), instituția culturală care, de 10 ani, concepe cursuri și evenimente în domenii diverse. În 2016, FCV a susținut peste 300 de cursuri și evenimente, a realizat o scurtă stagiune cu patru concerte și s-a întâlnit cu peste 7.000 de participanți. La început de 2017, echipa instituției a observat că există o corelare între cursurile fundației și rezoluțiile participanților – în ianuarie, cursanții au preferat ateliere de nutriție, îngrijire personală și cultivarea pasiunilor. Colegii FCV susțin că, pentru a nu renunța la rezoluțiile din noul an, este nevoie „să rămânem curioși și deschiși să aflăm lucruri noi”. Echipa fundației și-a pregătit deja rezoluțiile, mai ales în zona ce privește dezvoltarea personală a cursanților. Descoperă aici planurile instituției pentru 2017.
Fundația Calea Victoriei: Ne dorim ca anul acesta să ajungem la cât mai mulți oameni, în special tineri, adolescenți și studenți și să îi surprindem cu ateliere cât mai variate. Așa înțelegem noi să împlinim misiunea fundației, aceea de a inspira prin arte și prin cultură.
Ne propunem să continuăm proiecte emblematice, deja devenite tradiție: Luna Bucureștilor (festival pe care îl organizăm anual între 9 mai și 9 iunie), concertele noastre de la Sala Radio, Ziua Porților Deschise, Târgul de Crăciun etc. Dar pentru că 2017 este an aniversar – Fundația împlinește 10 ani! – vom da startul și unor proiecte cu totul noi.
Echipa Fundației Calea Victoriei e hiperactivă, așa că rezoluțiile în plan personal sunt legate, inevitabil, de liste de cărți, idei de călătorii, voluntariat în domeniul protejării mediului, alimentație sănătoasă și mai multă mișcare.
Fundația Calea Victoriei: Planuri mari și multe, pentru că o singură dată facem 10 ani! J Pregătim deja un concert de gală, care va avea loc în luna aprilie: I LOVE VERDI, susținut de Symphactory Orchestra și dirijorul Tiberiu Soare, cu care avem o lungă și frumoasă colaborare. Un alt moment cheie a avut deja loc încă din primele zile ale anului: a patra ediție a Concertului Extraordinar de Anul Nou, care a generat numeroase reacții pozitive și a umplut sala până la refuz.
Vom celebra cu fast a VII-a ediție a Lunii Bucureștilor, cu multe evenimente retro, dedicate Bucureștiului Interbelic și fermecătorilor ani ’20-’30.
De asemenea, plănuim un program de mentorship care să completeze bursele pe care le oferim constant. Prin acest program de mentorship vrem să sprijinim tinerii talentați, cărora să le oferim îndrumare, vizibilitate și sprijin în formarea lor profesională. Vom dezvălui și pe parcurs o parte dintre cursurile și evenimentele surpriză, așa că fiți cu ochii pe noi tot anul!
Fundația Calea Victoriei: Am încheiat anul 2016 cu mulți prieteni: ne-am întâlnit cu peste 7000 de participanți și cu peste 300 de bursieri la evenimentele noastre. A fost un an intens, cu un total de 304 cursuri și evenimente, în care am realizat și o scurtă stagiune cu patru concerte originale: Concertul Extraordinar de Anul Nou „Arii si duete din opere celebre” , I love Mozart, Royal Musical Journey și un al doilea Concert Caritabil #Colectiv.
Lansarea cărții „Nouă povești muzicale” ne-a făcut primăvara trecută cum nu se poate mai frumoasă. Cartea a ajuns anul trecut la toate bibliotecile județene și la toate Facultățile de Muzică din țară, printr-o campanie de donație a peste 300 de exemplare oferite de Fundația Calea Victoriei.
Fundația Calea Victoriei: Am observat popularitatea unor cursuri introductive precum Istoria Religiilor sau Istoria Artei. Există totodată un interes din ce în ce mai accentuat pentru cursurile în domeniul Artelor, al Scrierii creative și al Spiritualității. În mediul corporate ni se pare exemplar felul în care angajatorii îmbină cursurile de dezvoltare personală și profesională cu programe de creație și divertisment. De altfel, ne dorim ca, prin activitățile noastre, bariera dintre programele profesionale și cele de relaxare sau împlinire personală să dispară.
Fundația Calea Victoriei: Da, credem că atelierele alese reflectă rezoluțiile și planurile viitoare ale cursanților și sunt niște unelte prin care oamenii pot ajunge la scopurile pe care și le-au stabilit. În ianuarie 2017 foarte populare au fost cursurile de Nutriție, Machiaj sau de îngrijire personală, dar în egală măsură participanții au ales să își cultive hobby-uri precum Design Interior, Astronomie sau Teatru.
Fundația Calea Victoriei: Interesul pentru cursurile de dezvoltare profesională se află în continuă creștere, dar acestea vor fi din ce în ce mai mult împletite cu domenii conexe (psihologie, actorie, arte plastice). Cursurile de dezvoltare profesională anoste sau prea tehnice vor pierde teren, în timp ce abordările interdisciplinare vor prinde un avânt incredibil.
Fundația Calea Victoriei: Dezvoltarea personală poate lua multiple forme – poți citi o carte interesantă, poți participa la un workshop sau poți intra în dialog cu persoane de la care ai de învățat. De aceea, poate că singurul lucru, dar cel mai de efect, pentru a ne dezvolta personal este să rămânem curioși și deschiși să aflăm lucruri noi.