• 12 May. 2016
  • 2 min

Fiecare angajat din Telekom România face training de minimum 200 de euro anual

telekom training
Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Telekom România investește, anual, în formarea angajaților, cel puțin 1,4 milioane de euro.

Telekom România, cel mai mare grup de comunicații fixe și mobile de pe piața autohtonă, cu peste 7.000 de salariați, va aloca, în 2016, între 200 și 300 de euro pentru formarea profesională a fiecărui angajat. „Obiectivele pentru 2016, în materie de training,  sunt ca fiecare angajat să treacă prin cel puțin două zile de training. Acest lucru presupune un cost de 200 – 300 de euro pentru fiecare angajat”, a declarat, pentru eJobs, Nineta Ceauș, Training and Development Manager la Telekom România. La o investiție de 200 – 300 de euro pentru dezvoltarea profesională a fiecărui angajat din grup, rezultă că Telekom România are un buget de training de cel puțin 1,4 milioane de euro în 2016. Nineta Ceauș, care a participat, pe 11 mai, la evenimentul Management360, organizat de revista de afaceri Biz, conduce departamentul de training al grupului de comunicații fixe și mobile și administrează bugetul anual destinat dezvoltării salariaților. Nevoile de pregătire ale angajaților Telekom România sunt acoperite, în parte, prin departamentul intern de training al grupului, care are 12 oameni. De asemenea, la formarea salariaților fără funcții de conducere contribuie și cei 800 de manageri ai grupului.

„Angajații Telekom România trec printr-o varietate de traininguri. Sunt programe atât pe zona de hard skills (competențe tehnice – n.red.), cum ar fi diverse certificări, cât și pe zona de soft skills (compențe interpersonale – n.red.). De asemenea, susținem financiar angajații care urmează programe speciale de pregătire, cum ar fi un MBA (Master of Business Adminstration) sau o certificare de tipul ACCA (Association of Chartered Certified Accountants)”, a afirmat Nineta Ceauș. Programele MBA de pe piața locală costă de la câteva mii la câteva zeci de mii euro. Comparativ, un MBA din străinătate, la unele dintre cele mai prestigioase școli de business din lume, poate să coste și 100.000 de euro. „Până acum ceva timp, acopeream cam o treime din costurile cu un MBA pentru colegii care urmau astfel de programe. În prezent, toți cei care parcurg un MBA primesc o sumă fixă de bani”, a menționat Nineta Ceauș.

Telekom România va pune accentul, în 2016, pe programele destinate gestionării angajaților generației Y și pe cele care vizează îmbunătățirea experienței clienților. Anul trecut, grupul s-a concentrat foarte mult pe programe de training care au vizat consolidarea procesului de rebranding al Romtelecom și Cosmote, în  Telekom România. „A fost nevoie să le explicăm angajaților ce presupune un proces de rebranding și ce implicații are el asupra personalului”, a precizat Nineta Ceauș. Cei peste 7.000 de salariații ai Telekom România au trecut printr-o perioadă intensivă de training de rebranding, care a durat patru luni.

Fiecare dintre angajații grupului a beneficiat, în 2015, de circa 1,5 zile de training. „Spre deosebire de anul trecut, angajații Telekom vor avea parte de două zile de training în 2016, pentru că ne-am dezvoltat departamentul de training”, a spus Nineta Ceauș.

În 2014, când Cosmote și Romtelecom au devenit Telekom România, angajații noii entități formate au trecut, preponderent, prin cursuri de gestionare a ambiguității.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply