• 1 Oct. 2024
  • 3 min

Știi ce companie ți se potrivește? Află cum alegi mai ușor jobul

Noaptea Companiilor
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Să-ți cauți job explorând doar informațiile scrise puse la dispoziție de angajatori poate să nu fie suficient pentru a-ți forma o impresie despre companie, despre oameni și despre mediul de lucru. Ai nevoie de mai multă interacțiune cu viitorii colegi, vrei să vezi cum e viitorul birou și dacă te potrivești echipei. Iar acum ai ocazia de a cunoaște mai bine viitoarea companie în care te poți angaja, participând la Noaptea Companiilor (NCO), o premieră pentru București.

Târgul neconvențional de joburi este organizat pentru prima dată în București, de CBRE România, liderul pieței locale de consultanță imobiliară și al segmentului de birouri. Dacă ești student, poți să explorezi  pe 16 și 17 octombrie birourile companiilor înscrise la acest eveniment. Descoperă ce companii poți vizita la Noaptea Companiilor, cum au fost edițiile precedente precum și detalii despre așteptările generației Z de la viitorul job!

 

De ce ar trebui să participi la Noaptea Companiilor

La Noaptea Companiilor, te poți conecta cu potențialii angajatori într-un mod autentic: chiar în propriile birouri și poți vizita companii de care ai auzit și pe care le urmărești probabil în social media. Ursus, OMV Petrom, KPMG, Booking, Orange, WeMat, Genpact, DB Tech, BCR, Accenture, Siemens Energy, AECOM, ARRISE, Antena Group sau Veridion te așteaptă. Te vei bucura de discuțiile cu membrii echipelor, vei afla la cald cum e să lucrezi într-o anumită companie, care sunt momentele de satisfacție, dar și provocările jobului. În cele 2 zile de eveniment, vei putea accesa sute de joburi și oportunități de carieră. În plus, angajatorii au pregătit un program interactiv, care include atât degustări de bere, cât și ateliere de inteligență artificială. 

„Interesul pentru Noaptea Companiilor crește semnificativ, iar brandurile care și-au confirmat prezența până în acest moment vor deschide spații de birouri care totalizează 220.000 mp – practic, un spațiu extrem de generos unde companiile și candidații pot interacționa într-un mod direct și original. Colaborarea cu eJobs, platforma de recrutare cu joburi 100% reale, aduce un plus semnificativ de valoare evenimentului și îl plasează ca punct de referință în recrutare și employer branding”, a declarat Tudor Ionescu, Head of A&T Office la CBRE România.

 

Cum a fost la Noaptea Companiilor în edițiile anterioare

Știm că-ți este mai ușor să iei decizia de a participa la un eveniment dacă vezi că are un istoric. Iar Noaptea Companiilor este deja la a șasea ediție. A debutat în 2019 la Cluj-Napoca și, începând cu 2023, s-a extins și pe piețele din Iași și Târgu Mureș. Deși pandemia a întrerupt temporar organizarea, târgul a fost reluat în 2022, iar de atunci a reunit 85 de companii participante. Noaptea Companiilor, francizat acum și în Capitală de CBRE România, îți oferă ocazia de a descoperi valorile și cultura de lucru a companiilor.

La ediția de anul trecut a NCO din Cluj, au fost prezenți peste 2.000 de studenți. Pentru București, evenimentul are parteneriat cu 11 universități și dacă ești student în Capitală, ești așteptat să vizitezi companiile înscrise la NCO. Anul trecut, studenții au reprezentat 47% din participanți, 30% au fost tineri profesioniști activi pe piața muncii, 17% proaspăt absolvenți și 6% freelanceri. Majoritatea participanților au avut vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (60%), în timp ce 25% s-au încadrat în intervalul 25-34 de ani, iar 13% aveau peste 35 de ani.

 

Ține cont în alegerea jobului de așteptările generației tale

Cum vezi viitorul job? În mod sigur nu cu un program fix și cu o agendă de to-do-uri pe care trebuie să le bifezi. Îți dorești să-ți găsești un job care să-ți ofere un sens și posibilitatea de a te dezvolta profesional și nu ești singurul cu aceste așteptări: 

„Gen Z pune un accent deosebit pe echilibrul dintre viața personală și profesională și pe descoperirea unui sens autentic în carieră. Ei nu caută doar stabilitate financiară, ci și oportunități de dezvoltare personală și profesională, în medii de lucru care le reflectă principiile și convingerile. Noaptea Companiilor vine în întâmpinarea acestor așteptări, oferindu-le candidaților oportunitatea de a explora direct cultura organizațională și valorile firmelor, într-un mod original, deschis și interactiv”, a adăugat Tudor Ionescu.

 

Vrei să participi la NCO? Iată și informațiile despre program și înscriere

Pe parcursul evenimentului, programat în zilele de 16 și 17 octombrie, de la ora 16:00 până la miezul nopții, vei merge să descoperi oamenii din companiile în care-ți dorești să lucrezi și birourile lor. Ține cont în alegerea companiilor de programul oferit și de relevanța acestora pentru cariera ta profesională!  Programul se anunță interactiv așa că pregătește-te să iei parte la sesiuni de workshopuri și să afli mai multe detalii despre jobul pe care ți-l dorești chiar de la oamenii alături de care ai putea lucra. Te poți înscrie pentru vizita în  cadrul companiilor vizate direct pe https://www.noapteacompaniilor.ro/bucuresti/companii/.

Evenimentul e susținut de eJobs, liderul pieței de recrutare online din România.

 

Ai găsit utile informațiile din articol? Citește și: 

 

Ce poți să mai faci pentru cariera ta anul acesta

 

5 greșeli de evitat în prima ta săptămână la un nou job

 

A fost util articolul? 0
eveniment studențiNoaptea Companiilor

Leave a Reply