Candidaţii care doresc să obţină un job într-un start-up şi nu într-o multinaţională trebuie să abordeze diferit interviul de angajare.
Mediul de business se schimbă încontinuu şi extrem de rapid, aşa că orice afacere la început de drum îşi doreşte oameni care pot lua o decizie şi care pot face lucrurile să se mişte.
Caută să vorbeşti despre rezultatele pe care le-ai avut la joburile anterioare şi nu despre ce atribuţii ai avut.
Oamenii care îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile lor sunt foarte apreciaţi într-un start-up, aşa că scoate în evidenţă lucrurile pe care le-ai făcut la joburile anterioare fără să primeşti un plus la salariu.
Arată-i intervievatorului că eşti un candidat dispus să iasă din limitele unui proces pentru a rezolva anumite probleme.
Evidenţiază abilităţile de relaţionare cu oamenii. Afacerile aflate într-un stadiu incipient ştiu că dacă angajează oameni capabili să construiască relaţii cu uşurinţă vor avea de câştigat la nivel de business.
Demonstrează-ţi curiozitatea prin adresarea de întrebări şi ascultă în mod activ persoana din faţa ta.
Intervievatorii experimentaţi vor dori să vadă cât de bine reuşeşti să faci faţă întrebărilor dificile, care te obligă să te gândeşti la situaţii cu care nu eşti obişnuit. Încearcă să arăţi că este perseverent.
Candidaţii orientaţi către oameni, inteligenţi social, buni comunicatori şi abili în a citi limbajul trupului sau al emoţiilor, reprezintă o resursă nepreţuită pentru echipele mici. Arată-ţi calităţile, dar nu încerca să-l „citeşti” prea bine pe recrutor.
Dă exemple de realizări pe care le-ai avut pentru că, la un moment dat, ai ales să ai iniţiativă, fără să primeşti ordine de la superiori. Astfel, vei sublinia că poţi să faci faţă situaţiilor dificile dintr-un start-up cu minimum de ajutor.
Empatia sugerează că te poţi pune în locul altora, adică simţi şi percepi la fel cum fac alţii. Arată cum ai reuşit să schimbi o relaţie conflictuală într-una pozitivă şi de lungă durată, prin intermediul empatiei.
Arată că eşti într-adevăr prezent şi implicat în discuţia cu intervievatorul tău şi ai grijă la bunele maniere.
Sursa foto: pixabay.com