• 24 Jun. 2008
  • 1 min

Negocierea contractului – sfaturi si sugestii.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Articol preluat de pe www.recrutam.ro Atunci cand va angajati este important sa semnati un contract de munca si acesta sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de […]

Articol preluat de pe www.recrutam.ro

Atunci cand va angajati este important sa semnati un contract de munca si acesta sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Negocierea contractului de munca este foarte importanta atat pentru angajator cat si pentru viitorul angajat.

Multe persoane transforma negocierile in simple mijloace de a incheia un acord cu un angajator in ceea ce priveste salariul. Totusi, in cadrul acestei intalniri, pot fi discutate mai multe elemente importante despre viitorul post.

{article-2416.gif}

Negocierea se poate axa pe urmatoarele aspecte:

• Descrierea postului si titlul acestuia. Informatiile care se gasesc intr-o prezentare de pe internet sau din ziare, reviste de specialite sunt insuficiente pentru a expune toate caracteristicile postului respectiv, de aceea este foarte important un plus de informatii din partea angajatorului.

• Avantajele in ceea ce priveste asigurarile si pensia, concediile si orice alte beneficii oferite angajatului (masina, laptop, prime, …)

• Perioada de proba. Durata perioadei de proba este reglementata de legislatia muncii si trebuie sa fiti atenti sa fie in conformitate cu aceasta.

Sugestii pentru o negociere reusita:

– Este bine sa nu ridicati pretentii salariale prea repede deoarece puteti pierde un avantaj pentru urmatoarele negocieri. Daca se intampla sa fiti presati pentru a spune care este salariul dorit, este indicat sa cereti inainte o oferta din partea angajatorului.

– Este de preferat sa nu exagerati in ceea ce priveste venitul actual. Pentru o companie este foarte usor sa verifice cifrele pe care le mentionati.

– Trebuie sa rezistati tentatiei de a accepta o oferta imediat, chiar daca vi se pare atragatoare. Este indicat sa cereti un timp pentru a reflecta! Aceasta strategie va poate permite negocierea unui contract mai bun. Daca acceptati foarte repede, se poate considera ca oferta initiala era foarte buna.

– Este bine sa negociati salariul, apoi sa discutati despre fiecare avantaj separat pentru a stabili remuneratia globala.

– Atunci cand negociati, este bine sa va aratati entuziasmul in ceea ce priveste postul: viitorul sef, munca si oportunitatile.

Trebuie sa fiti atenti si pozitivi!

Articol preluat de pe www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply