• 10 Oct. 2006
  • 1 min

Fa-i sa zambeasca!

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Creeaza un concept amuzant. Fa-i sa rada, sa zambeasca. Pentru a reusi, va trebui sa creezi o legatura intre lucrul amuzant si cumpararea sau utilizarea serviciului […]

Creeaza un concept amuzant. Fa-i sa rada, sa zambeasca.

Pentru a reusi, va trebui sa creezi o legatura intre lucrul amuzant si cumpararea sau utilizarea serviciului oferit in reclama.

Fii subtil, cu un umor intelept daca audienta ta nu e sofisticata, formata din intelectuali. Ideea trebuie sa poata fi perceputa imediat.

Transforma-ti reclama intr-o comedie ieftina, daca consideri ca ar avea succes. E o metoda care de obicei functioneaza.

Angajeaza un comedian, faimos sau nu, dar care sa se potriveasca cu personalitatea marcii. Daca introduci un nou produs pe piata, situatia se schimba.

O alta varianta e sa prezinti cativa copiii care folosesc produsul altfel decat ar trebui. Oamenilor le place sa vada copii facand sau spunand lucruri amuzante.

Umorul poate fi folosit cand vrem sa caracterizam o marca anonima, amuzanta si isteata. Se stie ca oamenii agreeaza simtul umorului.

E o metoda buna prin care oamenii se pot relaxa in pauza, urmarind reclama cu atentie.

Umorul trebuie sa fie conceput special pentru publicul tinta. O companie producatoare de somnifere a avut o reclama in care ziceau “Produsele noastre sunt atat de interesante, incat te vor adormi de indata.” Daca faci parte din publicul tinta devii interesat de reclama si ti se va parea amuzanta. Daca nu, sunt sanse sa o ignori.

Daca toti cei care citesc scenariul incep sa zambeasca, inseamna ca esti pe drumul cel bun. Daca toti izbucnesc in ras, inseamna ca esti un invingator. Daca majoritatea oamenilor sustin ca nu inteleg ideea, inseamna ca e o pierdere de vreme.

Umorul poate fi cultural, regional sau cu specific etnic. Poate fi national sau international.

Un lucru considerat amuzant in China poate fi considerat plictisitor in California. Nu e obligatoriu, dar se poate intampla. Deci, daca vrei sa incepi o campanie internationala, documenteaza-te inainte. Si foloseste umor bazat pe imagine mai degraba decat pe text.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply