Care dintre afirmatiile de mai jos te caracterizeaza cel mai bine? A. Vorbesc cam 20% din timp pe parcursul interviului. B. Vorbesc cam 50% din timp, […]
Care dintre afirmatiile de mai jos te caracterizeaza cel mai bine?
A. Vorbesc cam 20% din timp pe parcursul interviului.
B. Vorbesc cam 50% din timp, de multe ori pentru ca raspund intrebarilor despre organizatia noastra.
C. Eu vorbesc cel mai mult in timpul interviului.
RASPUNSUL A: Excelent! Cu totii am fost intervievati cel putin o data de persoane care de-abia ne lasau ocazia sa raspundem la intrebari. Este foarte frustrant pentru candidati. Probabil ca si mai important este faptul ca nu poti lua un interviu bun daca vorbesti prea mult. Incearca sa folosesti cat mai mult intrebarile deschise pentru a-i indemna pe candidati sa vorbeasca ei in cea mai mare parte a interviului.
RASPUNSUL B: Este destul de probabil ca respectivul candidat sa aiba multe intrebari despre organizatia ta, dar trebuie sa mentii controlul asupra interviului. Pastreaza acele intrebari pentru sfarsitul intrevederii – sau lasa-le pentru un interviu ulterior, pentru ca nu poti sa iei un interviu eficient daca nu-l lasi pe candidat sa vorbeasca 80% din timp. Pune intrebari deschise care sa-i indemne pe candidati sa raspunda detaliat, si pregateste-ti o lista cu intrebari inainte de interviu pentru a evita capcana de a vorbi prea mult.
RASPUNSUL C: Acest obicei te impiedica sa iei interviuri eficiente. Cu totii am fost intervievati cel putin o data de persoane care de-abia ne lasau ocazia sa raspundem la intrebari. Este foarte frustrant pentru candidati. Probabil ca si mai important este faptul ca nu poti lua un interviu bun daca vorbesti prea mult. Folosind intrebari deschise, ii vei determina pe candidati sa vorbeasca singuri in cea mai mare parte a interviului. Pregateste-ti o lista cu intrebari inainte de interviu pentru a evita capcana de a vorbi prea mult. Iti cunosti deja abilitatile de comunicare si detaliile personale – atunci de ce vorbesti numai tu?