Adrian Niculescu http://www.facebook.com/adrianniculescucom http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes Saptamana trecuta am facut primul pas concret pentru un proiect pe […]
Adrian Niculescu
http://www.facebook.com/adrianniculescucom
http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu
http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti
http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes
Saptamana trecuta am facut primul pas concret pentru un proiect pe care l-am pornit acum circa 8 luni – o comunitate de manageri, antreprenori si profesionisti care sa aiba intalniri cel putin lunare in Bucuresti si editii regionale oriunde in tara este nevoie de ea. Te invit sa te inscrii gratuit: http://meetup.com/entrepreneursinromania. Pasul concret a fost sa setez prima intalnire, in Bucuresti, pe 19 februarie.
De unde mi-a venit ideea? Mergand foarte des in Londra, practic lucrand acolo la cateva proiecte m-am integrat in mai multe comunitati si una dintre ele este Entrepreneurs in London care are peste 10,000 membri. Acolo am intalnit foarte multi oameni interesanti, multi dintre ei mult mai avansati decat mine in domeniile in care imi doresc sa cresc si am zis sa creez ceva similar aici.
Ideea de baza este ca daca noi dorim sa crestem – profesional, financiar, spiritual sau in orice domeniu vreti voi trebuie sa iesim din zona noastra de confort si sa facem lucruri noi, sa aplicam strategii pe care nu le-am mai aplicat in trecut si altele asemenea. La altele asemenea si nu intamplator am adaugat asta separat este sa ne conectam la grupuri, comunitati in care sunt oameni mai avansati ca noi. Este vorba de aplicarea principiului "peer group" care spune ca oricare din noi este media (din toate punctele de vedere) a celor cinci cele mai apropiate persoane cu care ne petrecem timpul. Ca sa crestem, trebuie sa ne inconjuram de oameni pur si simplu mai buni ca noi in ceea ce ne dorim sa realizam.
Pentru cei care urmaresc continutul pe care il public online, vin la evenimentele unde vorbesc sau se inscriu la cursurile pe care le prezint nu este o noutate ca nu ma incadrez in tiparele normale – sunt greu de clasificat.
De ce? Fiindca sunt un baiat de Salajan, cu niste parinti minunati care mi-au oferit aproape tot ce mi-am putut dori in copilarie si care la un moment dat a decis ca viata este despre mai mult decat am vazut si am crezut ca pot vedea. Am inceput clasic, cu MBA si cursuri iar apoi am ajuns la meditatie, Anthony Robbins, alergat la maratoane, si alte goodie. Mai mult decat atat, am studiat cat de mult am putut tot ce am gasit in zona dezvoltarii personale pentru a afla raspunsul la intrebarea: ce putem face pentru a excela in viata. La mine traseul de pana acum a fost cu foarte multe hopuri si ocolisuri, cu accente dramatice pe alocuri dar toate acestea sunt subiecte foarte "juicy" de impartasit atunci cand vorbesc unei audiente.
Faptul ca imi place foarte mult sa vorbesc in public nu ma incadreaza neaparat in zona de speakeri motivationali. Prefer sa vorbesc din experienta, despre dezvoltare personala, mindset, peak performance, marketing, social media marketing, entertainment si imobiliare. De fapt acestea sunt si pasiunile mele.
Una dintre cele mai mari descoreriri pe care le-am facut in ultimii ani a fost sa inteleg ceea ce inseamna zona de confort, cat de daunator este sa ramai in ea un termen foarte indelungat si cat de benefic este sa iesi cat mai des din ea. In cazul meu acesta este subiectul pe care il adresez in aceasta perioada cel mai mult in dezvoltarea mea. Dar acest articol nu este despre mine, m-am folosit doar pe post de exemplu.
Oricare dintre noi are o zona de confort in care practic totul ne este cunoscut si nu trebuie sa facem cine stie ce pentru a merge inainte. Este un fel de "go with the flow". Nimic gresit pana aici. Doar ca … exista o lege in Univers care spune ca orice pe lumea asta fie creste fie – ca sa folosec un cuvant care nu imi place – moare. Chiar daca noi spunem ca stagnam intr-un domeniu din viata noastra sau mai multe, de fapt tot ceea ce este in jurul nostru creste si putin cate putin mergem catre vale. Nu actionam imediat ca sa contracaram asta pentru ca la vale se aluneca lin si nu exista un pericol imediat. Doar ca peste cateva luni sau peste cativa ani ajungi la cativa metri de cascada – ai mers pe principiul "go with the flow" si din pacate aproape sigur nu vei mai gasi nici o craca de care sa te agati si o sa cazi. Nu stie nimeni cat de mult si pana unde dar … o sa cazi.
Ca sa faci lucuri noi, sa ajungi la nivelul urmator trebuie sa treci de ceea ce se numeste "bariera terorii" unde la un moment dat iti va fi atat de frica incat vei fi aproape obligat sa te intorci la zona de confort. Trebuie stiute doua lucruri:
1. Problemele nu vor disparea niciodata, sunt un semn al vietii, doar ca pe masura ce vei avansa vei avea probleme de alta natura, de alta calitate;
2. Frica nu va disparea niciodata in viata – ceea ce se schimba este ca la inceput esti condus de frica iar ulterior modelezi frica sa lucreze pentru tine si sa te faca sa actionezi in directia dorita.
Foarte benefic pentru dezvoltarea personala este sa iesi cat mai mult din zona de confort in toate ocaziile pe care le ai. La inceput poate parea inspaimantator, dar cu timpul va deveni din ce in ce mai usor iar zona de confort se va extinde.
Iar ca o ultima idee pentru aceasta saptamana, cresterea ca om, ca persoana, ca profesionisti nu se intampla niciodata in zona de confort ci numai in afara ei.