• 14 Jun. 2022
  • 57 min

Anuarul Universităților din România 2022

admitere 2022

Care este acea facultate unde am ocazia de a-mi urma pasiunea și de a mă forma ca profesionist, astfel încât să pot face față cerințelor din piața muncii? Care este acea facultate care mă va ajuta să am un start bun în carieră și un salariu pe măsura așteptărilor? Sunt întrebările firești când ești în fața uneia dintre cele mai importante decizii din viața ta.

Scenariul ideal este cel în care încă din timpul liceului îți dai seama ce îți place să faci, astfel încât imediat după finalizarea studiilor să poți continua cu o facultate care să te formeze în cariera dorită. Însă poți lua o decizie bună și pe ultima sută de metri, după susținerea Bacalaureatului. Contează doar să te documentezi temeinic despre admitere 2022 și despre facultăți, pentru a vedea care ți se potrivește și  răspunde așteptărilor tale.

eJobs a intuit nevoia de a avea la îndemână date despre instituțiile de învățământ superior din România și a realizat Anuarul Universităților. Nu este un top, ci o sursă importantă de informare despre universități, facultăți și despre admitere 2022, universitățile fiind prezentate în ordine alfabetică, pe orașe. 

Înainte de a-l parcurge, descoperă acele aspecte importante de care merită să ții cont în alegerea facultății!

 

Cunoaște-te mai bine!

Înainte de a începe să cauți facultatea, cel mai potrivit este să realizezi un scurt audit a ceea ce ai de oferit și îți dorești de la cariera universitară. Este important ai o viziune realistă despre tine, despre motivațiile tale și despre ceea ce vrei să obții, astfel vei putea fi mai convingător în eseul de admitere sau în susținerea examenelor de admitere. Iată câteva aspecte pe care merită să le iei în considerare:

 

  • Notele. Chiar dacă se spune că notele nu contează, acestea pot fi un indicator în alegerea facultății. Dacă de exemplu, în liceu ai note mari la materiile umaniste, ar trebui să fii realist și să te orientezi spre o facultate umanistă (de ex. cu specializare în comunicare, psihologie, sociologie), ținând cont de pasiunea ta.
  • Unde te vezi peste câțiva ani? Este una dintre întrebările pe care nu ți-ai dori să o primești la interviu, dar la care e important să-ți răspunzi, astfel încât să poți lua o decizie în acord cu acea imagine pe care o proiectezi despre tine, în viitor.
  • Ce îți dorești de la universitate? Există multe motive și motivații pentru a merge la universitate, așa că pune-ți câteva întrebări serioase pentru a identifica ce așteptări ai de experiența ta universitară. De exemplu, vrei să mergi la o universitate pentru prestigiul acesteia? Este universitatea următorul pas în cariera ta? Sau te interesează în principal doar latura socială? Răspunsurile tale la aceste întrebări te vor ajuta să-ți definești ce tip de universitate ar fi potrivită pentru tine.
  • Ce îți dorești de la cariera ta? Este normal ca pe parcursul studiilor liceale și chiar a celor universitare să nu ai o imagine clară asupra carierei tale. Nu vei ști poate ce job vei urma după absolvire. Însă contează să știi ce îți place să faci în plan profesional. Contează să faci o cercetare pentru a vedea ce calificări îți oferă facultățile din România și care dintre aceste calificări te vor ajuta să faci ceea ce-ți place.
  • Care este personalitatea ta? Ești o persoană talentată și extrem de motivată, cu rezultate bune sau foarte bune în liceu? Dacă da, orientează-te spre facultățile care includ și partea de cercetare sau de schimb de experiență cu alte universități. Dacă nu ești atât de academic, un mediu universitar mai relaxat s-ar putea să ți se potrivească mai bine.

 

Pentru a-ți fi mai ușor în alegerea universității și a facultății, acordă atenție următoarelor aspecte:

 

  • Cursurile pe care le oferă. Îți dorești să studiezi acele materii?
  • Modulele obligatorii. Sunt conform așteptărilor tale? 
  • Alegerea disciplinelor de specialitate. Majoritatea universităților permit să te specializezi într-un anumit domeniu. Documentează-te pentru a afla ce specializări oferă și asigură-te că sunt acoperite subiectele pe care dorești să le studiezi.
  • Abordarea în ceea ce privește predarea materiilor. Este mai mult teoretică sau practică? Vei interacționa și cu reprezentanți ai companiilor sau ai mediului antreprenorial?
  • Profesorii universitari. Află cine sunt aceștia, care sunt interesele lor și publicațiile lor de cercetare. Ai putea aplica la o anumită universitate doar pentru că ai posibilitatea de a învăța de la oameni pe care îi admiri pentru cariera lor academică și pentru insight-urile valoroase.
  • Reputația facultății dată de colaborările naționale și internaționale, de calificările obținute, de rezultatele absolvenților săi, de implicarea în cercetare. Cum se poziționează în mediul academic? 
  • Facilități: biblioteci, laboratoare, echipamente. Facilitățile pe care le ai la dispoziție vor influența experiența ta la curs și vor contribui semnificativ la formarea ta.
  • Examenele. Câte examene vor fi în sesiune? Cum se desfășoară acestea?
  • Taxe. Care este valoarea totală a taxei? În câte rate poate fi plătită?
  • Distanța față de casă. Dacă ești destul de atașat de familie și îți dorești să ajungi des în locația ta natală, asigură-te că facultatea nu este la o distanță prea mare de casă și călătoria nu este prea dificilă. Dacă ești o fire aventuroasă și îți dorești să ai ocazia să studiezi, dar să te și bucuri de evenimente culturale și de viața de noapte, atunci distanța facultății de casă nu ar trebui să conteze.
  • Cazare. Universitatea are și cămine? Unde se află acestea? Ce facilități au? Care sunt condițiile pentru a obține un loc în cămin?
  • Costul vieții în orașul ales. Înainte de a te muta într-un oraș nou, pentru a urma studiile academice, realizează o scurtă cercetare a prețurilor chiriilor, a utilităților, precum și a prețurilor din restaurante, de la evenimentele culturale.

Acum știi în funcție de ce criterii să-ți alegi universitatea și facultatea. Merită să mergi la următorul pas, cunoașterea instituțiilor de învățământ superior.

 

Anuarul Universităților din România – Index

 

București

 

Cluj-Napoca

 

Constanța

 

Iași

 

Timișoara

 

Alba Iulia

 

Arad

 

Bacău

 

Brașov


Cernica

 

Galați

 

Oradea

 

Pitești


Ploiești


Sibiu

 

Târgoviște


Târgu-Jiu

 

Târgu Mureș

 

București

Logo SNSPA RO

 

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)

 

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) este o instituţie publică de învăţământ superior, care include toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat. 

SNSPA este una dintre universităţile cele mai căutate de absolvenţii de liceu sau de profesioniştii în diferite domenii care doresc să-şi aprofundeze studiile.  Formează şi dezvoltă competenţe profesionale în ştiinţe politice, sociologie, relaţii internaţionale, diplomație, ştiinţe administrative, studii europene, ştiinţe ale comunicării, publicitate, psihologie și management. 

Are un portofoliu complex, format din 11 programe de studii universitare de licenţă, 56 de programe de studii universitare de masterat şi 5 domenii de doctorat.

În cele trei decenii de existenţă, la SNSPA s-au format profesionişti capabili să contribuie, prin cunoştinţele lor, la elaborarea şi gestionarea politicilor publice în cadrul instituțiilor statului, la dezvoltarea relațiilor internaționale ale ţării, la organizarea şi conducerea afacerilor în cadrul companiilor private, la optimizarea procesului de comunicare şi de construire a imaginii de ţară sau de firmă.

 

Admitere 2022 SNSPA – studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative SNSPA Admiterea 2022

Descoperă mai multe informații despre facultățile din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și despre admitere: https://admitere.snspa.ro/

 

 

Logo Universitatea din Bucuresti

Universitatea din București

 

Universitatea din Bucureşti este considerată una dintre cele mai importante instituții de  învăţământ, cercetare şi cultură din România, dobândind, în cei peste 150 de ani de existenţă, prestigiu naţional şi internaţional.

Numeroasele generaţii de studenţi şi profesori au reuşit să impună Universitatea ca una din instituţiile de referinţă pentru întreaga societate românească, ea aflându-se în top 600 de universităţi din lume.

Universitatea din Bucureşti oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile şi formele de pregătire universitară: 97 programe de licenţă, 215 programe de masterat, 22 programe de doctorat, programe de reconversie profesională şi de perfecţionare. Toate programele oferite sunt acreditate sau autorizate. Universitatea din Bucureşti organizează şi programul de masterat TIFFIN EMBA.

Admitere 2022 Universitatea din București – studii de licență și masterat

 

locuri licenta Universitatea Bucuresti

 

 

locuri masterat 2022 Universitatea Bucuresti

 

Descoperă mai multe informații despre facultățile din cadrul Universității din București și despre admitere: https://unibuc.ro/ și https://admitere.unibuc.ro/



Universitatea Hyperion logo

Universitatea Hyperion din București

Universitatea Hyperion din București este prima universitate privată apărută în România, în anul 1990, acreditată prin legea 275/2002.

Oferta educațională din 2022 acoperă o paletă completă de specializări și competențe, care oferă oportunităţi de progres interdisciplinar și creșterea ratei de absorbție pe piața muncii, principalul obiectiv al Universității Hyperion. Dovada o reprezintă zecile de mii de absolvenţi ai Universităţii Hyperion ce alcătuiesc deja o comunitate solidă, vizibilă şi cu un cuvânt important în cele mai diverse domenii.

Viitorii studenți vor beneficia de 17 programe de licență și 16 programe masterale.

Universitatea Hyperion din București este prima și singura instituție de învățământ din România care  organizează Curs de pilotaj cu drone comerciale, în scopul utilizării acestora în numeroase domenii cu aplicații multiple.

Cursanții beneficiază de personal calificat, cu experiență îndelungată în industria UAV (Unmanned Aircraft Vehicle), având astfel oportunitatea de a învăța direct de la experții care cercetează, proiectează și construiesc drone, utilizând microcontrolere ARM.

Studenții care aleg să studieze la Universitatea Hyperion vor  beneficia de îndrumarea unui corp profesoral elitist, taxe de școlarizare accesibile, burse de studii, stagii de practică în mediul public și privat, campus modern, dotări și tehnologii de ultimă generație, platforme online, cursuri și tutoriale de concepție proprie din domeniul IT, vizualizate în peste 160 țări,  cazare în cămin studențesc, sală de sport. De asemenea vor putea să deprindă abilități noi în studiourile de radio și TV ultra HD, în redacția de ziar și agenția de presă, la masterclass-uri și workshop-uri cu invitați de renume. Pentru relaxare au la dispoziție sală de spectacole, evenimente culturale și științifice de marcă promovate de Biroul de Presă.

 

Admitere 2022 Universitatea Hyperion – studii de licență și masterat

 

Nr.locuri la programe de licenta Hyperion 2022


Descoperă mai multe informații despre facultățile din cadrul Universității Hyperion din București și despre admitere: http://bpuh.hyperion.ro/

 

UNATC logo

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC)

 

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) este o instituţie publică de învăţământ superior, recunoscută pe plan internațional. Prin programele sale, care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, Universitatea le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și în cel al filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, masterat și doctorat.

UNATC cuprinde două facultăţi: de Teatru şi de Film. De asemenea, are și Departamentul de studii doctorale şi Centrul pentru Pregătire Pedagogică şi Didactică, ambele subordonate Rectorului, precum și Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic) – departament de cercetare în domeniul interacțiunii digitale și al neuroștiinţei aplicate în arte performative și film.

 

Admitere 2022 UNATC – studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Facultate  Departament  Programe Licenţă Nr. locuri Programe Masterat Nr. locuri
TEATRU ARTA ACTORULUI Artele spectacolului (ACTORIE) ARTA ACTORULUI; PEDAGOGIE TEATRALĂ
PĂPUȘI-MARIONETE Artele spectacolului (PĂPUȘI-MARIONETE) TEATRU DE ANIMAŢIE
REGIE TEATRU Artele spectacolului (REGIE) ARTA REGIZORULUI DE TEATRU; SCRIERE DRAMATICĂ
COREGRAFIE Artele spectacolului (COREGRAFIE) ARTĂ COREGRAFICĂ; COREGRAFIE ŞI PERFORMANŢĂ ÎN DANS
SCENOGRAFIE SCENOGRAFIE ARTA SCENOGRAFULUI; DESIGN SUNET ȘI LUMINĂ ÎN ARTELE SPECTACOLULUI
STUDII TEATRALE TEATROLOGIE (Jurnalism teatral) TEATROLOGIE (Management și Marketing cultural)
FILM REGIE, PRODUCȚIE Cinematografie, Fotografie, Media (REGIE DE FILM ŞI TV) ARTA REGIEI DE FILM;
FILM DOCUMENTAR/DOCUMENTARY FILM (în limba engleză); PRODUCŢIE DE FILM
IMAGINE DE FILM ȘI TV Cinematografie, Fotografie, Media (IMAGINE DE FILM ȘI TV); FOTOGRAFIE ARTA IMAGINII DE FILM
SUNET, MONTAJ Cinematografie, Fotografie, Media (MULTIMEDIA: SUNET, MONTAJ) ARTA MONTAJULUI DE FILM; 
DESIGN PENTRU NOILE MEDIA/ NEW MEDIA DESIGN (în limba engleză)
ANIMAȚIE și INTERACTIVITATE Cinematografie, Fotografie, Media (ANIMAȚIE) FILM DE ANIMAŢIE
TEHNOLOGII INTERACTIVE PENTRU ARTE PERFORMATIVE ŞI MEDIA/ INTERACTIVE TECHNOLOGIES FOR PERFORMING AND MEDIA ARTS (în limba engleză)
ARTA DESIGNULUI DE JOCURI/ART OF GAME DESIGN (în limba engleză)
SCENARISTICĂ, FILMOLOGIE Cinematografie, Fotografie, Media (COMUNICARE AUDIOVIZUALĂ: SCENARISTICĂ, PUBLICITATE MEDIA, FILMOLOGIE) FILMOLOGIE;
SCENARISTICĂ

 


Școala doctorală a UNATC este organizată pe două domenii de studiu:

  • TEATRU ȘI ARTELE SPECTACOLULUI – cercetare ştiinţifică/cercetare artistică/creaţie artistică;
  • CINEMATOGRAFIE ŞI MEDIA – cercetare ştiinţifică/cercetare artistică/creaţie artistică.

Sub denumirea de „Departament studii doctorale” a funcționat încă din anul 2008, sub tutela IOSUD/UNATC ca factor educaţional, formativ şi de perfecţionare destinat ciclului al III-lea de studii universitare. Şcoala doctorală din UNATC continuă, la nivel de excelenţă, vectorii de studiu şi de specialitate ai facultăţilor sale tradiţionale.

CINETic – Misiunea principală a CINETic este aceea de a dezvolta cunoștinţe și de a inova la nivel internaţional, în domeniul artelor performative și filmului, precum și în domeniile care duc la dezvoltarea și transformarea lor. Cunoștinţele dobândite în teatru și film sunt extinse prin cercetare și inovare în proiecte interdisciplinare care reunesc arta, știinţa și tehnologia.


Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) și despre admitere: https://www.unatc.ro/

 


Logo UNArte

Universitatea Națională de Arte București

 

Universitatea Națională de Arte București (UNArte), fondată în anul 1864 de pictorul Theodor Aman, este una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior artistic din România, cu peste 1500 de studenți, acoperind, prin specializarile sale, toate domeniile artelor plastice, ale artelor decorative și ale istoriei și teoriei artelor, distribuite pe trei nivele de studii: licență, masterat și doctorat.

UNArte este o instituție aflată într-un proces de transformare și adaptare la contextul cultural contemporan, având colectiv de profesori renumiți în scena artistică românească.

Pentru admitere 2022, poți alege una dintre cele 3 facultăți: Facultatea de Arte Plastice, Facultatea de Arte Decorative și Design și Facultatea de Istorie și Teorie a Artelor.

  • Facultatea de Arte Plastice are 6 departamente: Pictură, Grafică, Sculptură, Educație prin Arte Vizuale, Teorie și Cercetare, Fotografie și Imagine Dinamică.
  • Facultatea de Arte Decorative și Design include 6 departamente: Design, Modă, Artă Murală, Ceramică/Sticlă/Metal, Arte Textile/Design textil, Scenografie.
  • Facultatea de Istorie și Teorie a Artelor este structurată în 4 departamente: Istoria și Teoria Artelor, Conservarea & Restaurare, Instruirea Personalului Didactic, Studii doctorale.

Foarte important de știut este faptul că te poți pregăti pentru admitere la ciclul de studii de licență. Universitatea Națională de Arte București organizează în fiecare an cursuri de pregătire de vară, în luna august.

 

Admitere 2022 UNArte – studii de licență și masterat

 

Facultate Locuri Licență Locuri Masterat
Facultatea de Arte Plastice 141 96
Facultatea de Arte Decorative și Design Plastice  164 105
Facultatea de Istorie și Teorie a Artelor 37 20


Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Naționale de Arte București și despre admitere
: www.unarte.org

 

 

Universitatea Nicolae Titulescu logo

 

 

Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti

 

Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, universitate particulară de prestigiu din România, funcţionează din anul universitar 1990-1991 şi a fost acreditată prin Legea nr. 241/2002.

S-a afirmat ca o instituţie de învăţământ autentică, serioasă, ca o prezenţă distinctă şi larg apreciată în învăţământul superior din ţara noastră.

La cele două evaluări instituționale, care au avut loc în ianuarie 2012 și în mai 2017, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti a primit din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) calificativul „Grad de încredere ridicat”.

 

Admitere 2022 Universitatea „Nicolae Titulescu” – studii de licență și masterat

 

  1. FACULTATEA DE DREPT

Domeniul DREPT

STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ

 – programul de studii Drept

  • Învăţământ cu frecvenţă                450 locuri                               
  • Învăţământ la distanţă                   175 locuri                             

– programul de studii  Drept european şi internaţional      

  • Învăţământ cu frecvenţă                200 locuri       

STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT

  • Învăţământ cu frecvenţă                 250 locuri                        
  1. Carieră judiciară
  2. Drept financiar, bancar  şi al asigurărilor
  3. Drept internaţional şi al Uniunii Europene
  4. Dreptul afacerilor
  5. Ştiinţe penale

 

  1. FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Domeniul CONTABILITATE

STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ

  – programul de studii Contabilitate şi informatică de gestiune

  • Învăţământ cu frecvenţă                 75 locuri                                 
  • Învăţământ la distanţă                    50 locuri

STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT

  • Învăţământ cu frecvenţă                  100 locuri
  1. Contabilitatea şi auditul entităţilor economice
  2. Management contabil, audit și expertiză contabilă

Domeniul ADMINISTRAREA AFACERILOR

STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ

  – programul de studii Administrarea afacerilor 

  • Învăţământ cu frecvenţă               120 locuri 
  • Învăţământ la distanţă                    50 locuri  

STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT

  • Învăţământ cu frecvenţă                  50 locuri

 

  1. FACULTATEA  DE RELAȚII INTERNAȚIONALE ȘI ADMINISTRAȚIE

Domeniul ŞTIINŢE ADMINISTRATIVE

  – programul de studii Administraţie publică 

  • Învăţământ cu frecvenţă               150 locuri                                 
  • Învăţământ la distanţă                    75 locuri                           

STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT

  • Învăţământ cu frecvenţă                 100 locuri
  1. Managementul organizațiilor și serviciilor publice
  2. Protecția integrității organizațiilor


Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din Bucureşti și despre admitere: http://admitere.univnt.ro, www.univnt.ro, www.facebook.com/univnt

 

Universitatea Romano Americana logo

 

Universitatea Româno-Americană

 

Cu peste 30 de ani de experiență, Universitatea Româno-Americană (URA) – prima universitate din România care promovează valorile educaționale ale învăţământului superior american – contribuie la promovarea excelenței în educație, cercetare științifică și inovare, prin programele sale de studiu și prin activitățile universitare realizate, orientate către studenți și societate în ansamblu.

Oferta educațională URA se defineşte prin calitate în educaţie, performanţă, condiţii moderne de studiu, mobilități studențești – prin intermediul celor aproape 200 de parteneriate educaționale internaționale și nu numai. 

Universitatea oferă programe de studii de licență și masterat, cu predare în limba română sau exclusiv în limba engleză.

În plus, Universitatea Româno-Americană oferă anual burse de studii pe bază de performanță pentru 20% dintre studenții la programele de licență cu predare în limba română, respectiv 10% la programele de masterat. La programele cu predare în limba engleză, 10% dintre studenții înmatriculați beneficiază de burse de studii de performanță, de până la 1.000 Euro.

 

Admitere 2022 Universitatea Româno – Americană – studii de licență și masterat

 

Facultate Locuri Licență Locuri Masterat
Facultatea de Drept 310 100
Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității 375 125
Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie 100
Facultatea de Informatică Managerială 375 175
Facultatea de Management-Marketing 580 250
Facultatea de Afaceri Internaționale 465 300
Facultatea de Finanțe și Contabilitate 170 200

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Româno-Americane și despre admitere: https://www.rau.ro

 

 

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti logo

Universitatea Tehnică de Construcții București


Universitatea Tehnică de Construcții București este o instituție de învățământ superior cu o tradiție îndelungată. Pregătește specialiști în domeniul ingineriei civile, ingineriei mediului, ingineriei instalațiilor, ingineriei geodezice și ingineriei mecanice pentru construcții.

Profesorii au avut realizări de prestigiu în dezvoltarea rețelei naționale de drumuri, poduri și căi ferate, dezvoltarea industriei energetice prin realizarea de baraje, dezvoltarea urbanistică rapidă a României, dezvoltarea industrială polivalentă prin realizarea de structuri și instalații de mare complexitate.

Universitatea Tehnică de Construcții București este un pol regional de excelență în educație și cercetare în domeniul construcțiilor, făcând parte din EU-CONEXUS.

EU-CONEXUS este singura instituție europeană transnațională de învățământ superior și cercetare care va putea aborda dezvoltarea durabilă inteligentă a zonelor urbane de coastă din punct de vedere global, prin abordări transdisciplinare, formare profesională, metode educaționale și de cercetare inovative.

 

Admitere 2022 Universitatea Tehnică de Construcții București – studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

  • Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole
  • Facultatea de Hidrotehnică
  • Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri
  • Facultatea de Inginerie a  Instalațiilor
  • Facultatea de Inginerie Mecanică și Robotică în Construcții
  • Facultatea de Geodezie
  • Facultatea de Inginerie în Limbi Străine

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Tehnice de Construcții București și despre admitere: https://admitere.utcb.ro/ 

 

 

Cluj-Napoca

 

 

Academia Nationala de Muzica Gheorghe Dima Cluj-Napoca

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca

 

Un reper pe harta culturală și artistică a României, dar și în afara granițelor acesteia, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” își pune, de peste 100 de ani, amprenta asupra traiectoriei studenților și absolvenților care-și urmează vocația. 

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” este prima instituție din țară care a organizat studii doctorale în muzică încă din anul 1968. Studenții ANMGD lucrează cu reprezentanți de prim rang ai muzicii culte românești, iar mediul cultural clujean le aduce inedite oportunități de dezvoltare artistică și intelectuală, prin prezența unor instituții de profil precum Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca. 

Comunitatea Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca și-a făcut simțită prezența nu doar în universul artistic și muzical românesc, ci și în importante centre muzicale ale lumii, de la Royal Opera House la Metropolitan Opera, de la Teatro alla Scala din Milano la Sydney Opera House. La studiourile de operă din Germania activează de ani buni tineri absolvenți ai ANMGD. Prestigiosul concurs „Operalia” (patronat de celebrul cântăreț Placido Domingo) a fost câștigat de către doi dintre absolvenții ai Academiei Națională de Muzică „Gheorghe Dima” în anul 2010, respectiv 2017, iar aceste rezultate vin ca o confirmare a valorii școlii de canto clujene. Recunoscută este și școala de compoziție, tânărul muzician Alexandru Ștefan Murariu a obținut două premii „Enescu”, în 2014 și 2018. Și exemplele pot continua…

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” excelează, de altfel, în plan interpretativ, didactic sau științific, valoarea comunității datorându-se deopotrivă fundamentelor și tradiției păstrate de-a lungul generațiilor de muzicieni de excepție, precum și pronunțatei orientări către modernitate, actualitate, internaționalizare.

 

Admitere 2022 Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca – studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Facultate Programe Licență Locuri Licență Programe Masterat Locuri Masterat
Facultatea de Interpretare Muzicală A. Interpretare muzicală. Instrumente (durată de 4 ani / învățământ cu frecvență)

  •  instrumente cu coarde (vioară, violă, violoncel, contrabas, chitară clasică, harpă)
  • instrumente de suflat și percuție (flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, trombon, tubă, saxofon, percuție)
  • instrumente cu claviatură (piano, orgă, clavecin)
A. Interpretare muzicală – Instrumente (durată de 2 ani / învățământ cu frecvență)

– instrumente cu coarde (vioară, violă, violoncel, contrabas, chitară clasică, harpă)

– instrumente de suflat și percuție (flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, trombon, tubă, saxofon, percuție)

– instrumente cu claviatură (piano, orgă, clavecin)

B. Interpretare muzicală – Canto (durată de 4 ani / învățământ cu frecvență) B. Interpretare muzicală – Canto (durată de 4 ani / învățământ cu frecvență)
C. Artele spectacolului muzical (durată de 4 ani / învățământ cu frecvență) C. Artele spectacolului muzical (durată de 4 ani / învățământ cu frecvență)
Facultatea Teoretică A. Compoziție (durată de 4 ani / învățământ cu frecvență) A. Pedagogie muzicală / Artă muzicală (durată de 2 ani / învățământ cu frecvență)
B. Muzicologie (durată de 4 ani / învățământ cu frecvență) B. Compoziție, Muzicologie, Dirijat (durată de 2 ani / învățământ cu frecvență)
C. Dirijat (durată de 4 ani / învățământ cu frecvență) C. Musical Art (durată de 2 ani / învățământ fără frecvență)
D. Muzică (durată de 3 ani / învățământ cu frecvență)
E. Muzică în Limba Engleză (durată de 3 ani / învățământ cu frecvență)
Învățământ la distanță și frecvență redusă A. Interpretare muzicală – Instrumente (durată de 4 ani, într-o formă flexibilă, fără a depăși durata de 6 ani)

– instrumente cu coarde (vioară, violă, violoncel, contrabas, chitară clasică, harpă)

– instrumente de suflat și percuție (flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, trombon, tubă, saxofon, percuție)

– instrumente cu claviatură (piano, orgă, clavecin)

B. Interpretare muzicală – Canto (durată de 4 ani, într-o formă flexibilă, fără a depăși durata de 6 ani)
C. Muzică (durată de 3 ani, într-o formă flexibilă, fără a depăși durata de 6 ani)

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Academiei Națională de Muzică „Gheorghe Dima” și despre admitere: https://www.anmgd.ro/

 

 

Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca logo

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca

 

Misiunea fundamentală a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca (UAD), instituție de învățământ superior artistic, cu o tradiție de aproape 100 de ani, este formarea de profesioniști în domeniile artelor plastice, decorative și a designului, capabili să producă un impact semnificativ în mediul cultural, comercial și industrial al societății. 

Universitatea oferă, pe lângă activitatea academică, și o serie de direcții de formare profesională mai puțin convenționale. 

Și-a consolidat în ultimii 20 ani o poziție extrem de importantă pe scena artistică din România, iar acest lucru s-a realizat și printr-o serie de proiecte interdisciplinare inițiate pe parcursul acestor ani. Acestea s-au dezvoltat în principal pe trei zone de interes: proiecte adresate exclusiv studenților, proiecte adresate publicului larg și mass-mediei, proiecte diferite cu obiective și programe specifice, fie finanțate din fonduri europene, fie din finanțare proprie, realizate în parteneriat cu instituții europene.

UAD Cluj-Napoca deține două facultăți, cu o capacitate totală de școlarizare de 366 de locuri / ambele facultăți:

  • Facultatea de Arte Plastice (Departamentul Pictură, Departamentul Sculptură, Departamentul Grafică, Departamentul Foto-Video, Departamentul Conservare-Restaurare)
  • Facultatea de Arte Decorative și Design (Departamentul Ceramică-Sticlă-Metal, Departamentul Arte textile-Design textil, Departamentul Modă-Design vestimentar, Departamentul Design, Departamentul Discipline Teoretice)

Admitere 2022 Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca studii de licență și masterat

 

Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca și despre admitere: https://www.uad.ro/, https://www.facebook.com/uadcluj

 

 

Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca logo

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiție academică în România (începută acum 441 de ani, în 1581). Reprezintă una dintre cele mai mari comunități academice din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe).

De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar, care sumarizează ranking-urile internaționale majore ale universităților.

În plus, de mai mulți ani, UBB ocupă primele poziții în ranking-urile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii. Se remarcă printr-o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.).

Din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, iar din 2021 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

În 2021, în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România.

 

Admitere 2022 Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și despre admitere https://admitere.ubbcluj.ro/ro/

 

Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj Napoca logo 

 

Universitatea de Medicină Şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”

 

Cea mai veche instituţie de învăţământ medical din Transilvania, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” marchează mediul universitar clujean.

Astăzi, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca pune în aplicare principiile enunțate de profesorul Hațieganu, pentru a se încadra în contextul competitivității internaționale și pentru a răspunde cerințelor Spațiului European al Cercetării și Cunoașterii.

Astăzi, UMF „Iuliu Haţieganu” reprezintă:

  • un reper constant si valoros în peisajul serviciilor educaționale, medicale și cercetării științifice din România și Europa Centrală și de Sud-Est;
  • una dintre cele mai reputate universităţi de profil din ţară;
  • o instituţie de învăţământ superior care formează specialişti în domeniul sănătății;
  • o universitate internațională cu programe de studiu în limbile română, engleză și franceză;
  • o universitate responsabilă, care asigură o pregătire de calitate pentru viitorii medici şi farmacişti, printr-un sistem de educaţie medicală centrat pe student;
  • un centru de excelenţă în învăţământ, formare, cercetare, asistenţă medicală şi farmaceutică;
  • un lider național în dezvoltările educaționale moderne, având curriculum-uri dinamice, adaptate cerințelor naționale şi europene;
  • un factor activ şi dinamic în viaţa socio-culturală a Clujului.

 

Admitere 2022 Universitatea de Medicină Şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”  studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)


Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității de Medicină Şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” și despre admitere: 

FACULTATEA DE MEDICINĂ – http://www.medicina.umfcluj.ro/ 

FACULTATEA DE MEDICINĂ DENTARĂ – http://www.meddent.umfcluj.ro/ 

FACULTATEA DE FARMACIE – http://www.farmacie.umfcluj.ro/

 

 

Constanța

Universitatea Maritima Constanta logo

Universitatea Maritimă din Constanța

 

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) a fost înfiinţată în baza HG 113/1990 din 6 februarie 1990, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 68 din 16 aprilie 1992, sub denumirea de Institutul de Marină Civilă din Constanța. În baza HG 85/08.02.2000, denumirea Universității s-a schimbat și aceasta a devenit Universitatea Maritimă din Constanța.

UMC este o universitate de stat publică, acreditată de către ARACIS cu calificativul „Grad de încredere ridicat”, fiind totodată certificată ISO 9001:2015 şi ISO 14001:2015.

Este o entitate cu personalitate juridică, cu caracter non-profit, de interes public, independentă de ideologii, religii şi doctrine politice. Susține libertatea academică, recunoaşterea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi principiului supremaţiei legii.

UMC împărtăşeşte conceptele exprimate prin The Lima Declaration on Academic Freedom and Autonomy of Institution of Higher Education (1988), The Magna Charta of European Universities (Bologna, 1988), Declaraţia de la Bologna (1999) şi este membru BSUN-Black Sea Universities Network din 1999, IAMU – International Association of Maritime Universities din 2000, IMLA – International Maritime Lecturers’s Association din 2000, IAU – International Association of Universities din 2007.

În cadrul Universității Maritime din Constanța studiază aproximativ 4.500 de studenţi. Aceștia sunt înscriși la una dintre cele două facultăţi cu 7 programe de studii universitare de licenţă, dintre care amintim: Navigație și Transport Maritim și Fluvial, Electromecanică, Electrotehnică, Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații, Inginerie şi Management în Transporturi, Ingineria Sistemelor Electroenergetice. Facultățile au și 11 programe de masterat profesional sau de cercetare.

În UMC se derulează şi un program de doctorat la Şcoala doctorală de Inginerie mecanică şi Mecatronică, în parteneriat cu Universitatea Politehnică Bucureşti.

Studenţii sunt angrenaţi în diverse proiecte finanţate din fonduri europene sau naţionale, pentru obţinerea de competențe practice atât în mediul economic, cât şi în cele de stagiu ambarcat la bordul navelor comerciale. Totodată sprijină studenţii să acceseze şi să deruleze programele de mobilităţi de studiu la alte universităţi din UE, prin programul Erasmus Plus.

Studenţii beneficiază de o bază materială de instruire de excepţie, cu laboratoare dotate cu aparatură performantă, de săli de curs dotate cu simulatoare performante, precum şi de expertiza unui corp profesoral cu o bogată experienţă. În ceea ce priveşte găzduirea studenţilor din diferite zone ale ţării sau pentru studenţii internaţionali, universitatea deţine spaţii de cazare moderne, dotate cu mobilier nou, în cele 3 sedii ale sale.

 

Admitere 2022 Universitatea Maritimă Constanța  studii de licență și masterat 

 

Facultate Locuri Licență Locuri Masterat
Facultatea de navigație și transport vamal  510 350
Facultatea de electromecanică navală 795 400

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Maritime din Constanța și despre admitere: https://cmu-edu.eu/

 

 

Universitatea Ovidius Constanta logo

Universitatea Ovidius din Constanța 

 

În cele peste trei decenii de existență, Universitatea Ovidius din Constanța a devenit una dintre cele mai importante instituții de învățământ, care contribuie major la dezvoltarea orașului și a regiunii.

Calitatea profesorilor, performanțele remarcabile ale studenților și absolvenților, diversitatea programelor de studii, proiectele de cercetare, dezvoltare, inovare și dimensiunea antreprenorială, derularea unor manifestări științifice, culturale și sportive de anvergură, dar și dimensiunea multiculturală sunt elementele care, în prezent, definesc Universitatea Ovidius din Constanța.

 

Admitere 2022 Universitatea Ovidius Constanța  studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Facultate Locuri Licență Locuri Masterat
Facultatea de Arte 
Facultatea de Construcții
Facultatea de Drept și Științe Administrative
Facultatea de Educație Fizică și Sport
Facultatea de Farmacie 
Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă
Facultatea de Istorie și Științe Politice 
Facultatea de Litere
Facultatea de Matematică și Informatică 
Facultatea de Medicină
Facultatea de Medicină Dentară
Facultatea de Psihologie și Științele Educației
Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie 
Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole 
Facultatea de Științe Economice
Facultatea de Teologie

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Ovidius din Constanța și despre admitere: https://admitere.univ-ovidius.ro/  

 

 

Iași

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi UAIC admitere 2022

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC)

 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) este una dintre univeristățile moderne ale României, cu o tradiție de peste 160 de ani. Cu 15 facultăți,  27.242 de studenţi şi peste 700 de cadre didactice titulare, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu peste 600 de universități din străinătate.

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2022 cuprinde 207 programe de studii, 83 pentru studii de licență și 124 pentru studii de masterat. La majoritatea facultăților, admiterea pentru studii de licență se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Cinci facultăți iau în calcul, la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat. Candidații la domeniul Educație Fizică și Sport vor susține o probă sportivă, la alegere, care va avea o pondere de 60% în media finală de admitere.

Admiterea la studii de masterat se va face, în cazul majorității facultăților, pe baza unei medii, în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40%. În cazul Facultății de Drept, media examenului de bacalaureat va avea o pondere de 50%, media anilor de studii 25% și tot 25% nota obținută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenție şi CV. 

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2022 include 27 de specializări în limbi străine, 6 la studii de licență și 21 la studii de masterat. Candidații români de pretutindeni, din Republica Moldova, pot studia și în cadrul Extensiunilor UAIC din Bălți și Chișinău, unde au la dispoziție șase programe la studii de licență și patru programe la studii de masterat. De asemenea, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în anul 2022, concurs de admitere și la filialele din Focșani și Botoșani.

Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii 2022 la UAIC vor avea loc în perioada 11-16 iulie. Oferta completă de studii pentru anul universitar 2022-2023, precum și condițiile de admitere sunt publicate pe site-ul admitere.uaic.ro.

 

Admitere 2022 Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași  studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

Facultăți: 

  • Facultatea de Biologie
  • Facultatea de Chimie
  • Facultatea de Drept
  • Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
  • Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
  • Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice
  • Facultatea de Fizică
  • Facultatea de Geografie şi Geologie
  • Facultatea de Informatică
  • Facultatea de Istorie
  • Facultatea de Litere
  • Facultatea de Matematică
  • Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă
  • Facultatea de Teologie Romano-Catolică

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și despre admitere: https://admitere.uaic.ro/

 

 

Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi logo


Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași

 

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași este în proces continuu de modernizare, are profesori tineri, implicați în proiecte de cercetare, consultanță și oferă ajutor absolvenților dincolo de mediul academic. Alege să studiezi despre cum poți controla un domeniu esențial al lumii – Alimentația! De la materia primă până la prelucrarea produselor alimentare, la produsul finit, controlat și expertizat.

Universitatea are 4 facultăți și 17 specializări, dotări la standarde europene și domenii vitale pentru viitor. Oferă următoarele condiții de studiu:

  • Tehnologii și laboratoare de ultimă generație
  • Campus universitar modern
  • Pregătire practică în baze proprii
  • 200 de cadre didactice cu expertiză națională și internațională
  • Burse de studiu și sociale între 750 și 1.200 lei

Facultățile de Agricultură, de Horticultură, de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (fosta Facultate de Zootehnie) și de Medicină Veterinară au recunoaștere europeană pentru 17 specializări din topul cerințelor pieței muncii.

Cadrele didactice pregătesc pentru viitor ingineri pentru agricultură, horticultură, biologie, ingineria și managementul afacerilor agricole, protecția mediului, zootehnie, industria alimentară, alimentație publică și turism, biotehnologii agricole, precum și medici veterinari.

Admitere 2022 – Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași  studii de licență și masterat 

 

Universitatea de Stiințele Vietii Ion Ionescu de la Brad

Universitatea de Stiintele Vietii masterat 2022

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”și despre admitere: http://www.uaiasi.ro/admitere/

Admitere licență: https://www.uaiasi.ro/admitere/studii-de-licenta.php Masteratat licență: https://www.uaiasi.ro/admitere/masterat.php

 

 

Universitatea „Petre Andrei” logo

Universitatea „Petre Andrei” din Iași

 

Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi este una dintre cele mai mari universități private acreditate din regiunea Moldovei, fiind înfiinţată în anul 1990, inițial ca parte a Fundaţiei Academice „Petre Andrei”. După parcurgerea procesului de evaluare instituţională, Universitatea „Petre Andrei” din Iași a fost acreditată prin lege, fiind definită ca instituţie de învățământ superior de drept privat și de utilitate publică, parte integrantă a sistemului educaţional românesc. Programele de studiu sunt elaborate în conformitate cu prevederile Tratatului de la Bologna și toate diplomele sunt recunoscute şi certificate de Ministerul Educaţiei. Planurile de învățământ sunt permanent adaptate tendințelor de pe piața muncii, iar gândirea creativă, diversitatea pedagogică şi interdisciplinaritatea sunt conceptele-cheie ale ofertei educaţionale.

Admitere 2022 – Universitatea „Petre Andrei” din Iași  studii de licență și masterat 

 

Facultatea Program Licență Număr Locuri Program Masterat

 

Număr locuri
DREPT Drept IF (4 ani) 100 Științe Penale 200
Dreptul Administrației publice
ECONOMIE Finanțe și Bănci (IF, 3 ani)  30 Management economico – financiar european (2 ani) 50
Contabilitate și Informatică de Gestiune (IF, 3 ani)
Marketing(IF 3 ani) 25
Informatică (IF, 3 ani) 30
FACULTATEA DE PSIHOLOGIE, ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ Psihologie (IF, 3 ani) 100 Consiliere educaţională şi intervenţie în orientarea şcolară şi vocaţională (2 ani)  100
Asistență Socială (IF, 3 ani) 125
FACULTATEA DE ȘTIINȚE POLITICE ȘI ADMINISTRATIVE Științe Politice (IF, 3 ani 60


Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași și despre admitere: https://www.upa.ro/ 

 

 

Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi logo

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

 

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), instituția de învățământ superior cu cea mai îndelungată tradiție în învățământul superior ingineresc și de cercetare din România, este clasificată în topul universităților românești. 

Încă de la înființare, TUIASI a acordat prioritate abordării interdisciplinare în cercetare, inovare și predare, în cadrul celor 11 facultăți. Oferă 61 de programe de licență și 70 de programe de masterat, dintre care 11 cu predare în limba engleză (http://www.study.tuiasi.ro); o Școală Doctorală cuprinzând 13 domenii de doctorat (https://doctorat.tuiasi.ro/), 24 de centre acreditate de cercetare și laboratoare axate pe crearea și transferul de cunoștințe, în special în domenii multidisciplinare de inginerie de înaltă tehnologie.

Valorile de bază ale TUIASI: creativitate, inovare, sustenabilitate, experiențe globale, toate axate pe creșterea calității vieții sunt încorporate atât în ​​formarea tradițională, cât și în cea digitală privind educația și cercetarea, cu expunere constantă la o mare varietate de medii profesionale de lucru.

 

Facultăți din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

 

Admitere 2022 Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași – studii de licență și masterat 

 

Admitere studii de licență

UNIVERSITATEA TEHNICĂ “GHEORGHE ASACHI” DIN IAŞI
CIFRA DE ŞCOLARIZARE
pentru cetateni romani si cetateni ai statelor UE, SEE si Confederatiei Elvetiene
studii universitare de licenta – 2022/2023
Facultatea Domeniul de licenţă cf. H.G. 433/2022 Nr. locuri buget Nr. locuri taxa
Facultatea de Automatică şi Calculatoare
Ingineria sistemelor 135 43
Calculatoare şi tehnologia informaţiei 170 12
Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului “Cristofor Simionescu”
Inginerie chimică 50 30
Ingineria mediului 18 20
Inginerie şi management 12 10
Facultatea de Construcţii şi Instalaţii
Inginerie civilă 179 523
Ingineria instalaţiilor 40 48
Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
Inginerie mecanică 51 20
Inginerie industrială 80 30
Inginerie şi management 40 20
Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale 277 50
Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată
Inginerie electrică 180 20
Inginerie energetică 80 20
Inginerie şi management 30 2
Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului
Inginerie civilă 45 20
Inginerie geodezică 45 20
Ingineria mediului 24 20
Facultatea de Mecanică
Ingineria autovehiculelor 110 50
Inginerie mecanică 100 30
Mecatronică şi robotică 90 20
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor
Ingineria materialelor 77 25
Inginerie mecanică 34 10
Inginerie industrială 36 10
Facultatea de Design Industrial si Managementul Afacerilor
Inginerie industrială 40 40
Inginerie chimică 15 5
Inginerie şi management 88 20
Facultatea de Arhitectură “G.M.Cantacuzino” Arhitectură 84 2

 

Masterat

 

UNIVERSITATEA TEHNICĂ “GHEORGHE ASACHI” DIN IAŞI
CIFRA DE ŞCOLARIZARE
pentru cetateni romani si cetateni ai statelor UE, SEE si Confederatiei Elvetiene
studii universitare de masterat – 2022/2023
Nr. crt.
Facultatea Domeniul de master Denumirea programului universitar de masterat
Nr. locuri buget
Nr. locuri taxa
cf. H.G. 433/ 2022 cf. H.G. 434 / 2022 cf. H.G. 434/2022
1
Facultatea de Automatică şi Calculatoare
Ingineria sistemelor
Sisteme de control încorporate 34 15
Sisteme şi control automat /Systems and control 22 10
Calculatoare şi tehnologia informaţiei
Sisteme distribuite şi tehnologii WEB 20 15
Sisteme distribuite şi tehnologii WEB / Distributed systems and WEB technologies 15 15
Calculatoare încorporate 15 15
Securitatea spatiului cibernetic 15 15
2
Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
Inginerie chimică
Produse farmaceutice şi cosmetice 19 15
Ingineria procedeelor nepoluante 12 5
Controlul şi procesarea alimentelor 11 5
Biomateriale polimerice şi bioresurse 13 5
Ingineria mediului
Managementul mediului 15 10
Managementul mediului şi energie durabilă / Environmental management and sustainable energy 12 10
Managementul, tratarea şi valorificarea deşeurilor 14 10
3
Facultatea de Construcţii şi Instalaţii
Inginerie civilă si instalatii
Ingineria clădirilor 18 20
Inginerie structurală 14 24
Inginerie structurală /Structural engineering 14 24
Materiale şi produse performante pentru construcţii 14 20
Reabilitarea şi creşterea siguranţei construcţiilor 15 25
Infrastructuri moderne pentru transporturi 20 25
Management şi tehnologii speciale în construcţii 20 20
Inginerie geotehnică 14 25
Evaluare şi administrare imobiliară 17 25
Instalaţii pentru construcţii 18 25
Antreprenoriat imobiliar 14 25
4
Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
Inginerie industrială
Managementul producţiei industriale** 18 10
Concepţia şi fabricaţia asistată de calculator 17 10
Sisteme micromecanice 17 10
Tehnologii avansate de fabricaţie 17 10
Inginerie mecanică Mecanica fluidelor aplicată 17 10
Inginerie si management Antreprenoriat industrial 17 10
5
Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale
Reţele de comunicaţii 17 10
Sisteme electronice inteligente şi informatică industrială 17 10
Sisteme avansate în electronica aplicată 17 10
Tehnici moderne de prelucrare a semnalelor 20 10
Radiocomunicaţii digitale 16 10
Sisteme de control in automobile / Automotive electronic control systems 15 10
Tehnologii informatice pentru telecomunicaţii / Information Technologies for Telecommunication 15 10
6
Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată
Inginerie electrică
Sisteme informatice de monitorizare a mediului 23 5
Sisteme electrice avansate 22 5
Conversia energiei şi controlul mişcării 22 5
Inginerie energetică
Managementul sistemelor de energie 23 5
Management, energie, mediu 22 5
Inginerie si management Inginerie şi management în contextul globalizării 22 5
7
Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului
Inginerie civilă si instalatii
Inginerie hidrotehnică 21 20
Modernizarea sistemelor hidrotehnice, hidroameliorative şi hidroedilitare 21 20
Evaluare si dezvoltare imobiliare 21 20
Ingineria mediului Ingineria şi managementul factorilor de mediu 21 20
Inginerie geodezică Geomatică şi cartografie 21 20
8
Facultatea de Mecanică
Ingineria autovehiculelor
Concepţia şi managementul proiectării automobilului 15 15
Sistemica transporturilor autopropulsate 14 15
Siguranţa şi performanţele circulaţiei rutiere 14 25
Autovehicule hibride și electrice 14 15
Inginerie mecanică
Diagnoze şi expertize tehnice în ingineria mecanică 14 15
Maşini termice, frigotehnie şi climatizare 14 15
Tehnici nepoluante în industria agroalimentară 14 15
Sisteme de transport pe cale ferata 14 15
Mecatronică şi robotică
Mecatronică avansată 14 15
Sisteme robotizate 14 15
9
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor
Ingineria materialelor
Materiale avansate şi tehnici de analiză experimentală 20 10
Tehnici avansate în ingineria procesării materialelor 20 10
Inginerie mecanică Sisteme industriale pentru tehnologii moderne 30 19
Inginerie industrială Ingineria securităţii şi sănătăţii în muncă 32 16
10
Facultatea de Design Industrial si Managementul Afacerilor
Inginerie industrială
Dezvoltări în proiectarea produselor de încălţăminte şi marochinărie 13 5
Asigurarea calităţii în domeniul textile – pielărie 15 5
Proiectarea şi modelarea îmbrăcămintei 15 5
Sisteme inovative de producţie în confecţii 12 5
Tehnologii performante de tricotare 12 5
Inginerie chimică Ecodesign în finisarea textilelor 17 5
Inginerie şi management
Inginerie şi management în producţia de bunuri şi servicii 11 5
Management şi administrarea afacerilor 25 10
Managementul proiectelor europene în domeniul ingineriei 15 5
Inovare şi antreprenoriat 15 5

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași și despre admitere: https://www.tuiasi.ro/

 

 

Timișoara

 

Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara

 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara

 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara (UMFT) a împlinit peste 75 de ani de la înfiinţare, decenii de activitate continuă de învăţământ universitar medical, de cercetare şi dezvoltare a resursei medicale în și pentru Sănătate.

Anii care au trecut au adus transformări succesive pentru universitate – astăzi, una dintre cele șase Universități de Medicină și Farmacie tradiționale din țară, fiind prezentă în topuri de referință realizate de organisme internaționale și naționale importante.

În prezent, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este formată din trei facultăți: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie.

În anul 2022, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara formează 7.395 studenți, dintre care 6.544 studenți la programe de licență și 254 la programe masterat.

În ce privește procesul educațional, în universitate sunt 108 profesori, 132 conferențiari, 186 șefi de lucrări și 253 asistenți universitari.

Pentru sesiunea de admitere 2022, la ciclul de studii universitare de licență la Facultatea de Medicină sunt 1.082 locuri propuse, aprobate de Senatul UMFVBT, la Facultatea de Medicină Dentară sunt 270 locuri, iar la Facultatea de Farmacie – 219 locuri.

 

Admitere 2022 Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara – studii de licență și masterat 

 

Facultate Locuri Licență Locuri Masterat
Facultatea de Medicină 1082 240
Facultatea de Farmacie 219 75
Facultatea de Medicina Dentară 270 10

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara: https://www.umft.ro/

 

 

Universitatea de Vest Timisoara logo

 

 

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT)

 

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior din regiunea de vest a României, cu o ofertă educațională variată, acoperind domeniile fundamentale de studii: științe exacte și ale naturii, științe biologice, științe sociale, economice, administrative și juridice, științe umaniste, arte și știința sportului și a educației fizice.

Ideile inovative și-au găsit locul la UVT și cadrele didactice sunt mereu preocupate să ofere studenților experiențe care să contribuie la dezvoltarea lor. Tocmai de aceea, motto-ul universității din ultimii ani a devenit #BecomeYourBest, pentru că își dorește să ajute fiecare student să-și descopere cea mai bună versiune a sa și permanent oferă noi oportunități în acest sens. Corelează conținutul planurilor de învățământ cu interesele tinerilor de astăzi, profitând de avantajele digitalizării și tehnologiei.

Astfel, UVT se evidențiază în peisajul academic din România cu o serie de premiere sau activități care o diferențiază și care fac viața de student plină de experiențe de învățare diverse, asigurând o dezvoltare armonioasă a fiecărui membru. Organizează 73 de programe de studii universitare de licență și 87 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, în cadrul celor 11 facultăți din componența sa.

 

Admitere 2022 Universitatea de Vest din Timişoara – studii de licență și masterat

 

Programe de studii universitare de licență

Facultate Programe licență Locuri Licență
Facultatea de Arte și Design Arte plastice (fotografie – videoprocesarea computerizată a imaginii) 40
Arte decorative 30
Arte plastice (pictură, grafică, sculptură) 100
Conservare și restaurare 15
Design 75
Modă – design vestimentar 40
Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie Biologie 60
Biochimie 60
Chimie 50
Chimie medicală 50
Geografie 50
Geografia turismului 70
Planificare teritorială 50
Cartografie 30
Facultatea de Drept Drept 550
Drept – formă de învățământ cu frecvență redusă 100
Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Contabilitate și informatică de gestiune 200
Contabilitate și informatică de gestiune – în limba germană 50
Contabilitate și informatică de gestiune – formă de învățământ la distanță 100
Finanțe și bănci 200
Finanțe și bănci – în limba engleză 50
Finanțe și bănci – formă de învățământ la distanță 75
Management 200
Management – în limba franceză 50
Management – formă de învățământ la distanță 100
Marketing 125
Economie și afaceri internaționale 100
Informatică economică 150
Economie generală și comunicare economică 75
Economie comerțului, turismului și serviciilor 125
Facultatea de Educație Fizică și Sport Educație fizică și sportivă 75
Educație fizică și sportivă – formă de învățământ cu frecvență redusă 75
Sport și performanță motrică 50
Kinetoterapie și motricitate specială 75
Facultatea de Fizică Fizică 35
Fizică medicală 50
Fizică informatică 50
Facultatea de Litere, Istorie și Teologie Filologie clasică (Limba și literatura latină – Limba și literatura greacă veche) 20
Limba şi literatura română – Limbi şi literaturi moderne (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă /Limba şi literatura latină 150
Limba şi literatura engleză – Limbi şi literaturi moderne (franceză, germană, italiană, spaniolă /Limba şi literatura latină/Limbă şi literatura română 100
Limba şi literatura franceză – Limbi şi literaturi moderne (engleză, germană, italiană, spaniolă /Limba şi literatura latină/Limbă şi literatura română 35
Limba şi literatura germană – Limbi şi literaturi moderne (engleză, franceză, italiană, spaniolă /Limba şi literatura latină/Limbă şi literatura română 30
Limba şi literatura rusă – Limbi şi literaturi moderne (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă /Limba şi literatura latină/Limbă şi literatura română 20
Limba şi literatura sârbă şi croată – Limbi şi literaturi moderne (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă /Limba şi literatura latină/Limbă şi literatura română 20
Limbi moderne aplicate 100
Istorie 50
Teologie ortodoxă pastorală 40
Facultatea de Matematică și Informatică Informatică 200
Informatică – în limba engleză 150
Matematică 75
Matematică – informatică 125
Facultatea de Muzică și Teatru Interpretare muzicală – canto 15
Interpretare muzicală – instrumente 25
Muzică 18
Artele spectacolului (actorie) 14
Artele spectacolului (actorie) (în limba germană) 10
Facultatea de Sociologie și Psihologie Asistență socială 100
Asistență socială – formă de învățământ la distanță 50
Sociologie 100
Resurse umane 100
Psihologie 250
Pedagogie 50
Psihopedagogie specială 50
Pedagogia învățământului primar și preșcolar 100
Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării Administrație publică 100
Științe politice 100
Relații internaționale și studii europene 100
Relații internaționale și studii europene – în limba germană 70
Filosofie 25
Publicitate 60
Jurnalism 80
Comunicare și relații publice 110
Media digitală 100

 

Programe de studii universitare de masterat

Facultate Domeniul de studii universitare de masterat Programe de studii Număr de locuri finanțate de la bugetul de stat și cu taxă
Facultatea de Arte și Design Arte vizuale Design grafic – Comunicare vizuală 550
Design interior și de produs
Design vestimentar – Design textil
Foto video
Grafică publicitară și de carte
Patrimoniu, restaurare și curatoriat în artele vizuale
Pictură – Surse și resurse ale imaginii
Sculptură și ceramică
Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie Biologie Biologia dezvoltării și influența factorilor exogeni asupra organismelor 75
Științe ale educației Masterat didactic în Biologie 75
Chimie Chimie clinică și de laborator sanitar 100
Chimie criminalistică
Științe ale educației Masterat didactic în Chimie 75
Geografie Dezvoltare și amenajare turistică 150
Planificarea și dezvoltarea durabilă a teritoriului
Geographic Information Systems
Științe ale educației Masterat didactic în Geografie 75
Facultatea de Drept Drept Carieră judiciară 450
Contenciosul administrativ și fiscal
Dreptul afacerilor
European Union Law
Științe penale
Drept fiscal (formă de învățământ cu frecvență redusă)
Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Contabilitate Auditul și managementul financiar al fondurilor europene 200
Audit financiar-contabil
Contabilitate și audit în instituțiile publice
Contabilitate, control și guvernanță
Expertiză contabilă și evaluarea afacerilor
Finanțe Finanțe și strategii financiare ale companiilor 200
Fiscalitate și consultanță fiscală
International Corporate Finance
Piețe financiare, bănci și asigurări
Management Managementul resurselor umane 350
Management of business organizations (formă de învățământ cu frecvență redusă)
Administrarea organizațiilor de afaceri
Diagnostic, evaluare și consultanță în afaceri
Le management des affairs en contexte européen
Managementul  strategic al organizațiilor.

Dezvoltarea spațiului de afaceri

Global Entrepreneurship, Economics and Management
Marketing Marketing strategic și marketing digital 160
Marketing și managementul vânzărilor
Publicitate și promovarea vânzărilor
Economie și afaceri internaționale Management și integrare europeană 50
Economie Studii europene și economia integrării 50
Informatică economică Sisteme informaționale pentru afaceri 75
Facultatea de Educație Fizică și Sport Știința sportului și educației fizice Educație fizică și sportivă 250
Fitness și performanță motrică
Kinetoprofilaxie și recuperare fizică
Kinetoterapia în patologia ortopedico-traumatică
Managementul activităților și organizațiilor de educație fizică și sportive
Științe ale educației Masterat didactic în Educație fizică 75
Facultatea de Fizică Fizică Fizică aplicată în medicină 225
Astrophysics, elementary particles and computational physics
Physics and Technology of Advanced Materials
Științe ale educației Masterat didactic în Fizică 75
Facultatea de Litere, Istorie și Teologie Filologie Literatură și cultură – Contexte românești, contexte europene 350
Tendințe actuale în studiul limbii române
Germana în context european – Studii interdisciplinare și multiculturale
Teoria și practica traducerii (engleză și franceză)
Studii americane
Studii romanice: culturale și lingvistice (latină, franceză, italiană, spaniolă)
Istorie Istoria conceptuală românească în context european 75
Teologie Teologie ortodoxă și misiune creștină 75
Facultatea de Matematică și Informatică Informatică Artificial Intelligence and Distributed Computing 200
Inginerie Software
Bioinformatică
Big data – Data science, Analytics and technologies
Securitate cibernetică

Intelligent software robotics

Matematică Matematici financiare 100
Modelări analitice și geometrice ale sistemelor
Facultatea de Muzică și Teatru Teatru și artele spectacolului Artele spectacolului de teatru 15
Muzică Stilistica interpretării muzicale 50
Facultatea de Sociologie și Psihologie Asistență socială Management și supervizare în bunăstarea copilului și a familiei 150
Practica asistenței sociale centrată pe valori
Psihologie Psihologia muncii, psihologie organizațională și a transporturilor 150
Psihologie clinică și psihoterapie
Sociologie Managementul resurselor umane în administrarea organizațiilor 150
Antreprenoriat social și dezvoltare comunitară
Științe ale educației Management educațional și dezvoltare curriculară 150
Consiliere și integrare educațională
Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării Științe politice Politice publice și advocacy 50
Studii de securitate Studii de securitate globală 75
Relații internaționale și studii europene International development and management of global affairs 75
Filosofie Philosophical counselling and consultancy 75
Științe ale comunicării Mass-media și relații publice. Tehnici de redactare și de comunicare 150
Comunicare și mediere în conflictele sociale

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității de Vest din Timişoarawww.admitere.uvt.ro

 

 

Universitatea Politehnică Timisoara logo

Universitatea Politehnică Timișoara

 

Universitatea Politehnică Timișoara este una dintre primele instituții de învățământ superior înființate vestul țării, în structura căreia sunt incluse 10 facultăți cu 24 de domenii de studiu și 55 de specializări la licență. 

Dispune de o infrastructură care garantează desfăşurarea în foarte bune condiţii a activităţilor didactice şi de cercetare. Baza materială de excelenţă a universităţii reflectă preocuparea pentru modernizare şi investiţii desfășurate în ultimul deceniu.

În deplină concordanţă cu misiunea asumată şi cu dorinţa de a se afirma atât la nivel național, cât și internaţional, Universitatea Politehnică Timişoara dezvoltă în prezent relaţii de colaborare cu numeroase universităţi din Europa, SUA, Asia, America de Sud şi Canada, concretizate în peste 200 acorduri de colaborare încheiate în cadrul unor programe din Uniunea Europeană sau în mod direct. 

Parteneriatele cu mediul economic și cu administrația din regiune au fost și continuă să fie foarte importante, contribuind astfel la creșterea atractivității Timișoarei, ca oraș universitar, cultural și sportiv. Cele peste 400 de parteneriate, încheiate cu multe dintre companiile din zonă, oferă studenților șansa de a participa la programe de practică și internship, multe dintre acestea fiind plătite.

După absolvire, 80% dintre studenți își găsesc un loc de muncă bine plătit, în specializarea pe care au urmat-o. La fel de important este de menționat este și faptul că, deși un număr semnificativ de studenți provin din alte zone ale țării, aceștia rămân în Timișoara și după terminarea studiilor, având în vedere oportunitățile avantajoase în carieră pe care le au.

 

Admitere 2022 Universitatea Politehnică Timişoara – studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Facultate Locuri Licență (plată) Locuri Licență (buget) ID Locuri Masterat
Facultatea de Arhitectură și Urbanism 20 110
Facultatea de Automatică și Calculatoare 110 475 100
Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului 57 115
Facultatea de Construcții 202 265
Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale 65 290 50
Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică  30 170
Facultatea de Inginerie din Hunedoara 77 175
Facultatea de Management în Producție și Transporturi  30 190
Facultatea de Mecanică  145 400 60
Facultatea de Știinţe ale Comunicării  25 110 75

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Politehnice Timişoara și despre admitere: https://upt.ro/Upt-Timisoara_admitere_31_ro.html

 

 

Universitatea Tibiscus Timisoara logo

Universitatea Tibiscus din Timișoara

 

Cele mai importante motive pentru a te înscrie la Universitatea Tibiscus:

  • Este cea mai veche și una dintre cele mai importante universități particulare din Vestul României.
  • A fost acreditată între primele 8 universități particulare din România – 11.07.2002.
  • Motto-ul: „Calitate, nu cantitate” definește Universitatea Tibiscus. Cursurile sunt susținute de cadre didactice competente și au un număr mai redus de studenți și masteranzi pe an de studiu.
  • Majoritatea activităților didactice se desfășoară după amiază, pentru a le permite celor care lucrează să participe la cursuri, seminarii, laboratoare.
  • O desfășurare mixtă a activităților didactice, program flexibil, atât „face to face” cât și on-line adaptat nevoilor personale și profesionale ale studenților și masteranzilor.
  • Multe activități practice variate în urma cărora absolvenții sunt pregătiți pentru a profesa, alături de cunoștințe, având un bagaj ridicat de deprinderi și atitudini, fiind capabili să demonstreze ce știu, ce fac și cum gândesc.
  • Cadrele didactice activează și în sistemul economic și social, fiind practicieni de prestigiu pe piața muncii timișorene, cu competențe recunoscute în practica lor profesională la nivel național și internațional.
  • Nivel al taxei de studiu relativ scăzut, până la 750 Euro.
  • Laboratoare, săli de cursuri și seminarii dotate la nivel ridicat.
  • Participanți activi ai Programului European Erasmus și contracte, care permit studenților și masteranzilor schimburi de experiență cu universități de prestigiu din Europa (aceștia au posibilitatea de studia un semestru în universități vestice, iar notele obținute sunt recunoscute). De asemenea, Universitatea Tibiscus are contracte Erasmus cu parteneri din spatiul socio-economic, ceea ce va permite derularea unor stagii de tip internship in cadrul unor instituții de profil din UE.

Admitere 2022 Universitatea Tibiscus din Timişoara – studii de licență și masterat

 

Facultate  Domeniu Programe Licenţă Formă Învăţământ  Număr locuri
Facultatea de

Ştiinţe

Economice

Contabilitate Contabilitate și

informatică de

gestiune

IF 50
Facultatea de

Calculatoare şi

Informatică

Aplicată

Informatică Informatică IF 75
Facultatea de Drept şi Administraţie Publică  Drept Drept IF 100
Facultatea de Psihologie Psihologie Psihologie IF 75

 

Domeniu Program Masterat Formă Învăţământ  Număr locuri
Informatică Administrarea sistemelor distribuite IF 50
Drept Instituții de drept european  IF 50
Contabilitate Auditul şi evaluarea întreprinderii IF 50
Psihologie  Psihoterapii şi psihologie clinică  IF 100

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Tibiscus și despre admitere: https://www.tibiscus.ro/ 

 

 

Alba Iulia

 

Universitatea „1 DECEMBRIE 1918” din Alba Iulia logo

 

Universitatea „1 DECEMBRIE 1918” din Alba Iulia

 

Universitatea  „1 DECEMBRIE 1918” din Alba Iulia, instituţie de învăţământ superior şi cercetare, cu caracter public, de stat, înfiinţată în 1991, evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), de trei ori consecutiv, cu calificativul maxim „Grad de încredere ridicat” (2010, 2015, 2020), a fost inclusă, recent, între primele 450 de universități de top în ranking-ul internațional QS EECA – Emerging Europe & Central Asia University Rankings 2022.

Profesorii din cadrul UAB pregătesc peste 5.500 de studenți, masteranzi și doctoranzi, în domenii de interes național, în cadrul celor 32 de programe de Licență (învățământ de zi și ID) și 26 programe de Masterat (unele dintre specializările la licență și masterat fiind organizate în limba engleză), precum și în cele patru Școli Doctorale acreditate (în domeniile Istorie, Filologie, Contabilitate și Teologie). Activitatea didactică și de cercetare este gestionată de către 232 de cadre didactice (titulare și asociate).

În prezent, dotarea Universității, a laboratoarelor didactice şi de cercetare, corespunde stadiului actual de dezvoltare a cunoaşterii ştiinţifice şi este comparabilă cu cea din universităţile dezvoltate din Europa.

Investițiile, prevăzute prin planurile strategice de dezvoltare, au asigurat extinderea şi modernizarea spaţiilor de învăţământ, cercetare, servicii sociale şi culturale pentru studenţi şi cadre didactice, astfel încât Universitatea are în proprietate sau în administrare un număr de 16 clădiri destinate activităţilor de învăţare şi cercetare (multe dintre ele clădiri de patrimoniu național), 4 cămine studenţeşti la standarde europene (cu o capacitate totală de cazare de peste 800 de locuri. Amenajările şi dotările standard ale fiecărui cămin sunt: camere cu 3 locuri, mobilier ultramodern, grup sanitar propriu, frigider, TV; oficiu cu maşini de spălat automate, sală multifuncţională, săli de lectură, oficii dotate cu aragaz şi hote electrice; conexiune Internet în fiecare cameră, o Bibliotecă Universitară (care include un fond important de cărți și periodice, cinci săli de lectură specializate, cu acces liber la raft şi o Bibliotecă virtuală), un restaurant studențesc și o sală de sport modernă. 

Anul acesta au fost finalizate noi spaţii de învăţământ şi cercetare (Corpul H al Universității, în valoare totală de 24.391.855,22 lei), dar și un nou cămin studențesc (cu o capacitate de 123 de camere, 246 de locuri; investiția se ridică la aproape 20.000.000 de lei) – care va fi dat în folosință în această toamnă.

În vederea asigurării mobilităților studențești internaționale, Universitatea a încheiat acorduri generale de colaborare şi parteneriate ERASMUS+ cu un număr de peste 190 de universităţi şi instituţii din întreaga lume (Austria, Australia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, China, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Lituania, Malaezia, Mexic, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Spania, Slovenia, Suedia, Turcia, Ungaria, Ucraina, Venezuela etc. În Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia funcţionează două asociaţii studenţeşti: Liga Studenţilor (L.S.U.A.) şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din  România A.S.C.O.R. – filiala Alba Iulia), ambele desfăşurând o gamă largă de activităţi culturale, științifice, sportive și de voluntariat.

 

Cele cinci facultăți ale UAB sunt:

  1. Facultatea de Istorie și Filologie (denumirea nouă: Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației);
  2. Facultatea de Științe Economice;
  3. Facultatea de Științe Exacte și Inginerești (denumirea nouă: Facultatea de Informatică și Inginerie);
  4. Facultatea de Drept și Științe Sociale;
  5. Facultatea de Teologie Ortodoxă

Admitere 2022 Universitatea „1 DECEMBRIE 1918” din Alba Iulia studii de licență, masterat și doctorat

 

Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia admitere 2022

*Acestor locuri li se vor adăuga granturile  de studii repartizate de Ministerul Educației pentru candidați români de pretutindeni și diaspora.

Descoperă informații despre domeniile și specializările pe care le poți urma în cadrul Universității „1 DECEMBRIE 1918” din Alba Iulia, despre sistemul de burse și despre felul în care te poți orienta în alegerea viitoarei profesii, pe site-ul www.uab.ro

 

 

Arad

 

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad logo

 

 

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Ce înseamnă UAV?

  • O instituție publică de învățământ superior dinamică și conectată la piața muncii;
  •  9 facultăți cu 34 de programe de licență și 32 de programe de masterat;
  •  Locuri bugetare și cu taxă, spații de cazare în cămine și posibilitate de servire a mesei;
  •  Burse Erasmus, burse de merit, de performanțe și sociale;
  •  Liga Studenților din UAV, ingredientul special al vieții de student din UAV.

Facultățile din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” 

  • Facultatea de Design
  • Facultatea de Educație Fizică și Sport
  • Facultatea de Inginerie
  • Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului
  • Facultatea de Științe Economice
  • Facultatea de Științe ale Educației. Psihologie și Asistență Socială
  • Facultatea de Științe Exacte
  • Facultatea de Științe Umaniste și Sociale
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă

 

Admitere 2022 Universitatea „Aurel Vlacu” din Arad studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și despre admitere: https://admitere.uav.ro/; https://www.facebook.com/UAV.Arad/ 

 

 

Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad logo

 

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

 

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad pune la dispoziție un mediu oportun de învățare și creștere personală, având în momentul de față o ofertă educațională formată din 40 de programe de licență, 16 programe de masterat și 2 programe de doctorat. 

Prin cele 6 facultăţi ale sale, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad oferă tinerilor oportunitatea de a-și dezvolta cariera, de a-și găsi împlinirea profesională şi recunoaşterea socială.

De asemenea, graţie performanţelor de până acum, Universitatea a devenit parteneră a peste 50 de prestigioase instituţii academice din ţară şi din întreaga lume, participând activ la dezvoltarea socio-economică şi culturală a României. 

Universitatea se bucură de recunoaștere la nivel internațional, fapt dovedit de numărul mare de studenţi veniţi din Italia, Franţa, Maroc, India, Israel, Turcia, Germania, Austria, Algeria, Tunisia, Ungaria, Suedia şi din alte părţi ale lumii.

 

Admitere 2022 Universitatea de Vest  „Vasile Goldiș” din Arad studii de licență și masterat

 

 Programe licență

 

Facultate Domeniul licență Programe licență Formă învățământ Locuri disponibile Non UE
Științe juridice Drept Drept IF 100
Științe administrative Poliție locală IF 50
Medicină Sănătate Medicină IF 75 25
Medicină în limba franceză IF 30 30
Medicină în limba engleză IF 45 45
Asistență medicală generală IF 60
Balneofiziokinetoterapie IF 40 20
Biologie IF 40 10
Stomatologie Sănătate Medicină dentară IF 70 30
Tehnică dentară IF 30
Farmacie Sănătate Farmacie IF 50 25
Nutriție și dietetică IF 30 15
Științe economice, informatică și inginerie Marketing Marketing IF 50
Marketing (Satu Mare) IF 75
Marketing (Baia Mare) IF 25
Marketing (Zalău) IF 30
Marketing (Marghita) IF 50
Administrarea afacerilor Administrarea afacerilor IF 50
Administrarea afacerilor (în lb. engleză) IF 10 40
Economia comerțului, turismului și serviciilor (Sebiș) IF 50
Contabilitate Contabilitate și informatică de gestiune IF 50
Contabilitate și informatică de gestiune (Satu Mare) IF 100
Contabilitate și informatică de gestiune (Baia Mare) IF 50
Informatică Informatică IF / FR 75/50
Silvicultură Silvicultură IF 50
Științe socio-umane și educație fizică și sport Limbi moderne aplicate Limbi moderne aplicate (engleză, franceză, germană) IF 50
Limbă și literatură Limbă și literatură chineză și engleză IF 30
Istorie Istorie IF 40
Relații internaționale și studii europene Relații internaționale și studii europene IF 50
Relații internaționale și studii europene (Satu Mare) IF 50
Științe ale comunicării Comunicare și relații publice IF 50
Științe ale educației Pedagogia învățământului primar și preșcolar IF 50
Pedagogia învățământului primar și preșcolar (Satu Mare) IF 50
Pedagogia învățământului primar și preșcolar (Baia Mare) IF 50
Pedagogia învățământului primar și preșcolar (Zalău) IF 50
Sociologie Resurse umane IF 50
Studii de securitate Studii de securitate IF 30
Psihologie Psihologie IF 50
Educație fizică și sport Educație fizică și sportivă IF 50

 

Programe masterat

 

Domeniul masterat Programe masterat Formă învățământ Locuri disponibile
Silvicultură Management și marketing forestier IF 50
Biologie
Analize de de laborator utilizate în domeniul biomedical IF
50
Științe biomedicale IF
Medicină Medicină socială și management sanitar IF 50
Drept
Instituții de drept civil și procesual civil IF
100
Instituții de drept civil și procesual penal IF
Științe ale comunicării Comunicare managerială și resurse umane IF 100
Administrarea afacerilor Administrarea afacerilor în turism și servicii IF 50
Contabilitate
Audit și expertiză contabilă (Arad) IF
50
Audit și expertiză contabilă (Satu Mare) IF
Marketing Marketingul și managementul firmei IF 50
Psihologie Psihologie clinică și psihoterapii IF 50
Științe ale educației Management educațional IF 50
Filologie Limbi moderne aplicate în afaceri IF 100
Știința sportului și educației fizice
Kinetoprofilaxie și recuperare fizică IF
100
Managementul organizațiilor și activităților de educație fizică și sport IF


Descoperă
mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad: https://www.uvvg.ro/ și despre admitere: https://admitere.uvvg.ro/


Bacău

 

Universitatea George Bacovia din Bacau logo

Universitatea „George Bacovia” din Bacău

Universitatea „George Bacovia” din Bacău este o instituţie de învăţământ superior acreditată, componentă a sistemului naţional de învăţământ din România, înființată în anul 1992. 

Universitatea dispune de o bază materială care corespunde standardelor europene şi asigură desfăşurarea unui proces de învăţământ de calitate.

Universitatea are următoarele dotări:

  • Aulă, amfiteatre, săli de curs și de seminar; 
  • Laboratoare de informatică; 
  • Laboratoare de management, marketing, comerț, turism și servicii;
  • Laborator de formare antreprenorială;
  • Laborator limbi străine;
  • Laborator criminalistică; 
  • Simulator sală de judecată; 
  • Bibliotecă și săli de lectură.

În cei 30 de ani de funcţionare, Universitatea „George Bacovia” din Bacău a contribuit la dezvoltarea comunităţii locale şi la recunoaşterea Bacăului ca un centru important în domeniul educaţional, ştiinţific și antreprenorial. A implementat proiecte finanțate din fonduri europene, menite să dezvolte spiritul antreprenorial și să susțină investițiile și crearea de noi locuri de muncă, mai ales în regiunea de Nord-Est a României.

 

Admitere 2022 Universitatea „George Bacovia” din Bacău studii de licență, masterat, studii postuniversitare

 

Specializări studii universitare de licență

 

Universitatea George Bacovia admitere 2022 licenta


Specializări studii universitare de masterat

 

Universitatea George Bacovia admitere 2022 masterat

 

Programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă

 

Universitatea George Bacovia admitere 2022 studii postuniversitare

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității  „George Bacovia” din Bacău și despre admitere: https://www.ugb.ro/

 

Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau logo

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău cu o experiență de peste 60 de ani în învățământul superior de stat este formată din 5 facultăți, 15 centre de cercetare și aproximativ 6.000 de studenți

În cadrul Universității sunt disponibile 35 de programe de studii universitare de licență, 26 de programe de studii universitare de master,at 2 programe de studii universitare de doctorat, modul psihopedagogic, programul an pregătitor, colegiul terțiar, 28 de programe de conversie profesională.

De asemenea, Universitatea are peste 120 de colaborări prin Programul ERASMUS și peste 300 de colaborări cu mediul socio-economic și cultural din regiunea N-E. Oferă studenților cu rezultate bune peste 2.000 de burse.

 

Admitere 2022 Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Facultate Locuri Licență Locuri Masterat

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității  „Vasile Alecsandri” din Bacău și despre admitere: https://admitere.ub.ro/

 

 

Brașov

 

Universitatea Transilvania din Brasov logo

 

Universitatea Transilvania din Brașov

Peste 20.000 de studenți urmează cursurile în cele 18 facultăți ale Universității Transilvania din Brașov. Aceasta oferă peste 100 de programe de studii de licență și peste 70 de programe de masterat, în toate domeniile fundamentale: științe inginerești, științe umaniste, științe sociale, științe exacte, medicină, arte, educație fizică și sport. La acestea se adaugă 18 domenii de studii doctorale.

Universitatea păstrează o legătură strânsă cu mediul economic și oferă programe de studii desfășurate în parteneriat cu mari companii. 

UNITBV susține și încurajează performanța, oferind burse și beneficii studenților performanți, dar și celor care se implică în activitățile desfășurate în universitate.

 

Admitere 2022 Universitatea Transilvania din Brașov studii de licență și masterat

 

Universitatea Transilvania din Brașov admitere 2022

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității  Transilvania din Brașov și despre admitere: https://admitere.unitbv.ro/  

 

 

Cernica

 

Universitatea Adventus Cernica logo

 

Universitatea Adventus din Cernica

 

Universitatea Adventus din Cernica (UA) este instituție de învățământ universitar, confesională, acreditată, înființată prin Legea nr. 227/2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 945 din 29 noiembrie 2017. Misiunea fiecărui program de studiu îmbină cele două obiective – de a forma specialiști bine pregătiți în domeniul profesional respectiv și a de a contribui la dezvoltarea caracterelor în spiritul eticii creștine, a principiilor biblice, care constituie fundamentul teologiei Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

 

Admitere 2022 Universitatea Adventus Cernica studii de licență și masterat

 

Facultate Domeniul de licență Programul de studii universitare de licență Statut Forma de învățământ Durata/credite Cifra de școlarizare anuală
Facultatea de Teologie și Științe Sociale Teologie Teologie adventistă pastorală A IF 4 ani, 240 ECTS 30
Asistență socială Asistență socială A IF 3 ani, 180 ECTS 30
Științe ale educației Pedagogia învățământului primar și preșcolar A IF 3 ani, 180 ECTS 30

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Adventus din Cernica și despre admitere: https://uadventus.ro/admitere/ 

 

 

Craiova

Universitatea din Craiova logo


Universitatea din Craiova

 

Universitatea din Craiova este cea mai mare instituţie de stat pentru învăţământ superior din sud-vestul României, oferind peste 150 de programe de studiu la nivel licenţă şi masterat şi 23 de domenii de studiu la nivel doctoral, în cadrul a 12 Facultăţi: Agronomie; Automatică, Calculatoare şi Electronică; Drept; Economie și Administrarea Afacerilor; Educaţie Fizică şi Sport; Horticultură; Inginerie Electrică; Litere; Mecanică, Științe; Științe Sociale; Teologie.

Universitatea din Craiova dezvoltă conceptul de universitate antreprenorială. În urma evaluării instituţionale a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii, în 2021, a primit calificativul maxim  „Grad de încredere ridicat”.

 

Admitere 2022 Universitatea din Craiova  studii de licență și masterat 

 

 

Universitatea din Craiova admitere 2022

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității din Craiova și despre admitere: https://www.ucv.ro/

 


Galați

 

Universitatea Danubius logo

Universitatea Danubius

 

Universitatea „Danubius” este o instituție de învățământ superior non-profit, parte a sistemului național de învățământ, acreditată prin Legea nr. 409/2002 – care funcționează în baza prevederilor Constituției României, a Legii învățământului, Statutului Personalului Didactic și a propriei Carte, aprobată de Senatul Universității.

Având la baza principiul „non-profit”, Universitatea „Danubius” din Galați funcționează în consens cu Constituția și legile învățământului superior românesc. Își propune să pregătească specialiști la nivelul de cunoaștere și de performanță, să promoveze forme și metode de educație în concordanță cu progresele societății actuale, dar și cu drepturile și libertățile omului.

Universitatea formează studenții pentru piața muncii din România și din străinătate, la terminarea studiilor aceștia primesc Suplimentul de Diplomă, potrivit acordului de la Bologna, document redactat bilingv (în limbile română și engleza), eliberat odată cu Diploma de studii universitare.

Cadrele didactice care alcătuiesc corpul profesoral al Universității „Danubius” din Galați provin din centrele universitare Iași, București și Galați, și sunt în totalitate doctori sau doctoranzi.

Universitatea are conexiuni academice și de cercetare științifică cu universități din America de Nord, Europa și Asia, profesorii fiind mereu preocupați de dezvoltarea acestor relații.

În cadrul Universității Danubius vei găsi servicii de bibliotecă cu aproximativ 43.000 de volume și peste 2.000 de periodice, laboratoare de informatică, clinică juridica și economie, criminalistică, precum și conectare non-stop la internet. 

 

Admitere 2022 Universitatea Danubius  studii de licență și masterat

 

Universitatea Danubius admitere 2022 licenta

 

Universitatea Danubius admitere 2022 masterat

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Danubius și date despre admitere: https://www.univ-danubius.ro/

 

 

Universitatea Dunarea de Jos Galati logo

 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați reprezintă, pentru Regiunea de Sud-Est a României, un pol al excelenței academice. Este specializată în formarea de profesioniști în numeroase domenii și oferă deschidere națională și internațională.

În cei peste 70 de ani de existență, instituția s-a extins și s-a modernizat formând, totodată, în jurul ei, o comunitate academică axată pe obținerea performanței în actul didactic și în cercetare.

A devenit astfel o universitate de nivel european, bazată atât pe un proces didactic modern și competitiv – colaborativ cu studenții de la toate nivelurile, cât și pe relațiile excelente pe care le-a dezvoltat cu mediul de afaceri local și regional și cu structurile comunității locale. 

 

Admitere 2022 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați  studii de licență (*informații în curs de actualizare)

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 1

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 2

 

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 3

 

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 4

 

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 5

 

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 6

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 7

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 8

 

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 9

 

Universitatatea Dunarea de Jos Galati admitere 2022 - 10


Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și despre admitere: https://www.ugal.ro/

 

 

Oradea

Universitatea Agora Oradea logo

Universitatea Agora din Oradea

 

Universitatea Agora din Municipiul Oradea este acreditată instituțional, prin Legea nr. 59 din 3 aprilie 2012, privind acreditarea universității, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 222 din 3 aprilie 2012.

Universitatea și-a asumat misiunea de a transmite studenților săi spiritul Agorei, bazat pe valorile democrației și umanismului transdisciplinar, spirit pe care absolvenții, la rândul lor, să-l transmită mai departe în societate. 

Promovează și încurajează cercetarea, dezvoltarea, inovarea. Își asumă misiunea de a realiza educația și cercetarea științifică în mediul academic românesc și european, precum și de a pregăti studenții pentru mediul antreprenorial.

Programele de studii oferite de UAO sunt detaliat formulate, în funcție de rezultatele așteptate prin învățare și corespund unei calificări universitare. Fiecare program de studii se bazează pe rezultatele în procesul de învățare, respectiv cercetare în cazul masteratului și calificarea universitară.

 

Admitere 2022 Universitatea Agora din Oradea studii de licență și masterat

 

Facultate Programe Licență Locuri Licență Programe Masterat Locuri Masterat Studii postuniversitare și formare continuă Locuri
Facultatea de Științe Juridice și Administrative Drept (cu titlul de licențiat în drept) 75 Științe Penale și Criminalistică 50  Instituții de dreptul muncii  50 
Poliție locală (cu titlul de licențiat în științe administrative) 80 Instituții de drept privat 50 
Științe penale și criminalistică 50 
Facultatea de Științe Economice Management (cu titlul de licențiat în economie) 50 Managementul Resurselor Umane 25 Managementul Resurselor Umane 50
Contabilitate și Informatică de Gestiune (cu titlu de licență în economie) 100 Managementul Organizațiilor Publice 50 Audit financiar -contabil 50

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Agora din Oradea și despre admitere: http://univagora.ro/ro/universitate/ 

 

 

 

Universitatea din Oradea logo

Universitatea din Oradea

 

Universitatea din Oradea (UO) este o instituţie de învăţământ superior, acreditată, având calificativul „Grad de încredere ridicat”. 

UO vizează un spectru larg de domenii de învăţământ. Contribuie la dezvoltarea durabilă a acestor domenii atât la nivel naţional, cât şi internaţional, atât prin activitatea depusă după absolvire de către absolvenţii acestei universităţii, cât şi prin rezultatele ştiinţifice ale personalului didactic.

UO şi-a asumat misiunea de a forma specialişti în diverse domenii ale ştiinţei şi culturii, de a genera noi cunoştinţe, cu scopul de a încuraja progresul economic şi social. Educația şi cercetarea în învăţământul superior este completată de colaborarea cu mediul antreprenorial şi de preocuparea pentru inovare, cu scopul de a susține dezvoltarea economică şi socială a comunităţii regionale, naţionale şi europene.

Universitatea din Oradea are 15 facultăți cu 49 de departamente și 27 de centre de cercetare certificate instituțional și 7 școli doctorale.

Numărul de programe de studii: 104 de licență, 66 de masterat, 18 de doctorat și 529 de parteneriate internaționale. 

 

Admitere 2022 Universitatea Oradea studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Facultate Locuri Licență Locuri Masterat
Facultatea de Arte
Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură
Facultatea de Drept
Facultatea de Geografie, Turism şi Sport
Facultatea de Informatică și Științe
Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia informației
Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial
Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică
Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării
Facultatea de Litere
Facultatea de Medicină şi Farmacie
Facultatea de Protecţia Mediului
Facultatea de Științe Economice
Facultatea de Științe Socio-Umane
Facultatea de Teologie Ortodoxă – Episcop Dr. Vasile Coman

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității din Oradea și despre admitere: : https://admitere.uoradea.ro/ro/; https://admitere.uoradea.ro/ro/informatii 

 

Pitești

Universitatea din Pitesti logo

Universitatea din Pitești


Universitatea din Pitești (UPIT) este o instituție de învățământ superior, acreditată, certificată cu calificativul Grad Ridicat de Încredere, din partea Agenției de Asigurarea Calității în Învăţământul Superior (ARACIS). 

Totodată, UPIT deține certificatul TIC 15 100 138542 în standardul ISO 9001:2015 privind Sistemul de Management al Calității, oferit de către TÜV Thüringen e.V.

Anul acesta Universitatea marchează 60 de ani de la înființare, moment deosebit pentru comunitatea regională. UPIT este un pilon al școlii universitare argeșene, care a format specialiști în domeniile prioritare ale economiei, aceștia contribuind la dezvoltarea societății românești.

Oferta educațională şi de formare profesională a Universității din Pitești este variată și adaptată la cerinţele și exigențele pieţei muncii regionale şi naţionale. În prezent gestionează peste 50 de programe de licență, 50 de programe de masterat și 10 domenii de doctorat. Programele din domeniul pedagogiei învățământului primar și preșcolar se desfășoară în Pitești, precum și în filialele din Alexandria, Slatina, Râmnicu Vâlcea și Câmpulung Muscel.

Începând cu anul 2018, la oferta educațională s-au adaugat 7 programe de studii terțiare nonuniversitare, în cadrul Colegiului Terțiar Nonuniversitar, autorizat ARACIP.

 

Admitere 2022 Universitatea din Pitești studii de licență și masterat

 

Facultatea de Științe, Educație Fizică şi Informatică

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

licență

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Biologie Biologie 60 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota la proba Ed) din cadrul examenului de

bacalaureat – proba la alegere

Chimie Chimie 25 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota la proba Ed) din cadrul examenului de bacalaureat – proba la alegere

Chimie

medicală

25
Știința

mediului

Ecologie şi protecţia mediului 50 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% Nota la proba Ed) din cadrul examenului de bacalaureat – proba la alegere

Inginerie

energetică

Energetică și tehnologii nucleare 45 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% Nota la proba Ed) din cadrul examenului de bacalaureat – proba la alegere

Ingineria

mediului

Ingineria

mediului

30 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota la proba Ed) din cadrul examenului de

bacalaureat – proba la alegere

Horticultură Horticultură 30 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota la proba Ed) din cadrul examenului de

bacalaureat – proba la alegere

Educaţie fizică şi sport Educaţie fizică şi sportivă 75 Traseu aplicativ – ADMIS/RESPINS

Media de admitere = 50% media generală a examenului de bacalaureat

+ 50% nota la proba de aptitudini pe ramura de sport

* Documente medicale: aviz medical de la medicul de familie/de

medicină sportivă cu mențiunea ”apt pentru efort fizic”

Pentru programele de studii universitare de licență din Domeniul de

licență Educaţie fizică şi sport (Educație fizică și sportivă, Sport şi

performanţă motrică) sunt admişi în învăţământul superior fără

concurs de admitere, în cadrul numărului de locuri aflate în concurs,

absolvenţii de liceu cu bacalaureat care au obţinut performanţe

sportive recunoscute la competiţiile internaţionale şi naţionale.

** Dosarul de înscriere trebuie completat cu acte doveditoare ale

performanţelor sportive, vizate de federaţiile de specialitate. Beneficiază de dreptul de a se înscrie la un program de studii din cele enumerate anterior, fără susţinerea concursului de admitere pe locuri finanţate de la buget candidaţii care îndeplinesc următoarele condiţii:

1. Ocupanţilor locurilor 1-6 la Jocurile Olimpice (în ultimii 3 ani calendaristici)

2. Ocupanţilor locurilor 1-3 la Campionatele Mondiale (Seniori,

Tineret, Juniori sporturi olimpice, în ultimii 3 ani calendaristici)

3. Ocupanţilor locurilor 1-3 la Campionatele Europene (Seniori,

Tineret, Juniori sporturi olimpice, în ultimii 3 ani calendaristici)

4. Ocupanţilor locurilor 1-3 la Campionatele Balcanice (Seniori,

Tineret, Juniori sporturi olimpice, în ultimii 3 ani calendaristici)

Beneficiază de dreptul de a se înscrie la un program de studii din cele

enumerate anterior, fără susţinerea concursului de admitere pe locuri

locuri cu taxă candidații care îndeplinesc următoarele condiţii:

Sport şi performanţă motrică 75
  • Locurile 1-3 la Campionate Mondiale, Europene si Balcanice –

sporturi neolimpice (în ultimii 3 ani calendaristici)

  • Locul 1 la Campionatele Naţionale de Seniori (în ultimii 3 ani calendaristici)

Notă: Pentru sporturile olimpice din sfera artelor martiale, altele decât judo și taekwondo, se recunosc doar rezultatele oficiale de la karate,

desfășutate sub egida Word Karate Federation și European Karate Federation.

Kinetoterapie Kinetoterapie şi motricitate specială 60 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% Nota la proba Ed) din cadrul examenului de bacalaureat – proba la alegere

* Documente medicale necesare: – aviz medical eliberat de către medicul de familie.

Sănătate Asistenţă medicală generală* 50 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% nota la TESTUL GRILĂ

Psihologie Terapie

ocupaţională

60 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% Nota la proba Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă

Matematică Matematică 30 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% media multianuală de la studiile liceale de la disciplina Matematică sau Informatică

Informatică Informatică 100 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% media multianuală de la studiile liceale de la disciplina Matematică sau Informatică

 

* 1) Specializări reglementate sectorial în cadrul Uniunii Europene

**** NOTĂ: În cazul candidaților care dețin o diploma de bacalaureat pe care nu este precizată în mod explicit proba Ed)

– proba la alegere, se va lua în calcul nota la a III-a proba scrisă menționată pe diploma.

 

Facultatea de Mecanică şi Tehnologie

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

licență

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Ingineria

autovehiculelor

Autovehicule Rutiere – AR 90 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Madmitere=MBacalaureat+NProba_oblig_profil2

unde:

  • MBacalaureat reprezintă media generală a examenului de bacalaureat;
  • NProba_oblig_profil reprezintă nota la proba scrisă obligatorie a profilului,

la bacalaureat – E(c).

Inginerie

industrială

Tehnologia Construcțiilor de Mașini – TCM 75
Inginerie și

management

Inginerie Economică Industrială – IEI 75
Ingineria transporturilor Ingineria Transporturilor și a Traficului – ITT 60

 

Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare

 

Domeniul delicență Program de studii universitare de

licență

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Calculatoare și tehnologia informației Calculatoare 100 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Madmitere=MBacalaureat+NProba_oblig_profil2

unde:

  • media generală a examenului de bacalaureat (MBacalaureat); pondere 50%;
  • nota la proba scrisă obligatorie a profilului, la bacalaureat – E(c),

(NProba_oblig_profil); pondere 50%.

Inginerie

electrică

Electromecanică 90
Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale Electronică

aplicată

60
Reţele şi software de telecomunicaţii 45


Facultatea de Științe Economice şi Drept

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

licență

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Contabilitate Contabilitate şi informatică de gestiune IF – 90

IFR – 60

Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% Nota obținută la limba și literatura română, proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat.

Finanțe Finanţe şi bănci 60 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% Nota obținută la limba și literatura română, proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat.

Administrarea

afacerilor

Administrarea

afacerilor

50 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota obținută la limba și literatura română, proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat.

Economia comerţului, turismului şi

serviciilor

IF – 60

IFR – 60

Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota obținută la limba și literatura română, proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat.

Management Management IF – 60

IFR – 60

Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota obținută la limba și literatura română, proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat.

Drept Drept IF – 200IFR – 60 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota obținută la limba și literatura română, proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat.

Științe

administrative

Administraţie publică 75 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Nota obținută la limba și literatura română, proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat.

 

Facultatea de Științe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

licență

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Științe ale educației Pedagogia învăţământului primar şi

preşcolar

60 – Pitești

60 – Alexandria

50- Câmpulung

60 – Rm.Vâlcea

60 – Slatina

Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Rezultatele școlare obținute la proba scrisă la

examenul de bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română.

Ştiinţe ale comunicării Jurnalism 40 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Rezultatele școlare obținute la proba scrisă la examenul de bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română.

Asistenţă socială Asistenţă socială 75 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de

bacalaureat + 50% Rezultatele școlare obținute la proba scrisă la examenul de bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română.

Psihologie Psihologie 100 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% Rezultatele școlare obținute la proba scrisă la examenul de bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română.

Sociologie Resurse umane 60 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media generală a examenului de bacalaureat + 50% Rezultatele școlare obținute la proba scrisă la examenul de bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română.

 

Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

licență

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Teologie Teologie

ortodoxă asistenţă socială

50 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media examenului de bacalaureat + 50%

Media anilor de studii din liceu

Arte vizuale Artă sacră 20 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media examenului de bacalaureat + 50%

probă practică de desen

Limbi moderne aplicate Limbi moderne aplicate 50 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media examenului de bacalaureat + 50%

Nota obţinută la proba scrisă de limba şi literatura română la examenul de bacalaureat – proba Ea)

Limbă şi literatură Limba şi literatura română – O limbă şi literatură modernă (franceză,

engleză)

100 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media examenului de bacalaureat + 50% Nota obţinută la proba scrisă de limba şi literatura română la examenul de bacalaureat – proba Ea)

Limba şi literatura engleză – O limbă şi literatură modernă (franceză, spaniolă,

germană)

75
Istorie Istorie 30 Eseu motivaţional – ADMIS / RESPINS

Media de admitere = 50% Media examenului de bacalaureat + 50%

Nota la bacalaureat la proba Istorie / Limba şi literatura română

Muzică Muzică 25 Media de admitere = 50% Media examenului de bacalaureat + 50%

nota obținută la proba practică vocațională – Solfegiu și dictare ritmică

Teatru și artele

spectacolului

Artele spectacolului (Actorie) 10 Media de admitere = 50% Media examenului de bacalaureat + 50% Nota la proba de concurs (vocațională) – Candidații trebuie să conceapă un material demo care să cuprindă:

  • Două strofe dintr-un cântec
  • Trei poezii diferite ca gen
  • Un monolog/povestire

Materialul se va depune de către candidat la înscrierea la concursul de

admitere.

În urma vizionării materialului, comisia va nota fiecare candidat și în funcție de notele primite se va stabili ordinea admiterii.

 

MASTERAT

 

Facultatea de Științe, Educație Fizică şi Informatică

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

masterat

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Matematică Matematică didactică 100 1. Eseu motivațional – ADMIS / RESPINS

Media admitere = 50% Media de la licență + 50% Media

generală a anilor de studii de licență

Informatică Tehnici avansate pentru prelucrarea informaţiei (Advanced Techniques for Information

Processing)

100 1. Eseu motivațional – ADMIS / RESPINS

Media admitere = 50% Media de la licență + 50% Media

generală a anilor de studii de licență

Chimie Chimie

criminalistică

50 Proba 1 – Concurs de dosar – media de absolvire a studiilor universitare de licenţă/de lungă durată, obținută ca medie aritmetică între media anilor de studiu și nota (media) de la susținerea examenului de finalizare a studiilor de licență Proba 2 – Eseu motivațional prin care se evaluează motivaţia candidatului referitoare la alegerea programului de masterat evaluat cu ADMIS/RESPINS

Media de admitere este media obținută la Proba 1

Ştiinţa

mediului

Monitorizarea şi protecţia mediului (interdisciplinar cu domeniile: Horticultură şi Biologie) 75 Proba 1 – Concurs de dosar – media de absolvire a studiilor universitare de licenţă/de lungă durată, obținută ca medie aritmetică între media anilor de studiu și nota (media) de la susținerea examenului de finalizare a studiilor de licență Proba 2 – Eseu motivațional prin care se evaluează motivaţia candidatului referitoare la alegerea programului de masterat evaluat cu ADMIS/RESPINS

Media de admitere este media obținută la Proba 1

Ştiinţe inginereşti

aplicate

Materiale şi

tehnologii nucleare

50 Eseu motivațional depus la dosar; cu admis/ respins.

Nota finală de admitere: 50% media anilor de studii şi 50% media la examenul de licență.

Biologie Biologie medicală 75 Proba 1 – Concurs de dosar – media de absolvire a studiilor universitare de licenţă/de lungă durată, obținută ca medie aritmetică între media anilor de studiu și nota (media) de la susținerea examenului de finalizare a studiilor de licență Proba 2 – Eseu motivațional prin care se evaluează motivaţia candidatului referitoare la alegerea programului de master evaluat cu ADMIS/RESPINS

Media de admitere este media obținută la Proba 1

Ştiinţa sportului şi educaţiei fizice Activităţi motrice curriculare şi extracurriculare 75 Media de admitere = 50% nota la examenul de licenţă + 50% nota la eseul motivaţional

Documente medicale: aviz medical medicul de familie/de

medicină sportivă cu mențiunea ”apt pentru efort fizic”

Kinetoterapia la persoanele cu dizabilităţi 75 Eseu motivațional depus la dosar – admis/ respins.

Media finală de admitere: 50% media anilor de studii şi 50% media la examenul de licență.

Organizare şi

conducere în sport

75 Media de admitere = 50% nota la examenul de licenţă + 50% nota la eseul motivaţional

Documente medicale: aviz medical medicul de familie/de

medicină sportivă cu mențiunea ”apt pentru efort fizic”

Performanţă în

sport

75 Media de admitere = 50% nota la examenul de licenţă + 50% nota la eseul motivational

Documente medicale: aviz medical medicul de familie/de

medicină sportivă cu mențiunea ”apt pentru efort fizic”

 

Facultatea de Mecanică şi Tehnologie

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

masterat

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Ingineria autovehiculelor Concepția și Managementul Proiectării Automobilului – CMPA 50 Proba 1 – Examinarea dosarului de concurs şi considerarea mediei generale de absolvire MA, a studiilor universitare de licenţă sau a studiilor universitare de lungă durată, calculată cu relaţia :

MA=Mprom+Mlicență/diplomă2

unde Mprom este media aritmetică a mediilor de promovare a anilor de studii, iar Mlicenţădiplomă este media examenului de licenţă/diplomă;

Proba 2 – O probă orală* ce constă din:

  • un interviu, menit să evalueze aptitudinile candidaţilor, pregătirea tehnică şi motivaţia condidaţilor pentru programul de masterat ales, care se finalizează prin considerarea mediei MB, a notelor acordate de membrii comisiei de concurs.
  • un interviu menit să evalueze cunoaşterea limbii engleze (nivel min. B1). Evaluarea cunoaşterii limbii engleze se va face cu calificativ admis/respins.

Mediile celor două probe de concurs MA şi MB se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Media generală de admitere MG, a fiecărui candidat, se calculează cu relaţia:

MG=MA+ MB2

Media generală de admitere MG se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Ingineria Automobilelor pentru o Mobilitate Durabilă – IAMD* (master în lb. engleză) 50
Inginerie industrială Ingineria și Managementul Fabricației Produselor – IMFP 60
Știința și Tehnologia Materialelor –  STM** (master în lb. franceză, în colaborare cu I. N. P. Toulouse – Franța) 15
Inginerie și management Managementul Logisticii – ML 60
Ingineria transporturilor Transporturi şi Siguranță Rutieră – TSR 50


Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

master

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Inginerie

electrică

Sisteme de conversie a energiei 100 Proba de concurs: examinarea Eseului motivațional – notat Admis / Respins.

Media concursului de admitere se calculeaza conform formulei:

50% Media anilor studiilor de licenta + 50% Media de la examenul de finalizare a studiilor de licenta.

Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale Inginerie electronică şi sisteme inteligente 250 Proba de concurs: examinarea Eseului motivațional – notat Admis / Respins.Media concursului de admitere se calculeaza conform formulei:

50% Media anilor studiilor de licenta + 50% Media de la examenul de finalizare a studiilor de licenta.

Sisteme electronice pentru conducerea proceselor

industriale

 

Facultatea de Științe Economice şi Drept

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

master

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Drept Cariere juridice 100 Proba 1. Eseu tematic structurat – ADMIS / RESPINS Medie admitere = 100% Media de la examenul de finalizare

a studiilor universitare de licență

Dreptul contenciosului
Ştiinţe

administrative

Administraţie publică și integrare europeană 75 Proba 1. Eseu tematic structurat – ADMIS / RESPINS Medie admitere= 100% Media de la examenul de finalizare a studiilor universitare de licență
Administrarea afacerilor Administrarea afacerilor în comerţ, turism şi servicii de

ospitalitate

50 Proba 1. Eseu tematic structurat – ADMIS / RESPINS Medie admitere= 100% Media de la examenul de finalizare a studiilor universitare de licență
Contabilitate Contabilitate managerială şi audit contabil 100 Proba 1. Eseu tematic structurat – ADMIS / RESPINS Medie admitere= 100% Media de la examenul de finalizare a studiilor universitare de licență
Management contabil şi informatică de

gestiune

Finanţe Economie şi finanţe europene 75 Proba 1. Eseu tematic structurat – ADMIS / RESPINS Medie admitere= 100% Media de la examenul de finalizare a studiilor universitare de licență
Management financiar-bancar şi

în asigurări

Management Management strategic şi dezvoltarea afacerilor/Strategic management and business

development

80 Proba 1. Eseu tematic structurat – ADMIS / RESPINS Medie admitere= 100% Media de la examenul de finalizare a studiilor universitare de licență
Managementul strategic al resurselor umane

 

Facultatea de Științe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

master

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Ştiinţe ale comunicării Comunicare

organizaţională

50 Medie admitere = 50% Media generală la examenul de licență + 50% Nota Eseu motivațional
Asistenţă socială Consiliere în

asistenţă socială

150 Medie admitere = 50% Media generală la examenul de licență + 50% Nota Eseu motivațional
Managementul serviciilor sociale şi de sănătate
Psihologie Psihologie clinică

– evaluare şi intervenţie

50 Medie admitere = 30% Media generală la examenul de licență

+ 30% Media multianuală a anilor de studii din facultate + 40%

Nota Eseu motivațional

Ştiinţe ale educaţiei Consiliere

educaţională

200 Medie admitere = 50% Media generală la examenul de licență + 50% Nota Eseu structurat
Educaţie timpurie
Management

educaţional

 

Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte

 

Domeniul de

licență

Program de studii universitare de

master

Capacitate de școlarizare Probele de concurs, criteriile de selecție / Modul de calcul al mediei de admitere
Filologie Limbaje specializate şi traducere asistată de calculator (Interdisciplinar cu domeniul Calculatoare şi tehnologia

informaţiei)

155 ESEU cu privire la un proiect de cercetare în domeniu (într-una din limbile din cadrul domeniul de master) – ADMIS / RESPINS

Medie admitere = 50% Media generală la examenul de licență

+ 50% Media multianuală a anilor de studii (facultate)

Tendinţe actuale ale limbii şi literaturii române
Traductologie – Limba engleză/Limba franceză.

Traduceri în context european

Istorie Istoria românilor şi a României în context european (secolele XIV-

XX)

50 Proiect lucrare de disertație – 30% din media de admitere

Medie admitere = 40% Media generală la examenul de licență

+ 30% Media multianuală a anilor de studii (facultate) + 30%

Proiect lucrare de disertație

Teologie Apologetică şi

duhovnicie

250 ESEU cu privire la un proiect de cercetare în domeniu – ADMIS / RESPINS

Medie admitere = 100% Media generală la examenul de licență / diplomă

Ecumenism în noul context

european

Misiune şi slujire

prin limbajul mimico-gestual

Teologie sistematică şi practică. Tendinţe noi în teologia

românească

Restaurarea icoanei, a picturii

murale şi de şevalet

ESEU cu privire la un proiect de cercetare în domeniu – ADMIS / RESPINS

Medie admitere = 100% Media generală la examenul de licență / diplomă

Muzică Educaţie muzicală contemporană 50 ESEU cu privire la un proiect de cercetare în domeniu – ADMIS / RESPINS

Medie admitere = 100% Media generală la examenul de

licență

 

Colegiul Terțiar Nonuniversitar

Admitere absolvenţi de liceu, CU sau FĂRĂ diplomă de bacalaureat

 

Domeniul Calificarea profesională Capacitate de școlarizare Modul de calcul al mediei de admitere
Sănătate și 

asistență pedagogică

Asistent medical generalist 30 Media de admitere = media generală de absolvire a studiile liceale absolvite sau echivalente;Sau (dacă numărul candidațior înscriși este mai mare decât numărul locurilor):

Media de admitere = 50% Media generală de absolvire a studiile liceale absolvite + 50% nota la TESTUL GRILĂ

Informatică Analist programator 30
Mecanică Tehnician tehnolog mecanic 30
Tehnician operator mașini cu comanda numerică 30
Turism și alimentație Agent de turism- ghid 30
Asistent manager unități hoteliere 30
Economie Funcționar bancar 30

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității din Pitești și despre admitere: https://www.upitmedia.ro/info-admitere/ 

 

 

Ploiești

 

Universitatea Petrol - Gaze din Ploiesti logo

Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti 

 

Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti a fost înfiinţată în Bucureşti, în 1948, sub numele de Institutul de Petrol şi Gaze. Institutul a avut ca obiectiv principal, încă de la început, pregătirea studenților pentru principalele ramuri ale industriei de petrol şi gaze din România.

În 1992, Institutul de Petrol şi Gaze a fost transformat în Universitatea din Ploieşti. Trecerea la statutul de universitate a fost impusă de apariţia unor noi facultăţi şi secţii din sfera studiilor umaniste şi a ştiinţelor economice. Pentru o mai bună reprezentare atât a tradiţiei, cât şi a structurii sale moderne, numele Universităţii din Ploieşti a fost schimbat în 1993, în Universitatea „Petrol-Gaze” din Ploieşti. 

În prezent, structura academică a UPG include 5 facultăţi: Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe. Acestea oferă 26 de programe de licență, 28 de programe de masterat si 4 domenii de doctorat.

 

Admitere 2022 Universitatea Petrol și Gaze Ploiești studii de licență

 

Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor

 

Domeniu de studii / Durata studiilor Capacitate de scolarizare / Forma de invatamant Specializarea
MINE, PETROL si GAZE

4 ani

100 locuri / IF

75 locuri / IFR

Inginerie de petrol si gaze
50 locuri IF Transportul, depozitarea si distributia hidrocarburilor
INGINERIE GEOLOGICA

4 ani

50 locuri IF Geologie petroliera

 

Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică

 

Domeniu de studii / Durata studiilor Capacitate de scolarizare / Forma de invatamant Specializarea
INGINERIE MECANICA

4 ani

90 locuri IF Utilaje petroliere

şi petrochimice – UPP

60 locuri IF Ingineria designului

de produs – IDP

INGINERIE ELECTRICA

4 ani

60 locuri IF Electromecanică – EM
INGINERIA SISTEMELOR

4 ani

60 locuri IF

75 locuri IFR

Automatică şi informatică

aplicată – AIA

CALCULATOARE SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI

4 ani

60 locuri IF Calculatoare – C
INGINERIE SI MANAGEMENT

4 ani

60 locuri IF

60 locuri ID

Inginerie economică în

domeniul mecanic – IEDM

 

Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie

 

Domeniu de studii / Durata studiilor Capacitate de scolarizare / Forma de invatamant Specializarea
INGINERIE CHIMICĂ

4 ani/ IF

75 locuri Prelucrarea Petrolului și Petrochimie
50 locuri Petroleum Processing and Petrochemistry (cu predare în limba engleză)
50 locuri Controlul şi Securitatea Produselor Alimentare
INGINERIA MEDIULUI

4 ani/ IF

90 locuri Ingineria și Protecția Mediului în Industrie

 

Facultatea de Litere și Știinte

 

Domeniu de studii / Durata studiilor Capacitate de scolarizare / Forma de invatamant Specializarea
LIMBĂ ŞI LITERATURĂ

3ani/IF

150 Limba şi literatura română – Limba şi literatura

engleză

75 Limba şi literatura engleză – Limba şi literatura

franceză

INFORMATICĂ

3 ani /IF I

75 Informatică
ŞTIINŢE

ADMINISTRATIVE

3 ani /IF

60 Administrație publică
50 Asistență managerială şi administrativă
ŞTIINŢE ALE

EDUCAŢIEI

3 ani/IF

50 Pedagogie 
80 Pedagogia învățământului primar şi preşcolar

 

Facultatea de Științe Economice

 

Domeniu de studii / Durata studiilor Capacitate de scolarizare / Forma de invatamant Specializarea
ADMINISTRAREA

AFACERILOR

3 ani /IF

75 Merceologie si managementul calitatii
120 Economia comertului, turismului si serviciilor
FINANŢE

3 ani /IF

75 Finante si banci
CONTABILITATE

3 ani

130 Contabilitate si Informatica de Gestiune IF
75 Contabilitate si Informatica de Gestiune ID
CIBERNETICĂ,

STATISTICĂ ŞI

INFORMATICĂ

ECONOMICĂ

3 ani /IF

75 Informatica economica
MANAGEMENT

3 ani

90 Management IF
75 Management ID



Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești și despre admitere: https://www.upg-ploiesti.ro 

 

Sibiu

Universitatea Lucian Blaga Sibiu logo

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

 

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) este una dintre cele mai vechi universităţi din țară. Realizarea unui proces de învăţământ competitiv, corespunzător standardelor de calitate, reglementate de Uniunea Europeană, care să permită absolvenţilor ULBS să dobândească recunoaştere academică şi profesională internaţională este un obiectiv strategic al Universităţii sibiene.

În cadrul Universităţii sunt promovate specializări unice în spaţiul academic românesc, iar calificativul de grad de încredere ridicat recomandă ULBS ca o instituţie puternică, implicată în creşterea calităţii procesului educaţional.

Universitatea pune la dispoziția studenților 81 de programe de licență (dintre care 6 în limba engleză, iar 1 program este cu double degree), 58 programe de masterat (8 în limbi străine, iar 1 program de masterat este cu diplomă triplă), 5 programe de studii la distanță (ID), 15 domenii de studii doctorale și 21 de centre de cercetare.

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este membră a Alianței Universitare FORTHEM – Fostering Outreach within European Regions, Transnational Higher Education and Mobility, una dintre cele 41 de universități europene, care include 9 instituții din 9 țări ale Uniunii Europene.

 

Admitere 2022 Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu studii de licență și masterat

 

Facultatea  Studii de licență Studii de masterat
Locuri buget Locuri cu taxă Locuri buget Locuri cu taxă
Facultatea de Drept 126 324 83 242
Facultatea de Inginerie 473 322 231 154
Facultatea de Litere și Arte 211 142 117 73
Facultatea de Medicină 144 216   150
Facultatea de Științe 182 144 124 69
Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului  141 69 66 35
Facultatea de Științe Economice 185 285 139 250
Facultatea de Științe Socio-Umane 295 480 180 332
Facultatea de Teologie 72 55 43 28
Învăţământul la distanţă şi Învăţământul cu frecvenţă redusă:   1005   150


Descoperă
mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității  „Lucian Blaga” din Sibiu și despre admitere: https://admitere.ulbsibiu.ro/ 

 

 

Târgoviște

 

Universitatea Valahia Targoviste logo

 

Universitatea „Valahia” din Târgoviște

 

Universitatea „Valahia” din Târgoviște este o instituție publică de învățământ superior, alcătuită din 10 facultăți care implementează sistemul european de învățământ Licență – Masterat – Doctorat și formează specialiști în conformitate cu cerințele pieței muncii din România și din statele Uniunii Europene.

În calitate de universitate sustenabilă, comprehensivă, deschisă și responsabilă față de membrii comunității universitare, Universitatea „Valahia” din Târgoviște (UVT) este promotoarea educației de calitate, a cercetării avansate teoretice și aplicate, a inovației și schimbării.

Universitatea „Valahia” din Târgoviște a fost evaluată instituțional, de către ARACIS, în anul 2021, obținând calificativul „Grad de încredere ridicat”.

 

Admitere 2022 Universitatea „Valahia” studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Facultate Locuri Licență Locuri Masterat

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității Valahia din Târgoviște și despre admitere: https://www.valahia.ro/ 

 

 

Târgu- Jiu

 

Universitatea Constantin Brancusi Targu-Jiu logo

 

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

 

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu  (UCB) a fost înființată în baza Hotărârii Guvernului României nr. 288/01.06.1992,  publicată în Monitorul Oficial nr. 135/1992 Partea I.

Identitatea Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu se exprimă în spațiul public prin:

  • denumirea consacrată;
  • sediul instituțional;
  • emblema, sigiliul, drapelul și imnul adoptate de Senatul universitar;
  • spațiul eminamente cultural;
  • cultura organizațională.

Universitatea desfășoară activități didactice în patru facultăți și prin Departamentul pentru pregătirea personalului didactic:

  • Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică – FSEDAP
  • Facultatea de Științe Economice – FSE
  • Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale – FSMC
  • Facultatea de Inginerie – FI
  • Departamentul pentru pregătirea personalului didactic-  DPPD.

 

Admitere 2022 Universitatea „Constantin Brâncuși” studii de licență și masterat (*informații în curs de actualizare)

 

Universitatea Constantin Brancusi Targu-Jiu admitere 2022

 

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și despre admitere: https://www.utgjiu.ro/

 

 

Târgu Mureș

Universitatea Dimitrie Cantemir Targu Mures logo

Universitatea „Dimitrie Cantemir”

 

Universitatea a debutat în peisajul educaţional românesc în anul 1991, fiind prima instituție de învățământ particulară din Transilvania şi a doua din România. Prin valorile pe care le promovează, Universitatea „Dimitrie Cantemir” ocupă un loc important în mediull educaţional-ştiinţific românesc.

Universitatea îşi direcţionează eforturile înspre linia contextului european, vizând formarea şi dezvoltarea unei Românii democratice în cadrul procesului de globalizare, oferind un spaţiu liber dezvoltării intelectuale şi creării unui cadru favorabil contactului între studenţii de diferite etnii.

Succesul Universităţii este definit, atât prin faptul că peste 90% dintre absolvenţii facultăţilor sale au promovat examenul de licenţă la universităţi de prestigiu din România, cât şi din procentul de absolvenţi care la această oră sunt încadraţi profesional în profilul pentru care Universitatea i-a pregătit.

Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, este evaluată instituţional pentru calitatea educației de către agenţia germană AHPGS – Accreditation Agency in Health and Social Sciences / Akkreditierungs – Agentur im Bereich Gesundheit und Soziales, și îți oferă oportunitatea de a păși cu dreptul spre viitor, urmând una dintre specializările puse la dispoziție de cele 5 facultăți din cadrul instituției.

 

Admitere 2022 Universitatea Dimitrie Cantemir Târgu Mureș  studii de licență și masterat

 

Universitatea
DIMITRIE CANTEMIR

Program de licență

Program de master
1 FACULTATEA DE DREPT • DREPT
4 ani /200 locuri
• PROCEDURI JUDICIARE ȘI PROFESII LIBERALE 
1 an /  50 locuri
2 FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE • FINANȚE ȘI BĂNCI
3 ani /  100 locuri
• GESTIUNEA FINANCIARĂ A AFACERILOR
2 ani / 50 locuri
• ECONOMIA COMERȚULUI TURISMULUI ȘI SERVICIILOR 
3 ani /  100 locuri
3 FACULTATEA DE  GEOGRAFIE • GEOGRAFIA TURISMULUI
3 ani /  100 locuri
• RESURSE TURISTICE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI
2 ani / 50 locuri
4 FACULTATEA DE PSIHOLOGIE ȘI ȘTIINȚE ALE EDUCAȚIEI • PSIHOLOGIE
3 ani /  100 locuri
• ASIGURAREA CALITĂȚII ÎNVĂȚĂMÂNTULUI
2 ani / 50 locuri
• MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
2 ani / 50 locuri
• PSIHOLOGIE CLINICĂ ȘI TEHNICI DE INTERVENȚIE PRIN CONSILIERE ȘI PSIHOTERAPIE
2 ani / 50 locuri
5 FACULTATEA DE MEDICINĂ • MEDICINĂ DENTARĂ
6 ani / 72 locuri
BALNEOFIZIOKINETOTERAPIE ȘI RECUPERARE MEDICALĂ 
3 ani /  40 locuri
ASISTENȚĂ  DE PROFILAXIE STOMATOLOGICĂ
3 ani /  60 locuri

Descoperă mai multe detalii despre facultățile din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș și despre admitere https://cantemir.ro/

 

Decizia de a urma o anumită facultate din cadrul unei universități îți aparține acum! Nu este o decizie ușoară, ar trebui să știi foarte bine ce îți place să faci în plan profesional, să ai obiective, să cercetezi online și fizic universitățile, să discuți cu oamenii care te susțin și-ți pot oferi o ghidare profesională: prietenii, familia, alumnii. O călătorie documentată îți va deschide drumul spre o experiență academică plină de satisfacții și spre cariera dorită! Mult succes!

 

Ți-a plăcut Anuarul Universităților din România 2022? Citește și:

 

7 semne că facultatea pe care ai ales-o nu ți se potrivește

 

 

7 greșeli în carieră pe care riști să le comiți la 20 de ani

A fost util articolul? 1
  • AvatarAnna zice

    Salut!
    Referitor la lista Timișoara:
    De ce nu ați inclus si USAMVBT – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului?

    • Bună, Anna,

      Anuarul Universităților este în curs de actualizare. În momentul în care vom primi informațiile de la USAMVBT – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, vom updata articolul. O zi frumoasă!

  • AvatarFlo zice

    O initiativa buna, dar din pacate cam incompleta documentarea. Lipsesc multe universitati și facultati din studiu (USAMV Bucuresti, USAMV Cuj, Universitatea Romanao-Germană Sibiu, Universitatea Bogdan Voda Cluj, DImitrie Cantemir Cluj etc.)

    • Bună,

      Anuarul Universităților este în curs de actualizare. În momentul în care vom primi informațiile de la universitățile menționate, vom updata articolul. O zi frumoasă!

Leave a Reply