• 5 Oct. 2010
  • 2 min

Cand si cum relansam o cerere de angajare.

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

www.recrutam.ro V-ati gandit vreodata sa contactati angajatorul si sa-l intrebati daca v-a citit CV-ul? Contrar parerilor, in anumite situatii, relansarea unei cereri de angajare constituie un […]

www.recrutam.ro

V-ati gandit vreodata sa contactati angajatorul si sa-l intrebati daca v-a citit CV-ul? Contrar parerilor, in anumite situatii, relansarea unei cereri de angajare constituie un avantaj in fata altor candidati.

Relansarea unei cereri de angajare poate fi un lucru util, atunci cand ea este facuta la momentul potrivit. Daca stiti si cum sa abordati angajatorul, astfel incat sa nu pareti prea insistenti, toate sansele pot fi de partea voastra.

Atunci cand va ganditi sa relansati o cerere de angajare, primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este cui va adresati: angajatorului sau agentiei de recrutare. In cazul angajatorului, durata de asteptare trebuie sa fie mai mare, pentru ca acesta nu se ocupa doar de recrutare, iar sarcinile variate il fac sa intarzie cu raspunsurile.

{article-3509.gif}

Recontactarea dupa trimiterea CV-ului si a scrisorii de intentie.

Daca ati trimis CV-ul si scrisoarea de intentie unei companii de mari dimensiuni, inarmati-va cu rabdare si asteptati cateva saptamani inainte sa contactati angajatorul. De obicei, acesta asteapta sa primeasca un numar mai mare de CV-uri inainte de o prima triere.
Daca ati candidat prin intermediul unei agentii de recrutare, puteti cere informatii pe e-mail dupa minim o saptamana. Ideal este sa gasiti un pretext pentru a recontacta agentia: o versiune mai buna a CV-ului sau o completare a acestuia cu o noua experienta. In acest mod, veti avea o imagine mai buna si veti dovedi ca sunteti un candidat motivat.

Recontactarea dupa sustinerea unui interviu.

In urma sustinerii unui interviu la firma angajatoare, de obicei vi se indica o data la care veti fi contactati pentru comunicarea rezultatului. In cazul in care nu vi se specifica acest lucru, nu ezitati sa intrebati in cat timp puteti reveni cu un apel telefonic. Relansarea cererii de angajare va fi reusita daca ii veti aminti angajatorului care au fost punctele cele mai importante pe care le-ati discutat la interviu. Nu uitati sa mentionati data la care a avut loc interviul si postul pentru care ati candidat.
Daca in urma interviului sustinut, timp de cateva saptamani nu aveti nicio informatie de la agentia de recrutare, puteti reveni pentru a cere detalii. Consultantii nu vad un lucru rau un asta, mai ales daca va interesati si de oportunitatile care apar intre timp. Relansand astfel cererea de angajare, veti arata ca sunteti cu adevarat interesat de obtinerea unui job.

Atunci cand relansati o cerere de angajare, ganditi-va bine daca ati asteptat suficient de mult si nu contactati angajatorul de mai multe ori in aceeasi zi. Nu fiti indiscreti atunci cand cereti informatii si tineti cont ca, mai ales in cazul agentiilor de recrutare, confidentialitatea este un principiu fundamental.

Foarte multi angajatori apreciaza candidatii care revin pentru relansarea cererii de angajare. Mai ales in cazul unui refuz, feed-back-ul este foarte important, pentru ca va ajuta sa va pregatiti mai bine pe viitor.

Prin urmare, nu ezitati sa cereti informatii atunci cand aveti nevoie. De cele mai multe ori, veti avea de castigat in urma acestui demers.

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply