• 15 Jan. 2013
  • 2 min

Ce faci daca intarzii la interviu?

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Pe langa impresia negativa pe care o lasi daca intarzii, poti rata interviul daca nu acorzi importanta acestui fapt si nu incerci sa repari greseala […]

www.recrutam.ro

Pe langa impresia negativa pe care o lasi daca intarzii, poti rata interviul daca nu acorzi importanta acestui fapt si nu incerci sa repari greseala facuta. Invata cum poti aborda aceasta problema si cum poti salva situatia.

Doar o treime dintre angajatori tolereaza o intarziere de maxim 10 minute la interviul de angajare. Dupa mai mult de 10 minute, scuzele sunt mai greu de acceptat, iar interviul poate fi compromis.
Intarzierea la interviu poate fi interpretata de angajator in numeroase moduri: lipsa de respect si profesionalism, dezinteres, slaba motivare, incapacitatea de a anticipa situatiile neprevazute etc. Iata ce trebuie sa faci ca sa eviti o astfel de apreciere din partea angajatorului.

{article-4210.gif}

Cum anunt daca intarzii?

Prima regula este sa anunti ca intarzii imediat ce esti constient de acest lucru. Poti face asta prin orice mijloc pe care il ai la dispozitie: sms, telefon, e-mail sau in ultima instanta poti suna direct la receptie si poti incerca sa transmiti mesajul persoanei cu care ai interviul. Important este ca aceasta sa fie informata cat mai repede de intarziere.
In al doilea rand, in momentul in care anunti ca intarzii, fii sincer si estimeaza corect durata. Este mai bine sa spui ca intarzii 20 minute daca este cazul, decat sa-l lasi pe angajator sa spere ca vei ajunge in 5 minute.

Ce fac daca intarzii o ora?

In cazul unei intarzieri serioase, multi candidati sunt tentati sa renunte la interviu, crezand ca nu mai au nicio sansa. Nu este un demers potrivit, candidatul trebuie sa epuizeze toate sansele care i se acorda, iar angajatorul este cel care decide.
Prezinta-te la interviu chiar si dupa o ora, cel putin pentru a incerca sa reprogramezi intalnirea. Astfel, vei da dovada de interes si de implicare. Intr-o astfel de situatie, accepta ceea ce ti se propune, fara a comenta data sau ora noului interviu.

Trebuie sa spun motivul intarzierii?

Precum in cazul oricarei intarzieri, scuzele sunt necesare. Cu toate acestea, angajatorii vad diferit problema: unii considera ca nu are rost ca un candidat sa se scuze, pentru ca oricum este vinovat ca nu si-a luat masuri pentru situatiile neprevazute. Altii sustin ca totul depinde de scuza: un incident in trafic, de exemplu, i se poate intampla oricui. Prin urmare, si intelegerea situatiei in care te afli depinde de angajator.

Cum gestionez timpul ramas?

Daca ai intarziat si totusi esti primit la interviu, este posibil ca responsabilul de recrutare sa-ti acorde mai putin timp decat celorlalti candidati. Incearca de la inceput sa afli cat timp ai la dispozitie si care sunt aspectele din CV pe care e nevoie sa insisti.

Poti reusi la un interviu si in situatia in care ai intarziat, daca stii cum gestionezi acest aspect. Ideal este insa sa eviti sa intarzii, pentru ca demersul tau sa porneasca cu dreptul.

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply