• 9 Iun. 2015
  • 1 min

Cum să-ți descrii obiectivul profesional în CV

obiectiv profesional
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Este important ca obiectivul tău profesional să reiasă în mod clar din CV și să incluzi informații care îl conving pe angajator că ești persoana potrivită pentru job. Uite mai jos câteva informații despre cum ar trebui să arate un obiectiv profesional!

CV-ul tău atrage atenția angajatorului dacă începe cu un obiectiv profesional. Iată câteva exemple de obiective formulate clar:

Exemplu (1): Vreau să-mi continui cariera în achiziții la un job cu program full-time. Fii cât mai explicit ca și angajatorul să înțeleagă ce-ți dorești și dacă ești potrivit pentru rolul scos la bătaie.

Exemplu (2): Doresc un loc de muncă cu jumătate de normă. Acesta este un exemplu expus într-un mod clar și care nu induce recrutorul în eroare.

Cum NU ar trebui să arate un obiectiv profesional? 

Exemplu (1): Vreau un job cât mai bine cotat în cadrul unei companii mari.

Logica? Cât mai bine cotat nu spune nimic. Cotat din ce punct de vedere? Mai mult, o companie mare poate fi chiar și o companie mică. În funcție de cifra de afaceri, filiale, număr de clienți ș.a.m.d. Încearcă să fii cât mai explicit atunci când îți descrii obiectivul profesional. Iar asta îți va crește șansele de a fi chemat la interviu.

Exemplu (2): Vreau să mă dezvolt profesional lucrând pentru o companie care să-mi valorifice abilitățile.

Logica? Din acest obiectiv rezultă că respectivul candidat are multe cereri. Să se dezvolte profesional și angajatorul să-i valorifice și abilitățile. Însă ce oferă în schimb? De preferat este să începi cu ce poți oferi tu companiei respective, iar la interviu să discuți despre cerințele tale.

Corect este: Vreau să mă dezvolt profesional într-o companie unde pot lucra în echipă și contribui alături de colegii mei la îndeplinirea obiectivelor periodice. Angajatorii apreciază candidații care se aliniază valorilor  și obiectivelor companiei.

 

Ți-a plăcut articolul? Iată și aici câteva exemple despre cum să menționezi obiectivul în CV!

Află cum să-ți mărești șansele de a fi chemat la interviurile de angajare

Career Hacking: CV, Interviu + tot ce trebuie să mai știi

Cinci actualizări pe care le poți face rapid în CV

A fost util articolul? 5
curriculum vitaeCVobiectiv profesional

Lasă un răspuns