• 6 Nov. 2018
  • 3 min

5 actualizări pe care le poți face rapid în CV

CV

Știi momentul acela în care te hotărăști să-ți schimbi jobul sau să participi la un târg de cariere, dar descoperi că CV-ul tău nu mai știe de cinci ani ce ai mai făcut profesional? Există câțiva pași prin care poți să fii la zi cu datele despre joburile tale.

Puțină organizare nu strică. Dacă deschizi CV-ul zilnic sau chiar săptămânal și faci mici actualizări chiar îți va fi mult mai ușor să aplici când vezi un anunț de job care nu mai așteaptă amânare sau când vrei să aplici de pe telefonul mobil.
Noi, la eJobs.ro, am făcut CV-ul mic, sub forma unui QR code. Acum nu mai e nevoie să te plimbi cu vrafuri de hârtii pe la târg, însă ține de tine ce haine îi dai CV-ului tău, cum îl faci convingător și prezentabil. Și nu trebuie să-ți ia mult timp. Dacă îi dedici cinci minute în mod periodic poți face fiecare dintre aceste cinci update-uri valoroase.

1. Personalizează obiectivul profesional!

Fiecare CV ar trebui să înceapă cu un unique selling proposition. Este acea calitate, acel beneficiu sau trăsătură specifică care te diferențiază de competitori. Exact ca atunci când un broker imobiliar încearcă să-ți vândă o casă și-ți scoate în evidență motivul pentru care ar trebui să o cumperi. Acea informație care răspunde nevoilor tale. În cazul unui CV acea informație care îl face pe recrutor să te cheme la interviu.

Așadar, evită formulările de genul: Caut o poziție semnificativă într-o organizație aflată în proces de dezvoltare, care va beneficia de abilitățile și de experiența mea.” Astfel de formulări nu te pun în valoare. E mai potrivit să scrii ceva care te reprezintă și să ai întotdeauna în minte acel unique selling proposition. Nu trebuie să fie perfect, îl poți rafina dacă îi acorzi cinci minute pe săptămână. Și sigur te vei întreba ce faci când e nevoie să aplici la joburi diferite. În cazul acesta, pregătește o serie de trei-patru fraze diferite despre tine pe care le poți folosi în funcție de jobul la care aplici.

 

2. Renunță la clișee în CV!

Vrei să arăți că ai avut cât mai multe responsabilități la joburi, dar de multe ori te pierzi în clișee. Gândește-te din perspectiva unui recrutor de câte ori vede acele cuvinte! Cu siguranță nu îl mai impresionează un CV în care spui că ești orientat spre detalii, ai capacitatea de a rezolva probleme și creativitate. Subliniază aceste clișee în CV-ul tău și încearcă ca în locul lor să specifici ce ai făcut concret la un job! Dacă totuși vrei să înlocuiești cuvintele standard, folosește cu încredere dicționarele online de sinonime! Dacă ai CV-ul în engleză, de ajutor este Power Thesaurus, un tool pentru scriitori unde găsești o mulțime de sinomime pentru abilitățile tale.

 

3. Scoate în evidență cele mai mari realizări de la fiecare job!

De multe ori în încercarea de a oferi cât mai multe detalii despre fostele tale joburi, omiți să precizezi realizările mari. Da, acele realizări pentru care sigur șeful te-a lăudat. Așa că imediat sub titlul jobului, începe cu ce e mai important! Ca să-ți fie mai ușor răspunde la întrebările Ce am făcut foarte bine aici? Care au fost acele momente care mi-au adus satisfacție la job? Pune întotdeauna punctul pe „I” pentru a te asigura că privirile recrutorilor se vor opri asupra celor mai importante realizări ale tale. Și nu e imperativ să ai date cantitative. Poate că ai fost acel lider care a ajutat oamenii dintr-o echipă să se coordoneze mai bine sau ai optimizat lucrul pe un proiect. Aceste victorii contează.

 

4. Adaugă context informațiilor despre tine!

Probabil cel mai greu lucru în ceea ce privește editarea CV-ului este să transmiți cât mai coerent date despre experiența ta. Ție îți sunt clare, dar când scrii, pune-te întotdeauna în locul recrutorului! Nu te cunoaște și nu a auzit nimic despre istoricul tău profesional. Astfel vei înțelege mai ușor ce informații să transmiți în CV pentru a-l face cât mai clar și relevant pentru un job. Ai grijă să nu fie doar o enumerare de realizări, responsabilități, ci o poveste pe care recrutorul să-și dorească să o parcurgă!

 

5. Folosește cuvinte cheie adaptate cerințelor jobului!

Dacă aplici pentru un job prin intermediul platformelor online, există șanse mari ca CV-ul  tău să fie vizionat în primă fază de un robot numit applicant tracking system. Așa că ori de câte ori aplici la un job, acordă atenție cuvintelor cheie din descrierea jobului! Folosește-le în mod natural în CV-ul tău acolo unde se potrivesc! Le poți insera în obiectivul profesional, în abilități sau în detalierea realizărilor tale.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole pe aceeași temă:

Model CV. Tot ce trebuie să știi despre redactarea CV-ului

Cum să-ți descrii obiectivul în CV

CV-ul perfect pentru un proaspăt absolvent

CV Europass – tot ce trebuie să știi

 

Tu ce actualizări ai făcut în CV în ultimul timp? Răspunde-ne într-un comentariu aici.

A fost util articolul? 43
CV
  • AvatarNegrei Camil zice

    Am completat un CV medical pentru adresa mihaiflorea54 dar aplicatia se face tot cu CV-ul de la fmoacsa.
    Cum procedez pt a putea lega cele doua CV-uri (diferite) de adtresele mail respective?

    • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

      Salut! Te rugăm să ne trimiți un mail la contact@ejobs.ro, iar echipa noastră de Support te va ajuta cu un răspuns la întrebarea ta. Zi faină!

  • AvatarGeorge zice

    Salut,Am nevoie de cineva sa-mi faca un CV in lb.romana si unul in engleza.Multumesc.

    • AvatarTompos Cristina zice

      As dori un loc de munca In jud Covasna Loc TG Secuiesc Am Liceul Mate Fizica ATESTAT Agent de paza, si Ordine Am lucrat In kofecti, cu Diploma De Croitor Am fost la cresterea copilului 2ani ..Apoi nu am mers înapoi ca copilul era mic, Apoi am mers dupa 3ani la Grand Hotel Balvanios, ka Ajutor de Bucătar ,,dintre care Am lucrat dar din probleme personale am dat Demisia… As dori un loc .De muncă orice domeniu pot învata, Si vreau să încerc.
      Mai multe detali la Interviu sau la Nr de Telefon
      0787410977 Vă multumesc Anticipat

Leave a Reply