• 10 Apr. 2016
  • 3 min

Ce informații merită să incluzi în CV-ul tău

Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

Să fii scurt și la obiect, dar să ai și toate rubricile completate în CV, sunt două dintre regulile eJobs care îți fac CV-ul să conteze în fața angajatorilor. Misiunea ta este să găsești raportul convenabil de informații astfel încât să convingi recrutorii din primele secunde.

Spune povestea carierei tale în mod succint, ușor de urmărit. Angajatorii vor să vadă unde ai obținut experiență, la ce proiecte ai contribuit și ce ai învățat. Un CV cu toate rubricile completate și informații care se pliază pe descrierea job-ului, fără a plictisi, este un atuu pentru lista finală a recrutorilor. Iată aspectele cărora merită să le acorzi atenție.

–  Informațiile de contact. Deși sunt esențiale pentru a stabili comunicarea cu recrutorul, există și candidați care le omit. Include numele tău, numărul de telefon, adresa de e-mail și orașul în care locuiești. Adresa completă de acasă este mai puțin importantă pentru recrutori. De asemenea, nu este nevoie să indici mai multe numere de telefon sau adrese de e-mail.
– Obiectivul – Atrage atenția asupra CV-ului tău încă din obiectiv prin setarea unui plan de carieră realist și prin sublinierea celor mai importante realizări și abilități din cariera ta. Ia în calcul și obiectivele companiei la care aplici.
– Realizările. Angajatorii vor să știe cum ai contribuit la dezvoltarea companiei și ce rezultate ai adus în echipă. Sunt atenți să vadă dacă punctele tale forte corespund nevoilor și responsabilităților job-ului pentru care recrutează.
– Cuvintele cheie – Folosește câteva dintre cuvintele cheie pe care le regăsești în descrierea job-ului și care ți se potrivesc. Le poți include cu abilitate în fraze construite în mod natural astfel încât să nu dai impresia că ai scris doar un text optimizat pentru motoarele de căutare.
– Metrici – Cifrele dau credibilitate realizărilor tale. Prin urmare, orice creștere a vânzărilor, a numărului de clienți, dar și a traficului pe site te fac un candidat valoros.
– Studiile. Dacă ești la începutul carierei, merită să menționezi toate proiectele și materiile care te califică pentru job. Dacă ai peste cinci ani experiență este suficient doar să precizezi numele facultăților.
– Limbile străine – Sunt esențiale pentru a te califica pentru un job în orice domeniu. Este important să precizezi și nivelul real al cunoașterii limbilor străine pentru că în multe companii se susțin teste pentru verificarea cunoștințelor.
– Povestea carierei tale. CV-ul în format cronologic poate fi captivant dacă îl construiești sub forma unei povești. Folosește un limbaj natural și personalizat, astfel încât recrutorul să-și dea seama că ești o persoană sociabilă care poate fi un ambasador al companiei, notează Businessinsider.com.
– URL-uri relevante – Un web site personal cu portofoliul tău sau link-urile articolelor pe care le-ai scris pot convinge un recrutor mult prea grăbit.
– Abilitățile generale menționate merită să fie susținute de experiența prezentată.
Construiește CV-ul cu acest obiectiv în minte: „Mai puțin înseamnă mai mult”. Pentru a fi succint, punctează la fiecare job responsabilitățile, realizările, abilitățile și renunță la copierea descrierii job-ului, precum și la prezentarea companiei.

Ce greșeli să eviți

 

– Un obiectiv nepotrivit – Dacă specifici că vrei să câștigi la loterie pentru a renunța la job sau planifici să îți iei un an sabatic este posibil ca CV-ul să nu mai fie citit.
– O experiență irelevantă – Dacă aplici pentru un post de manager operațiuni, este hilar să menționezi că acum zece ani ai lucrat ca mascotă într-un centru comercial.
– Realizări din timpul liber – Ai câștigat un concurs de mâncat prăjituri în timp record sau un cros între amici. Desigur, aceste realizări arată ambiția ta, dar sunt mai puțin importante pentru recrutor sau chiar stârnesc zâmbetul.
– Caracteristicile fizice – Reliefarea înălțimii, a greutății sau chiar o poză care îți arată corpul în întregime sunt potrivite doar pentru job-urile în modeling sau actorie. În rest, merită să te concentrezi pe demonstrarea faptului că ești un profesionist.
– Hobby-uri ciudate. Evită să menționezi hobby-uri irelevante precum: „Realizez haine pentru animalele de companie”. Cititul, drumețiile, pictura, fotografia sunt hobby-urile care vin în completarea carierei tale.
– Orientarea politică este un alt aspect care riscă să te pună într-o lumină nefavorabilă dacă îl menționezi, scrie Salary.com.

A fost util articolul? 1
CV

Leave a Reply