• 26 Aug. 2011
  • 2 min

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv. Deseori, CV-urile contin informatii care, fie nu […]

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

Deseori, CV-urile contin informatii care, fie nu sunt primordiale, si atunci incarca CV-ul fara rost, fie dezavantajeaza candidatul, si atunci sunt respinse de catre angajatori.
Pentru a evita aceasta situatie, va prezentam cateva informatii pe care nu trebuie sa le includeti in CV.

{article-3882.gif}

Un titlu banal

Intitularea CV-ului simplu “CV” sau “Curriculum Vitae” este inutila si nu va individualizeaza deloc. Optati pentru un titlu personalizat cu numele vostru si postul pentru care candidati sau domeniul/activitatea pe care o urmariti.

Singurele informatii personale esentiale in CV sunt: numele si prenumele, adresa, contactul telefonic si e-mailul. Sexul, varsta si nationalitatea sunt optionale, insa starea civila, data nasterii sau orientarea religioasa sunt inutile.
De asemenea, aveti grija ca e-mailul vostru sa nu contina informatii ce va pot pune intr-o lumina proasta. Cea mai buna alegere este cea formata din prenume si nume.

Poze din vacanta

Fotografia personala nu este obligatorie in CV, prezenta acesteia fiind mentionata expres doar in cazul anumitor domenii de activitate (promoting, hostess, agentii modeling, etc.).
Daca vi se cere sa includeti o fotografie in CV, evitati-le pe cele din vacanta, sau pe cele impreuna cu familia si prietenii, pentru ca nu sunt pertinente si dau dovada de imaturitate.
Singurele fotografii acceptate in CV sunt cele decente, intr-un cadru profesional. Dorinta unui candidat de a miza pe aspectul fizic, atat in CV cat si la interviu, este privita de angajator ca un punct negativ si ca o lipsa de argumente profesionale pentru obtinerea postului respectiv.

Experientele inutile

Daca aveti o experienta profesionala de 5 ani, nu mai are rost sa includeti in CV si job-urile marunte din timpul facultatii. Concentrati-va asupra experientei cu adevarat importante si care are legatura directa cu postul pe care-l urmariti.

Pretentiile salariale

Salariul se discuta exclusiv la interviu, dupa ce candidatul a trecut de etapa selectiei CV-urilor. Mentionarea salariului dorit in CV nu creeaza o impresie buna angajatorului si prin urmare, riscati sa va reduceti sansele de a obtine un job!

Hobby-uri ciudate

Ultima rubrica din CV, destinata informatiilor diverse sau hobby-urilor, contine si cele mai multe perle ale candidatilor. Informatii de tipul “aptitudinea de a rezolva cubul rubic in 30 secunde” nu sunt deloc interesante pentru angajator.
Pastrati in CV rubrica “Hobby-uri” doar daca aveti cu adevarat un hobby interesant de dezvaluit, care poate reflecta o calitate personala interesanta pentru job-ul urmarit.

Pentru ca un CV sa fie cu adevarat apreciat de angajator, cuvintele cheie care trebuie sa-l descrie sunt “pertinenta informatiilor”!

A fost util articolul? 0
curriculum vitae

Leave a Reply