• 3 Jul. 2016
  • 3 min

Cinci metode pentru a găsi joburi în Google de care poate nu știai

Ești în căutarea jobului care ți se potrivește, dar întâmpini și situații în care acesta nu este promovat pe rețelele de socializare, în anunțuri sau nu ești targetat. Iată cum Google poate deveni cel mai bun prieten al tău, prin optimizarea abilităților de căutare.

Pentru a descoperi acele joburi care nu sunt promovate, dar care ți se potrivesc atât de bine, ai nevoie de câteva cunoștințe elementare de căutare pe Google. Formulele bine stabilite pentru a face o căutare precisă te ajută să economisești timp important și să primești exact rezultatele care te interesează.

Cum să cauți un anumit job într-un site

 

Te interesează să găsești un job în marketing pe eJobs.ro, iar cea mai specifică metodă de căutare este aceasta: site:ejobs.ro intitle: specialist marketing. Odată ce ai accesat site-ul poți descoperi și joburi similare celui pe care îl cauți.

Screen Shot 2016-07-03 at 15.53.56

 

Cum să cauți o frază exactă cu numele unui job

 

De exemplu, ești interesat de un job de manager aprovizionare la Auchan, însă nu urmărești un site anume. Vrei să vezi ce oferte găsești pe Google. Pentru a primi rezultate relevante, îți recomandăm să folosești pluralul: „joburi” și să faci căutarea folosind ghilimele: “joburi manager aprovizionare la Auchan”

cum sa caut joburi pe google

Cum să elimini un anumit cuvânt cheie din căutare

 

Vrei să te relochezi și îți dorești un job de secretară oriunde în România, mai puțin în Constanța, orașul de unde vrei să pleci. Prin urmare, căutarea se face astfel, folosind semnul minus în fața orașului pe care vrei să-l elimini din căutare: secretara in Romania -Constanta.

 

Screen Shot 2016-07-03 at 16.42.54

Cum să găsești anumite documente de care ai nevoie la job

 

Ai nevoie de o cerere de concediu în format pdf. Pentru a avea rezultate relevante, folosește model cerere de concediu mime: pdf. „Mime” indică tipul de content, în cazul nostru: pdf:

 

Screen Shot 2016-07-03 at 16.54.08

 

Cum să cauți un job într-o limbă străină

 

Te interesează un job internațional și vrei să vezi ofertele în engleză. Cea mai potrivită căutare este folosind numele jobului și operatorul: lang.

 

Screen Shot 2016-07-03 at 17.03.18

Cum să îți setezi alertele în Google pentru a primi joburile dorite

 

Vrei să afli noutăți despre portalul tău preferat de joburi sau informații despre compania în care îți dorești să lucrezi? Google Alerts îți permite să fii zilnic informat despre tot ce apare nou pe Google și te interesează. Practic, ai pe e-mail o monitorizare a tuturor datelor, așa cum eJobs.ro îți trimite zilnic alertă despre noile joburi apărute și îți permite să setezi criterii precum: orașul, industria, departamentul, nivelul de carieră, tipul de job și frecvența primirii alertelor.
Principalele avantaje pentru a seta Google Alerts în căutarea unui job sunt:

Monitorizează portalurile și angajatorii doriți.
Îți permite să urmărești activitatea companiilor dintr-un anumit oraș.
Afli informații despre liderii de opinie din domeniu tău pe care îi admiri și vrei să știi ce schimbări fac aceștia în carieră, la ce evenimente participă etc. Odată ce ai aflat că un fost coleg, care ți-a fost și mentor, și-a schimbat jobul poți să îi trimiți un e-mail de felicitare și să restabilești legătura cu el. Astfel, creezi premisele unei colaborări pe plan profesional.
Îți oferă informațiile care apar despre numele tău. Poți să afli ce date găsesc angajatorii despre tine la căutare și, dacă sunt negative, poți reduce impactul prin crearea unui blog personal unde îți arăți expertiza.
Afli informații din industrie și, astfel, știi cum să te poziționezi și să vii cu ceva nou.
Te ajută să fii mult mai pregătit la interviuri. Ești informat despre schimbările care au loc în compania de care ești interesat, precum și la competitorii săi. La interviu, mergi bine documentat și poți vorbi despre știrile pe care le-ai citit. Vei face o impresie bună. 

Iată cum setezi o alertă Google Alerts:

 

Accesează pagina dedicată setării alertelor.
Inserează numele jobului sau al companiei dorite.
Setează alerte separate pentru fiecare subiect de interes. Evită să cumulezi mai multe subiecte de interes în aceeași alertă. Google permite setarea a 1.000 de alerte.
Pentru a evita să fii asaltat de e-mailuri care nu reprezintă interes pentru tine, setează filtre precum: frecvența notificărilor (o dată pe zi este suficient), surse (știri/bloguri/web/videoclipuri), limba, regiunea, numărul notificărilor și trimitere prin e-mail sau prin feed RSS. Apoi creezi alerta.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply