www.recrutam.ro Interviul de grup este mult mai solicitant si mai dificil decat cel individual, presiunea si stresul fiind mult mai mari atunci cand trebuie sa va […]
Interviul de grup este mult mai solicitant si mai dificil decat cel individual, presiunea si stresul fiind mult mai mari atunci cand trebuie sa va demonstrati calitatile de fata cu alti candidati.
Interviul de grup este o metoda ce surprinde, de obicei, pe toti candidatii. Sunteti convocati in mod clasic la o intalnire, sunteti primit de catre specialistul de recrutare, iar cand intrati in sala, gasiti alti 15 candidati, toti la fel de bine pregatiti si dornici sa obtina job-ul pentru care au aplicat, ca si voi.
Cum va descurcati in aceasta situatie? O buna pregatire pentru acest tip de interviu va poate ajuta sa va remarcati mai mult decat ceilalti.
Interviul de grup reprezinta o etapa intermediara in procesul de recrutare. Scopul principal al acestui interviu este preselectia, fiind incadrat intre primirea CV-urilor si interviul individual.
In general, scenariul unui interviu de grup este urmatorul: angajatorul incepe printr-o prezentare a companiei sau a postului, dupa care urmeaza o prezentare scurta a fiecaruia dintre candidati. In continuare, urmeaza o serie de intrebari la care va trebui sa raspuneti, pe rand, ca de exemplu : de ce va considerati persoana potrivita pentru acest job?
Pentru a putea trece cu brio testul intrebarilor, pregatiti-va cu raspunsuri suplimentare. Asta pentru ca, fiind vorba de un interviu in grup, este foarte probabil ca cei dinaintea voastra sa dea exact raspunsul pe care il aveati voi in minte. In aceasta situatie, nu trebuie sa disperati, ci incercati sa cautati alte exemple sau argumente care sa nu repete, insa sa completeze ce au spus ceilalti.
Chiar daca este vorba despre un interviu de grup, nu vor lipsi momentele-cheie, in care veti face schimb cu angajatorul si veti fi voi cei care pun intrebari. Nu ratati astfel de momente pentru a iesi in evidenta in fata celorlalti, pregatind intrebari cat mai pertinente si inteligente, care sa-l surprinda placut pe angajator. In acest fel, el va va retine mai usor si va lua in considerare ulterior, o a doua intrevedere cu dvs.
Pe parcursul interviului, discursul vostru trebuie sa se axeze pe ceea ce veti aduce nou in companie. Cu cat argumentele voastre vor fi indreptate in aceasta directie, cu atat sansele de a fi selectionati pentru un al doilea interviu vor creste.
In cadrul unui interviu de grup, veti fi vazut in relatie cu ceilalati si vi se va testa capacitatea de adaptare si de lucru in echipa.