Ai castigat un premiu sau ai primit un certificat profesional pentru care ai muncit din greu si te-ai intrebat cum sa faci lucrul acesta cunoscut fara […]
Ai castigat un premiu sau ai primit un certificat profesional pentru care ai muncit din greu si te-ai intrebat cum sa faci lucrul acesta cunoscut fara a parea ca te lauzi singur? In primul rand recunoaste ca oamenii vor sa iti cunoasca reusitele. In al doilea rand, intelege ca aflarea reusitelor tale iti va mari credibilitatea. Cel mai cunoscut fel de a-ti face renumele cunoscut este eliberarea unui comunicat media. Exista anumite sfaturi pentru cresterea sanselor de a fii publicat:
Daca este posibil, cereti organizatiei care v-a apreciat, sa trimita comunicatul. Daca o organizatie profesionista ti-a recunoscut valoarea, intreaba daca iti pot trimite comunicatul de la oficiul principal catre persoanele din media pe care le-ai identificat ca fiind tinta de piata. Un comunicat distribuit de catre o organizatie nationala are mai multa greutate decat unul din oficiul tau, mai ales daca este o firma mica. Daca trebuie sa il trimiti chiar tu, trimite stirea pe hartie alba simpla, (cand trimiti un fax sau mail) cu un titlu potrivit si informatii de contact. Nu folosi papetaria companiei. Comunicatul va parea mai mult o auto-promovare decat demn de a fi publicat.
Asigurate ca stirea vine la timpul potrivit. Tine minte ca un comunicat media este o stire. Ar trebui sa se apropie cat mai mult de evenimentul respectiv. Daca vei trimite un comunicat dupa ce evenimentul premierii s-a terminat, nu preciza data premiului; in schimb, foloseste fraze ca, “a fost premiat” sau “a fost numit.”
Precizeaza fapte si apoi nu te mai implica. Stirea este datorata premiului sau certificatului, asadar acesta ar trebui sa constituie primul paragraf, urmat de criteriile de apreciere, orice informatie spectaculoasa (cum ar fi faptul ca persoane faimoase au primit acelasi premiu, sau informatii care demonstreaza unicitatea primirii acestei aprecieri). Rezista tentatiei de a scrie cateva paragrafe despre tine si despre ocupatia ta. Continua sa citesti pentru a afla de ce.
Adauga un punct final. Companiile mari inteleg si folosesc de obicei eficienta un “punct fierbinte” la sfarsitul comunicatului. Pe scurt, acest punct este o descriere a companiei. In cazul tau, acest paragraf ar preciza cine esti, cu ce te ocupi, unde faci asta, si pentru cine. Punand punctul fierbinte la sfarsitul comunicatului dezvaluie ca esti indeajuns de sofisticat sa realizezii ca premiul sau certifcatul este substanta pe cand tu contezi mai putin.
Trimite comunicatul tintelor corespunzatoare. Include media locala, publicatiile din colegiu, colaborari cu redactii de ziare si bineinteles web siteul tau.