Într-o perioadă în care recrutorii au tot mai multe aplicări, datele eJobs arătând acum un interes sporit pentru joburile care se pot face de acasă, dar și pentru domenii precum retail, telecom, call-center, prestări servicii. Și tocmai de aceea merită să-ți construiești CV-ul astfel încât răspunzi la primele întrebări ale angajatorilor. Îți crești astfel șansele de a ajunge la interviu și de a te califica mai ușor pentru un job.
Actualizează-ți CV-ul cu întrebările recrutorului mereu în minte. Gândeşte-te cum ar fi dacă ai recruta în locul lui, ce întrebări ai avea pentru candidat şi cum ar putea să te convingă să îl chemi la interviu.
Defineşte ce job preferi, chiar dacă ai mai multe specializări. Îl poți menționa încă din secțiunea Despre mine, alături de câteva puncte forte care simți că te califică pentru locul de muncă dorit. Reține că prima frază poate trage recrutorul să-ți parcurgă CV-ul, așadar ai un plus dacă arăți încă de aici că ești un candidat hotărât, cu un plan bine definit.
Menţionează pe scurt care au fost sarcinile tale la fostele joburi, proiectele personale la care ai lucrat şi rezultatele pe care le-ai avut. Arată cum ai contribuit la dezvoltarea afacerii, de exemplu, ai economisit bugetul, ai redus timpul de lucru, ai crescut vânzările.
Dacă unele dintre fostele locuri de muncă au durat foarte puțin și nu au legătură cu jobul la care vrei să aplici, poți renunța la ele. Nu există nicio obligație de a le lista pe toate. Dacă îți dorești totuși să le menționezi, este important să arăți că aptitudinile dobândite la fostele locuri de muncă pot fi folosite la jobul la care ai aplicat și cum poți face asta, oferind exemple concrete.
Tot ceea ce trebuie să faci este să citești cu atenție descrierea jobului și să folosești acele cuvinte cheie pe care le folosește și angajatorul, dar numai dacă se potrivesc și cu experiența și abilitățile tale. Modifică CV-ul ori de câte ori aplici la un job! Poți face modificări mici, dar de efect, astfel arăți că vii în întâmpinarea așteptărilor angajatorului și oferi soluții la problemele pe care le întâmpină.
Limba engleză, dar şi o altă limbă străină de circulație internațională îți cresc șansele de a obține un job. De altfel, conform datelor eJobs, germana este acum cea mai căutată limbă străină de angajatori, franceza este pe locul 2, urmată de spaniolă și italiană. Fii sincer și arată în CV nivelul de cunoștințe, iar dacă limba străină este una dintre primele cerințe ale jobului, scrie o variantă secundă a CV-ului și chiar o scrisoare de intenție în limba respectivă.
Dacă ai schimbat des fostele joburi, angajatorul este îndreptățit să se gândească că poate ai întâmpinat probleme în înțelegerea cu oamenii sau în respectarea termenelor de predare a ceea ce aveai de lucru. De aceea este important să vorbești despre situații în care ți-ai ajutat colegii să rezolve o problemă, iar dacă locul de muncă la care ai aplicat cere punctualitate și lucru cu termene de execuție strânse, oferă exemple în care arăți că ai luat acţiune la timp şi ai livrat în termenul stabilit cu echipa.
Poți începe chiar acum actualizarea CV-ului pe eJobs.ro cu aceste întrebări în minte, iar pentru a identifica și aplica la joburile care ți se potrivesc ai la îndemână numărul scurt 021 9124.
Cum caut joburi potrivite pentru mine? Răspunsul îl găsești în filtrele eJobs
Daca ai o anumita varsta, nu te mai angajeaza…nimeni!!!???
Bună, Sorin,
În articol nu transmitem această idee. Pe eJobs.ro găsești locuri de muncă pentru toate vârstele sau poți suna la 021 9124 și colegii te vor ghida spre acele anunțuri de joburi care ți se potrivesc.