• 5 Mar. 2021
  • 3 min

Cum caut joburi potrivite pentru mine? Răspunsul îl găsești în filtrele eJobs!

caut joburi

Uneori un cuvânt e suficient atunci când îți cauți jobul potrivit. Alteori e nevoie să apeși pe câteva butoane ca să îl descoperi. Dar nicio grijă, pe eJobs.ro îți punem la dispoziție toate butoanele de care ai nevoie ca să găsești exact anunțurile de angajare care ți se potrivesc.

De când lucrez la eJobs, mi se întâmplă destul de frecvent să aud, sub o formă sau alta, întrebarea Cum caut joburi care mi se potrivesc?

  • Joburi care nu cer experiență nu aveți? Că eu nu le găsesc. 
  • Aveți și joburi part time? Că eu dau doar de cele full time. 
  • N-aveți și joburi pentru străinătate? Sunt dispus să mă mut, dar găsesc numai oportunități în țară.  

Da, avem o mulțime de anunțuri de angajare care nu cer experiență anterioară. Avem joburi part time și, desigur, avem și joburi disponibile în străinătate. Plus multe altele. Iar partea cea mai bună e că le și poți găsi ușor. Trebuie doar să folosești sistemul nostru de filtrare a joburilor. 

Cum caut joburi pe eJobs.ro folosind filtrele?

Când intri pe eJobs.ro îți punem la dispoziție două opțiuni ca să îți începi căutarea de joburi. În primul rând trebuie să alegi cuvântul cheie pe care îl cauți. Adesea acesta este numele postului de care ești interesat, spre exemplu „Ospătar”.

ospatar bucuresti cautare eJobs

După ce îl notezi pe acesta, poți alege localitatea care te interesează. Poate fi un oraș din țară, opțiunea de „Străinătate” (care cuprinde în acest moment toate celelalte state) sau opțiunea „Remote (de acasă)”, care conține toate anunțurile de angajare cu joburi ce pot fi făcute direct din confortul locuinței tale sau de oriunde din lume. În cazul în care folosești aplicația eJobs.ro – Locuri de Muncă, aceasta îți va cere permisiunea să îți detecteze locația, ca să îți arate rapid cele mai la îndemână joburi.

Odată completat primul câmp și aleasă locația, poți da click pe butonul „Caută joburi”. Iar dacă vrei să alegi mai multe localități, nicio grijă, o poți face în pasul următor.   

Felicitări, tocmai ai trecut de primii pași din ghidul Cum caut joburi pe eJobs.ro? Acum poți parcurge primele anunțuri de angajare obținute sau poți rafina și mai multe căutarea pentru a descoperi cele mai potrivite joburi.

Ospatar Bucuresti Joburi eJobs

Continuând cu exemplul anterior, să zicem că te interesează un post de ospătar în București, dar că ești deschis să te muți și în alt oraș. Tot ce trebuie să faci ca să selectezi mai multe localități este să dai click pe opțiunea „Filtrează Rezultate”, pe care o vei găsi în dreapta barei de căutare, și să selectezi toate celelalte localități care te interesează. Aceeași opțiune o găsești și în aplicația eJobs, sub numele „Filtrare”, imediat sub bara de căutare. 

Tot aici poți alege departamentele și industriile care te tentează cel mai tare (dacă e cazul), nivelul de carieră pentru care îți cauți acum job, nivelul de studii și tipul jobului (Full time, part time, practică/voluntariat, proiect/sezonier). Odată alese toate opțiunile care te interesează, poți da click pe butonul „Vezi joburi” („Filtreaza” pe mobil) și vei regăsi toate posturile care se încadrează căutării tale.

Ospatar Filtrare joburi

Ce pot face ca să găsesc și mai multe joburi?

Motorul eJobs de căutare joburi este unul inteligent. Asta înseamnă că dacă tu cauți un post de „ospătar”, el o să îți ofere și anunțuri de angajare pentru „chelner”, „picol” sau alte cuvinte cheie din același repertoriu. Dar există totuși posibilitatea să nu îți arate unele anunțuri care totuși ți se potrivesc. 

Asta se întâmplă atunci când, spre exemplu, unele companii oferă niște nume mai originale anumitor posturi. Un manager de restaurant, din dorința de a demonstra că ține foarte mult la angajații săi, le-ar putea spune ospătarilor „Experience hosts” („Gazde”), fără a folosi deloc cuvintele cheie obișnuite din domeniu în anunțul de angajare, lucru care ar putea împiedica motorul nostru de căutare din a alege acel job pentru tine. De aceea, ca să te asiguri că găsești toate anunțurile care ți se potrivesc, noi îți recomandăm să repeți căutarea ta folosind și toate celelalte cuvinte cheie obișnuite (ex: „chelner”, „picol”, „hostess” etc.), dar și folosind doar filtrele disponibile. 

Spre exemplu, tot în cazul de până acum, poți lăsa bara de căutare goală și doar să selectezi filtrele „Alimentatie / HoReCa” (din cadrul „Departamente”) și/sau „Alimentara” & „Turism / HoReCa” (din cadrul „Industrii). Lăsând bara de căutare goală și folosind doar filtrele, există posibilitatea să vezi și joburi care nu ți se potrivesc, dar așa ai și șansa de a găsi alte joburi spre care te poți reprofila. Poate îți dai seama că e timpul să devii „Chef de partie”, sau poate îți plac aspectele administrative ale unui restaurant și vezi că un bistro caută „Manager”, numai bine pentru tine. Dar nu uita, dacă decizi să te reprofilezi, să îți și actualizezi CV-ul în mod corespunzător înainte de a aplica. 

Asta e o metodă grozavă de căutare și atunci când nu găsești un job disponibil, pentru îți permite să îți lărgești aria de căutări. Lasă-te inspirat de filtrele disponibile, mixează-le în toate felurile, citește anunțurile care îți atrag atenția, descoperă noi cuvinte cheie și, desigur, revino constant pe eJobs.ro. Zilnic publicăm noi anunțuri de angajare. Succes! 

 

Acum că știi răspunsul la întrebarea cum caut joburi, e timpul să descoperi și altele:

Cum rămâi optimist când îți cauți loc de muncă?

Cum aplici inteligent la un job din alt domeniu?

5 lucruri de evitat când îți cauți loc de muncă

A fost util articolul? 7

Leave a Reply