• 1 Mar. 2021
  • 2 min

Cum să rămâi optimist când îți cauți loc de muncă

optimist cand cauti loc de munca cum reusesti
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Atunci când pornești în cautarea unui job, este foarte important să rămâi optimist, să-ți păstrezi atitudinea pozitivă, chiar dacă eforturile tale nu dau rezultate imediate.  

Căutarea unui job afectează atitudinea și moralul multor candidați, mai ales atunci când aceasta apare ca urmare a unei concedieri, iar perioada fără un loc de muncă se prelungește de la o zi la alta. E perfect normal ca într-o astfel de situație să te simți descumpănit, descurajat, însă nu ar trebui să te lași condus de aceste stări care nu sunt deloc benefice. Următoarele sfaturi te vor ajuta să rămâi optimist pe tot parcursul procesului de recrutare.

 

Optimist în căutarea unui job: 5 sfaturi pentru o mai bună stare de spirit

 

Nu renunța la rutina zilnică!

Atunci când nu mai ai un job și, implicit, o activitate zilnică, este foarte ușor să-ți pierzi motivația. Gândește-te la căutarea unei noi poziții ca la „un job zilnic”, care începe și se termină la o oră anume. Dacă urmezi un anumit program, vei reuși să fii mai eficient și mai productiv atunci când nu lucrezi.

 

Construiește-ți un plan pentru căutarea unui job!

Este important sa te organizezi și să începi prin a-ți stabili prioritățile pentru perioada imediat următoare. În acest fel, nu vei alerga după mai mulți iepuri în același timp. Dacă după un timp, observi că nu ai succes în direcția în care ai pornit, oprește-te și regândește-ți obiectivele. Nu te teme de o reorientare profesională!

 

Trece în revistă punctele pozitive pentru a rămâne optimist!

Fă o listă cu toate calitățile tale. Include în ea competențe, detalii din personalitatea ta, realizări, proiecte de care ești mandru, situații în care ai excelat și lucruri la care te pricepi. Revizuind toate aceste lucruri, îți vei aminti de punctele tale forte și vei fi mai optimist.

 

Oferă-te voluntar!

Pierderea unui job ți-a afectat încrederea în propriile forțe și te face să te simți inutil? Caută să te înscrii în cadrul unor acțiuni de voluntariat. Faptul că îi ajuți pe ceilalți te va ajuta să-ți regăsești încrederea în tine și să fii mai optimist. În plus, voluntariatul este o excelentă sursă de experiență profesională și de oportunități.

 

Concentrează-te pe ceea ce poți controla!

Nu poți controla cât de repede ești contactat de un angajator sau dacă acesta hotărăște sau nu să te coopteze în echipa ta. În loc să-ți irosești energia pe astfel de gânduri, concentrează-te mai bine pe aspectele pe care le poți controla, și anume CV-ul, scrisoarea de intenție și prestația la interviul de angajare.

Atitudinea pozitivă și perseverența sunt 2 calități foarte importante pentru ca procesul de recrutare să fie unul de succes! Pregătește-ți chiar acum CV-ul și aplică la unul din cele peste 21.000 de joburi disponibile pe eJobs.ro!

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și: 

5 lucruri de evitat când îți cauți loc de muncă

Salariu net: ce trebuie să știi dacă ești angajat

 

A fost util articolul? 4

Leave a Reply