• 22 Feb. 2021
  • 2 min

5 lucruri de evitat când îți cauti loc de munca

cauti loc de munca greseli de necomis

Pentru a avea succes atunci când îți cauti loc de munca, fereste-te de atitudinile care-ți pot diminua șansele!

Când pornești să-ți cauti loc de munca, este foarte important să eviți greșelile și să-ți stabilești prioritățile. Pe lângă perseverența în căutari, este important să cunoști factorii care au un efect negativ asupra procesului de recrutare. În continuare îți prezentăm o parte dintre acești factori, de care ar trebui să te ferești atunci când plănuiești să aplici pentru o nouă poziție. 

 

Negativismul îți pune bețe în roate când cauti loc de munca

Dacă nu faci altceva decât să vorbești cu toată lumea despre problemele și situația dificilă pe care o traversezi, îți vei alimenta neîncrederea în propriile forțe. De asemenea, negativismul îți afectează atitudinea și comportamentul la interviu, iar acest lucru este în defavoarea ta. Nu dispera, muncește de două ori mai mult dacă e nevoie și păstrează-ți încrederea că vei reuși!

 

Mândria îți poate sabota eforturile 

Este important să ai încredere în tine, însă nu trebuie să cazi nici în extrema cealaltă. Să crezi că poți rezolva totul de unul singur și nu ai nevoie de niciun fel de ajutor. Multe persoane evită să discute despre situația lor și să ceară ajutorul, de teamă să nu lase o impresie greșită. Însă întotdeauna vei trece mai ușor peste etapa în care îți cauti loc de munca daca vei accepta ajutorul și sprijinul celorlalți. Să cauti loc de munca un job nu este o rușine, ba din contră. Din acest motiv, este important să lași mândria și orgoliul la o parte și să iei în considerare sfaturile și experiența persoanelor apropiate.

 

Când te paralizează teama de eșec

Eșecul la interviu este o etapă firească în cariera oricui, o etapă cu care, mai devreme sau mai târziu, fiecare candidat se va confrunta. Însă acest eșec nu ar trebui să te afecteze pe termen lung, ci trebuie să te motiveze să mergi mai departe, să-ți îmbunătățești CV-ul și prestația din timpul interviului, pentru a reuși. Nu trebuie să fugi de eșec, trebuie să-l combați!

 

Uneori perfecționismul nu e o bilă albă

În multe situații, perfecționismul este bine văzut. Însă atunci când cauti loc de munca, excesul de zel poate fi dăunător. Dacă insiști prea mult pe forma CV-ului, dacă ți se pare că nu este perfect și alegi să tot amâni să-l trimiți angajatorului, este foarte posibil să ratezi multe șanse. Nu uita că nimic nu poate fi 100% perfect!

 

Grijă mare la autoevaluare! 

O greșeală frecventă în rândul candidaților care sunt în căutarea unui job este subaprecierea sau supraaprecierea în raport cu competențele și experiența din CV. Multe persoane refuză oferte de job cu perspective bune pentru că nu sunt plătite foarte bine din prima, altele nu îndrăznesc să aplice pe anumite poziții pentru că nu consideră că au șanse.

Înainte de a lua o decizie, gândește-te de două ori și cere și sfatul apropiaților! De multe ori, avem nevoie de persoanele din jurul nostru pentru a ne da seama daca ne apreciem corect. Și nu ezita să aplici la joburile care te atrag! Nu pierzi nimic dacă nu ai fost sunat pentru interviu, însă dacă nu aplici, cu siguranță pierzi o șansă!

 

Ți-a plăcut acest articol despre lucrurile pe care ar trebui să le eviți când îți cauti loc de munca? Citește și: 

6 semne că interviul de angajare a decurs bine

Cum să vorbești cu managerul despre sănătatea ta emoțională

 

A fost util articolul? 38
cauti jobcauti loc de munca

Leave a Reply