• 14 Dec. 2020
 • 3 min

Citește anuntul de angajare atent ca să găsești mai multe joburi care ți se potrivesc

citeste anuntul de angajare atent

Noul an e aici și a venit împreună cu rezoluțiile clasice: să fim mai buni, mai activi, mai sănătoși etc. În ceea ce privește viața ta profesională, noi vrem să-ți facem o singură recomandare: să fii mai atent la detalii când citești anunțul de angajare. Află de ce în articol!

Când am căutat să mă angajez pentru prima oară, eram destul de sigură că nu știu să fac nimic. Simțeam că studiile nu mă pregătiseră pentru piața muncii și că nu aveam suficiente abilități practice care să fie atrăgătoare pentru recrutori. Dar asta nu m-a oprit din a căuta joburile care mi se potrivesc și din a aplica la ele. Cu toții începem undeva doar, nu-i așa? 

În acel moment, printre anunțurile de angajare care nu necesitau niciun pic de experiență, am început să strecor și joburile care cereau 1-2 ani de experiență de muncă, chiar dacă nu îi aveam. Am fost surprinsă să descopăr că, în cazul unora, chiar mă potriveam portretului candidatului ideal. Nu aveam experiența propriu-zisă, dar bifam toate celelalte cerințe. Așa că am început să aplic și pentru acele posturi, asigurându-mă înainte că CV-ul meu reflectă respectivele cunoștințe. Ca atare, primul meu job chiar a fost unul care inițial cerea un candidat mai experimentat în anuntul de angajare, iar asta pentru că am citit cu atenție anunțul și am avut curajul să aplic chiar dacă la prima vedere părea nepotrivit.

Cum te ajută eJobs să găsești joburile potrivite

Platformele de angajare online au evoluat mult de când am aplicat eu la primele joburi, iar filtrele pe care le poți folosi pentru a descoperi anunțurile de angajare care ți se potrivesc s-au înmulțit enorm. Pe eJobs.ro, spre exemplu, poți sorta joburile în funcție de: 

 • Localitatea din România, străinătate sau muncă de acasă
 • Departamente și industrii
 • Nivelul de carieră (fără experiență, entry level, mid level, senior level, manager)
 • Studiile absolvite
 • Tipul jobului (full time, part time, practică/voluntariat, proiect/sezonier)
 • Data publicării anunțului (dacă vrei să vezi cele mai noi poziții)
 • Distanță (dacă vrei să găsești angajatorii cei mai apropiați de tine) 

În plus, dacă ai CV-ul completat cât mai exact și detaliat, tot eJobs.ro îți poate trimite recomandări zilnice sau săptămânale pe e-mail cu joburi care ți se potrivesc, inclusiv o listă de joburi la care au aplicat candidați similari cu tine. Mai mult, dacă salvezi căutările de joburi care te interesează, din contul tău poți adăuga alerte pentru acele căutări, iar eJobs îți va trimite pe e-mail cele mai noi anunțuri publicate conform căutărilor tale. De asemenea, lângă anuntul de angajare pe care îl găsești, oricare ar fi el, vei găsi și alte trei joburi similare. 

Citește anuntul de angajare atent înainte de a aplica!

Platforma eJobs.ro te ajută enorm cu găsirea anunțurilor potrivite, dar mai departe de tine ține să le citești în detaliu. Știu că trebuie să suporți zilnic o mulțime de informații și că e ușor să-ți pierzi răbdarea atunci când îți cauți un job, iar răspunsurile întârzie să apară. E important, totuși, să înțelegem că și recrutorii au trecut prin aceeași perioadă bizară prin care am trecut și noi în 2020, iar asta înseamnă că uneori pot răspunde mai greu. 

De aceea e esențial să citim cap-coadă anunțurile de angajare care ne interesează. Pentru că din ele putem afla cu adevărat ce joburi ni se potrivesc sau nu. S-ar putea să descoperi anuntul de angajare care pare ideal pentru tine din titlu, dar care cere mai multe abilități decât ai sau, invers, să găsești printre posturile care la prima vedere par nepotrivite joburi care ți s-ar potrivi ca o mănușă.   

Așadar, echipa eJobs.ro îți recomandă să:

 1. Te asiguri că ai experiența și pregătirea/studiile pe care le cere angajatorul în anuntul de angajare. Poți aplica, desigur, la un job dacă ai doar doi ani experiență, iar anunțul cere trei, dar dacă postul necesită zece ani de experiență în domeniu și nu ai nici jumătate, atunci mai bine zici pas. 
 2. Verifici locația jobului sau a companiei. De cele mai multe ori o vei găsi în interiorul anunțului sau menționată chiar în titlu. Caută locația pe o hartă și află dinainte să aplici cât de accesibil îți este locul. 
 3. Vezi dacă te potrivești cu profilul candidatului ideal. Unele lucruri le poți învăța din mers, dar altele s-ar putea să dureze mai mult și să fie extrem de importante în ochii angajatorului. Citește cu atenție profilul candidatului ideal din anuntul de angajare și asigură-te că întrunești cerințele de acolo măcar în proporție de 80%. 
 4. Descoperi viitoarele responsabilități. Fiecare loc de muncă e diferit, chiar și atunci când e în același domeniu, și e normal să descoperi în fișa postului lucruri noi pentru tine, dar dacă majoritatea responsabilităților îți sună străin, s-ar putea să nu fie jobul potrivit. 
 5. Te asiguri că nu există cerințe suplimentare. Unii angajatori s-ar putea să-ți ceară să răspunzi la un mini-interviu sau să te descrii într-un paragraf atunci când aplici. Vezi dacă în anuntul de angajare ai cerințe suplimentare și răspunde cu atenție la ele ca să fii sigur că angajatorul îți ia în considerare CV-ul.

Această atenție la detalii poate fi exact diferențiatorul de care ai nevoie în găsirea unui job potrivit. Iar în această perioadă în care angajatorii au tot mai multe CV-uri de citit, e important să aplici cu grijă. În plus, cu cât CV-ul tău indică mai mult că ești candidatul ideal pentru un job, cu atât ai mai multe șanse să apari printre primii candidați pe care angajatorul îi vede, datorită algoritmului inteligent eJobs, care afișează aplicanții în ordinea relevanței acestora. Așadar, aplică fără frică la anunțurile de angajare care ți se potrivesc!

A fost util articolul? 13
 • AvatarNicoleta Gunea zice

  Buna dimineata!

  Am citit cu atentie acest artico: “Citeste anuntul de angajare atent” .
  Este un articol foarte bun.
  Sper sa ma ajute in gasirea unui job potrivit studiilor mele si experientei profesionale acumulata pana in prezent.

  Va multumesc frumos!

  O zi buna si cu spor in tot ce faceti!

  Cu respect ,

  Nicoleta Gunea

  • Bună, Nicoleta,

   Mulțumim mult pentru aprecieri! Asta ne motivează să fim mai buni în ceea ce facem. Te încurajăm să aplici în această perioadă în care aplicările poate nu mai sunt la fel de numeroase ca în toamnă, acordând atenție fiecărui aspect menționat în anunț :).

 • AvatarPorumb zice

  Doresc sa angajez farmacist in Rm Sarat.

  • Bună, Cosmin,

   Momentan nu sunt joburi de farmacist în orașul Rîmnicu Sărat.

   Te încurajăm să te abonezi la alerta de joburi. În fiecare zi apar noi joburi pe care le poți primi la tine pe e-mail. Iată ce trebuie să faci:

   În partea dreaptă a CV-ului trebuie să bifezi Criteriile jobului dorit: Nivel cariera/Nivel studii/Tip job/Orase de lucru/Departamente/Industrii/Salariu net lunar. Bifarea acestor criterii este esențială pentru ca noi să putem sorta joburile pentru tine. *Te sfătuim să bifezi și Buzău pentru a extinde oferta de joburi.
   Intră apoi în Setări cont – opțiune aflată sub poza ta de profil (din partea dreaptă sus). De pe coloana din stânga, alege Setări alerte e-mail ⤏ Frecvența alertei ⤏ Zilnic

 • AvatarCarnenschi Radu Eugen zice

  Caut loc de muncă, șofer cât. B

Leave a Reply