• 30 Mar. 2020
 • 4 min

Ghid complet pentru o reconversie profesionala ca la carte

Primii pași către o reconversie profesionala încep cu aceste 10 lecturi obligatorii care te vor ajuta să ai un parcurs lin, dar și să obții jobul potrivit!

reconversie profesionala 10 articole obligatorii

Ce inseamna reconversie profesionala? Îți indicăm primii pași!

E normal ca după câțiva ani într-un domeniu, când devii cu adevărat priceput în ceea ce faci și începi să descoperi competiția la locul de muncă la un alt nivel, să simți nevoia unei schimbări. Înainte de a alege un nou traseu în carieră e important să realizezi ce te nemulțumește: jobul în sine sau profesia cu totul? Așadar, înainte de a porni în căutarea anunțului de job potrivit, pune-ți umătoarele 5 întrebări care te vor ajuta să faci o reconversie profesionala!

De unde începi o schimbare de profesie

Înainte de a aplica la job într-un domeniu nou e important să ai CV-ul pus la punct pentru acesta, dar și să fii ghidat înspre pozițiile care ți se potrivesc. Apelează linia telefonică scurtă 021.9124, iar un consilier eJobs îți va oferi suport pe tot parcursul procesului de găsire a unui loc de muncă, de la completarea CV-ului, crearea unui profil de candidat, identificarea job-urilor compatibile cu pregătirea și nivelul tău de experiență, precum și sfaturi punctuale cu privire la oportunitățile din piață. Află mai multe despre un serviciu gratuit de consiliere și orientare care te ajută să faci o schimbare de profesie!

Abilitati care te ajută să obții un nou loc de muncă

Pe lângă o scrisoare de intenție și un CV bine structurat, fără greșeli gramaticale, angajatorii caută să cunoască cât mai bine viitorul angajat încă din momentul în care acesta aplică la job. Mai exact, ei vor să descopere acele abilitati care te vor ajuta să-ți faci sarcinile mai bine la muncă. E simplu să faci față cu brio interviului pentru un nou job într-o nouă carieră dacă știi ce aptitudini caută cel din fața ta. Află care sunt noile abilitati cu care te poți diferenția și care te pot ajuta să-ți schimbi jobul!

Orientare in cariera: de ce să ții cont

Ai ajuns la concluzia că jobul actual nu te mai motivează suficient? Te trezești în fiecare dimineață cu gândul că nu mai vrei să mergi la muncă sau stai numai cu ochii pe ceas cât timp ești acolo? Te gândești oare cum ar fi fost dacă ai fi ales o altă facultate sau chiar un alt job atunci când ai intrat pe piața muncii? Un coach sau un consultant te poate ajuta nu doar cu dezvoltarea planului de cariera, dar și să te orietezi către un domeniu mai atractiv pentru tine. Citește câteva sfaturi de la un profesionist pentru o buna orientare in cariera!

Greșeli comune ale celor care vor să facă o schimbare de cariera

Dacă te numeri printre oamenii epuizați, plictisiți, ce au diverse talente și abilități pe care nu au avut ocazia să le folosească, o schimbare de carieră este mai mult decât indicată. Însă ea nu este niciodată un pas ușor de făcut și tocmai de aceea poți fi tentat să faci diverse erori pe parcursul acestui drum. Graba poate strica treaba și această nu este singura capcană în care riști să cazi. O listă completă a celor 10 greșeli comune pe care mulți le fac găsești în articol!

Sfaturi cu care treci peste frica de reconversie profesionala!

De cele mai multe multe ori schimbările majore sunt însoțite de frică. Această teamă poate fi: de necunoscut, de a nu face față, de a lua o decizie greșită, de a eșua ș.a.m.d. Numitorul comun al acestor frici este lipsa de încredere în propriile forțe. Frica de schimbare în carieră nu este un mit, ci o realitate cu care se confruntă mulți dintre cei care iau această decizie îndrăzneață. Din fericire, există niște tactici eficiente care te vor ajuta să treci și peste acest hop. Citește în continuare cum depășești frica de reconversie profesionala!

Descoperă de ce vor și alții să plece de la actualul loc de munca

Ești curios să afli care sunt nemulțumirile celorlalți legate de jobul lor, dar și câți oameni plănuiesc să-l schimbe în viitorul apropiat? Conform unui studiu eJobs, 6 din 10 angajați români vor să-și schimbe jobul în următoarele 6 luni. La fel de mulți estimează că pot găsi altceva, mai bun, în maximum 3 luni. Concluzia nu este deloc surprinzătoare dacă o corelăm cu faptul că 7 din 10 respondenți nu sunt mulțumiți de jobul lor actual. Studiul eJobs Romania îți prezintă câteva cifre interesante de care detaliază de ce mai mult de 50% dintre angajați vor un alt loc de munca!

Cauți un job mai bine plătit? Te-ar ajuta niște cursuri de reconversie profesionala!

De multe ori, te uiți la cei din jur și apreciezi cât sunt de norocoși că au găsit acel job și bine plătit, și cu program flexibil și poate și cu o suită de alte beneficii wow. Dar locurile de muncă bine plătite nu sunt atât de rare pe cât par. Dacă salariul este principalul motiv care te determină să faci o reconversie profesionala, atunci îți face o trecere în revistă a meseriilor bine plătite în 2020. Descoperă fiecare domeniu în acest articol și hotărăște-te ce cursuri de reconversie profesionala să faci!

Cum îți dai seama dacă merită să faci o reconversie profesionala IT

IT-iștii sunt în continuare cei mai căutați candidați de către angajatorii români. În ciuda faptului că ofertele salariale ale companiilor sunt de câteva ori peste media altor joburi, în piață încă sunt mai puțini candidați pentru jobul de programator decât locuri de muncă disponibile. Te-ar tenta și pe tine să te reorientezi către o carieră în IT deoarece consideri că ea are un viitor solid în față? Înainte de a face primele demersuri în acest sens te invităm să afli ce aptitudini ar trebui să ai pentru ea. Continua să citești despre ce presupune o reconversie profesionala IT!

Niciodată nu e prea târziu pentru reconversie profesionala

Nu există o vârstă maximă până la care-ți poți schimba cariera. Însă acest demers necesită o doză zdravănă de curaj și înțelegerea că nu va fi un drum ușor. Cum au reușit să facă schimbarea cei de dinaintea ta? Simplu. În prezent, majoritatea companiilor oferă training-uri și acceptă din ce în ce mai mulți candidați fără experiență. Și asta pentru că există o lipsă acută de talente pe piață. Punctele prezentate în acest articol te vor ajuta să-ți conturezi un plan de reușită pentru o reconversie profesionala!

A fost util articolul? 10
articole reconversiereconversie profesionala
 • AvatarChelariu Ovidiu zice

  Buna ziua,
  Sunt interesat de un program de reconversie profesională.
  Cu cine as putea lua legătura pentru îndrumare?
  Va multumesc.
  Chelariu Ovidiu
  Brașov

Leave a Reply