• 30 Jun. 2015
  • 2 min

De ce e important sa ai un hobby

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Procesul de recrutare e mult mai usor pentru tine. Din 10 candidati selectati, cu experienta asemanatoare, tu esti cel/cea care dedica si timpul liber activitatilor creative. […]

Procesul de recrutare e mult mai usor pentru tine. Din 10 candidati selectati, cu experienta asemanatoare, tu esti cel/cea care dedica si timpul liber activitatilor creative. Job-ul este pentru tine o pasiune si noul trend in recrutare este orientarea spre candidatii care demonstreaza ca stiu sa faca din hobby o afacere profitabila.

 

 

  1. Intalnesti oameni noi cu aceleasi pasiuni, faci schimb de experienta, iar reteaua de prieteni este atat de utila atunci cand vrei sa-ti schimbi job-ul sau sa gasesti noi parteneriate.
  2. Esti mai increzator. Pasiunile iti dau energie sa-ti depasesti limitele, sa iesi din zona de confort si sa incerci ceva nou. Faci asta in timpul liber, iar la birou si in relatiile profesionale vei adopta treptat-treptat acelasi stil constructiv. In cazul in care nu esti foarte fericit la locul de munca sau simti ca nu ai ales bine un drum profesional, un hobby iti reda increderea in sine si iti arata ca poti face bine lucrurile in directia care iti place.
  3. Fara stres. Uiti de planificari, bugete, meeting-uri si te dedici unei activitati care te incarca de voie buna si energie. Colegii vor observa efectele chiar luni de dimineata cand vii zambind la birou.
  4. Gasesti mai usor pretexte de comunicare. Esti nou la job sau simti ca nu ai nimic in comun cu ai tai colegi? In pauza de cafea profita de moment pentru a-ti face noi prieteni. Intreaba-i ce au facut un weeke-end, ce hobby-uri au si nu ezita sa te lauzi cu hobby-ul tau.
  5. Ai o alternativa in cariera. Exista manageri din companii multinationale care la un moment dat se retrag dintr-o pozitie bine remunerata din motive precum stresul, lipsa unei echipe sau viziune diferita asupra proiectelor. Multi isi folosesc experienta acumulata si se dedica hobby-urilor pe care le transforma in afaceri profitabile.
  6. Studiile arata ca atunci cand iti urmezi pasiunea esti mai putin predispus la anxietate si depresie – stari care se pot reflecta la locul de munca.
  7. Gandesti mai mult din perspectiva umana si aceasta abordare are efect pozitiv la job, in relatia cu clientii. Sefii iti vor lauda atitudinea atunci cand vor vedea ca oferi servicii asa cum ai vrea si tu sa le primesti.
  8. Ai o sanatate de fier! Daca in timpul liber te dedici unui sport precum tenis, handbal, inot, drumetii contribui semnificativ si la buna functionare a organismului. In conditiile in care job-ul tau este sedentar, sportul regleaza circulatia sangvina si te ajuta sa ai o conditie fizica buna.

 

 

5 hobby-uri care te pot ajuta in procesul de recrutare

  1. Canti la un instrument. Fie ca esti virtuoz al pianului, vioarei sau oricarui instrument muzical esti perceput de recrutori ca un adevarat profesionist. Hobby-ul muzical cere repetitii si dorinta de a fi mereu mai bun, de a atinge noi si noi standarde. Ai skill-uri de bun ascultator si autodisciplina, stii arta unei prezentari publice impecabile si ai abilitatea de a improviza pentru a face fata cu brio unor situatii neprevazute. Aceeasi atitudine o adopti si in activitatea profesionala.
  2. Voluntariat. Daca in timpul liber te dedici benevol unor activitati care iti plac si interactionezi cu oamenii, arati ca esti o persoana sociabila si ai predispozitia de a rezolva probleme. In plus ai abilitati de leadership.
  3. Sporturile. Daca practici un sport esti perceput ca o persoana dedicata, stii sa-ti gestionezi timpul si muncesti mult pentru a-ti atinge obiectivele.
  4. Activitatile meditative arata ca esti o persoana calma, care stie cum sa jongleze cu situatiile stresante si se focuseaza asupra prioritatilor.
  5. Activitatile creative precum participarea la ateliere de pictura, artizanat sau campaniile de voluntariat te ajuta atunci cand aplici pentru un job in domeniul comunicarii, PR-ului sau marketing-ului.

 

 

Ti-a placut articolul? Citeste si alte articole despre cum sa te evidentiezi in procesul de recrutare pe www.recrutaresiselectie.ro

 

Iti recomandam: http://www.recrutaresiselectie.ro/article/cum-poti-ajunge-pe-lista-scurta-a-candidatilor-chemati-la-interviu/

 

 

De Steluța Năstase, Online Marketing Specialist ABC Human Capital

A fost util articolul? 0
hobby

Leave a Reply