• 25 Oct. 2016
  • 2 min

Despre schimbările în comerțul online la Meet Magento România, cu Sandu Băbășan

Despre schimbările în comerțul online la Meet Magento România, cu Sandu Băbășan

Peste 500 de comercianți online, furnizori de servicii și experți IT sunt așteptați la a treia ediție a evenimentului Meet Magento România.

Cea mai importantă serie de conferințe dedicată platformei de eCommerce Magento ajunge la Cluj-Napoca, între 28 și 29 octombrie, după opriri în orașe precum New York, Atena, Ho Chi Minh, Buenos Aires și Madrid. Evenimentul internațional aduce la un loc lideri de opinie, programatori, directori de companii și specialiști în marketing, cu toții venind pentru a face schimb de idei și a discuta tendințele în dezvoltarea comerțului online.

În România, Meet Magento este organizat de agenția clujeană de soluții IT, MindMagnet, cu sprijinul Asociației Meet Magento. Cu numeroși programatori certificați în Magento și peste 100 de magazine dezvoltate pe această platformă, MindMagnet își propune să popularizeze și mai mult avantajele Magento în România. Cu această ocazie, deschiderea evenimentului va fi susținută chiar de fondatorul și CEO-ul MindMagnet, Vlad Stănescu.

Ediția din acest an va avea, pe lângă prezentările clasice, două mese rotunde de neratat, una pentru aria de business și una pentru programatori. Sandu Băbășan, CFO MindMagnet, ne povestește despre ce a însemnat organizarea Meet Magento România și despre trendurile ce vor fi dezbătute.

eJobs.ro: Având în vedere experiența primelor două ediții, cum a decurs organizarea evenimentului din 2016?

 

Sandu Băbășan: Organizarea evenimentului Meet Magento este mereu o provocare. Dacă primul eveniment a adus emoția necunoscutului, cel de-al treilea a adus pasiunea de a organiza un eveniment perfect, în care atât participanții dar și speakerii să se simtă extraordinar. Probabil că cele două eveninente organizate deja au fost sonore și astfel am reușit să convingem 7 Magento Masters, din totalul de 12 worldwide, să participe la Meet Magento România.

eJobs.ro: Ce poți să ne spui despre speakerii acestei ediții?

 

Sandu Băbășan: Speakerii internaționali invitați fac parte din comunitatatea Meet Magento. Aceștia participă în fiecare an, în medie, la 8 evenimente din întreaga lume. Thomas Goletz, președintele Meet Magento Association, este super omul care a reușit să pună bazele acestei seri de evenimente la nivel mondial. Este fantastic că va fi prezent și ne va împărtăși din experianța lui legată de comunitatea Magento. De asemenea, trebuie să menționez că mă bucur enorm de faptul că am reușit ca și în acest an să îl avem printere noi pe Marius Străjeru (Magento Developer & Guru – Arnia Software), care urcă pe scena Meet Magento România alături de speakeri celebri precum Vinai Kopp (Magento Trainer) sau Jason Woosley (Magento VP Of  Technology).

Thomas Goletz, președintele Meet Magento Association

Thomas Goletz, președintele Meet Magento Association

eJobs.ro: Care sunt tendințele în eCommerce, despre care se va vorbi la conferință?

 

Sandu Băbășan: Dacă ne referim la latura de business a evenimentului, în România există, la ora actuală, în jur de 5.000 de comercianţi online activi, iar în 2015 un român din trei a făcut cel puţin o dată cumpărături online. Trendul în comerțul online este de creștere, atât din privința business-ului cât și a numărului de cumpărători online. Odată cu acest trend ascendent, observam și o creștere a numărului de furnizori de servicii conexe, dar și a calității serviciilor oferite. Considerăm că un sharing de know-how poate însemna mult pentru comercianți, în vederea adaptării serviciilor lor într-un mod realist la piața anului 2016.

Dacă vorbim despre subiectele tehnice ale conferinței, mai precis despre platforma Magento 2, aceasta a adus schimbări majore de arhitectură, iar programatorii sunt încântați de acest lucru. Schimbarea vine însă cu provocările sale și nevoia de informații de calitate este una mare. Ediția de anul acesta va avea un focus tehnic intens pe Magento 2, oferind astfel informații de valoare pentru toți programatorii de Magento 2, indiferent că au deja experiență sau că abia acum încep.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply