• 25 Jul. 2006
  • 2 min

Fa-i sa gandeasca la fel ca tine

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Cand clientii iti inteleg afacerea, sunt mult mai inclinati sa devina cumparatori activi. I: Tocmai am incheiat o campanie de promovare de un an. Desi vanzarile […]

Cand clientii iti inteleg afacerea, sunt mult mai inclinati sa devina cumparatori activi.

I: Tocmai am incheiat o campanie de promovare de un an. Desi vanzarile au crescut intrucatva, trebuie sa recunosc ca sunt dezamagit de rezultate. Ma asteptam sa aiba un impact mai mare asupra vanzarilor. Cum as putea imbunatati rezultatele unei campanii viitoare ?

R: Cauzele primare ale esecului sunt cel mai dificil de depistat. Cateodata, rezultatele sunt o dezamagire si pentru ca ateptarile noastre au fost prea ridicate. Alteori, rezultatele slabe sunt cauzate de erori interne ale sistemului sau proasta directionare a campaniei per total. Sau v-ati adresat corect tintei, dar nu au perceput afacerea si produsele voastre asa cum le vedeti voi. In acest caz, cumparatorii ar raspunde mai bine la o “campanie de convertire”.

Eforturile traditionale de marketing se focalizeaza pe vanzare. In acest scenariu, produsele si serviciile sunt prezentate clientului poatential prin a li se spune cat de performante sunt si ce beneficii ar aduce apelarea la ele. Marketingul de convertire adopta o abordare total diferita.

Decat sa va propuneti ca obiectiv primar cresterea vanzarilor, mai bine axati-va pe implementarea filosofiei companiei voastre in randurile publicului. Odata ce vor ajunge sa gandeasca ca voi, vor fi mult mai dispusi sa asculte, creada si sa actioneze in baza mesajelor promovate. Va veti fi pavat calea succesului viitorului vostru in afaceri.

Trebuie sa le comunicati potentialilor clienti despre ce este firma voastra. Le veti permite astfel sa vada dincolo de fatada, produse si servicii si sa gaseasca motive pentru a intra in dialog cu voi.

Urmatoarele exemple ilustreaza trei societati comerciale care s-au angajat in marketing de convertire.

1. firma de consultanta financiara care se promoveaza ca fiind specialisti cu atestate in contabilitate si calcul impozite. Mesajul lor se schimba intr-unul de sincer interesati in ajutorarea societatilor mici si mijlocii de a se dezvolta pin serviciile de consultanta oferite de ei. Odata ce potentialii clienti inteleg serviciile contabile in aceasta maniera, vor fi mult mai receptivi la mesajul firmei de consultanta.

2. Un magazin cu amanuntul de jucarii pentru pasari exotice. In acest exemplu, proprietarul aplica marketingul de convertire, prezentand potentialilor cumparatori placerile cresterii pasarilor exotice. Apoi, tot proprietarul organizeaza excursii de observatie de pasari exotice in natura, demonstrand la fata locului beneficiile acestui hobby. De asemenea, magazinul distribuie lunar scrisori informative catre societatile de pe piata tinta, ceea ce ajuta la educatia bazei de potentiali clienti. Odata ce potentialii devin entuziasti, comercializarea
incepe sa fie eficienta.

3. Un site web furnizeaza clientilor informatii si sfaturi medicale. Odata ce vizitatorii realizeaza posibilitatea de a primi informatii si sfaturi medicale de specialitate, vor fi convertiti in utilizatori de Internet, convinsi de calitatea informatiei primite intr-un format accesibil in orice moment ar avea nevoie. Odata convertiti, se vor intoarce si reintoarce la site, si vor fi mai receptivi la orice se comercializeaza pe situl respectiv.

Dupa ce veti implementa marketingul de convertire in cadrul planului de marketing, veti observa cresterea receptivitatii potentialilor clienti si o crestere semnificativa a cifrei vanzarilor.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply