Procesul de recrutare include, de regulă, mai multe interviuri. Iar faptul că ai ajuns în etapa a doua a procesului de selecție, înseamnă că ai atras atenția angajatorului și că te afli într-o poziție favorabilă.
Acum ai șansa de a-ți demonstra calitățile și a-ți consolida șansele de a obține jobul mult dorit. Astfel, este important să fii pregătit în mod corespunzător și să abordezi al doilea interviu cu seriozitate. Pentru a te ajuta să ai succes în acest demers, descoperă în acest articol câteva sfaturi valoroase despre cum să te prezinți la cel de-al doilea interviu de angajare.
Ai început procesul de recrutare, ai trecut de primul interviu și te pregătești pentru o a doua discuție. Potențialului angajator i-a plăcut cum te-ai prezentat în timpul primului interviu, dar trebuie să rămâi la fel de concentrat și de pregătit. Să vedem ce ai de făcut!
Folosește timpul pe care îl ai între primul și cel de-al doilea interviu pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în compania care te-a chemat la discuții. Ține cont de experiența și de realizările tale și încearcă să găsești rezolvări la problemele pe care le întâmpină potențialul angajator. Fiind informat demonstrezi angajament și interes față de poziția pentru care ai aplicat. Cu cât cunoști mai multe detalii despre companie, cu atât vei putea lega experiența ta de nevoile și obiectivele organizației. Astfel, vei putea argumenta mai bine de ce ești potrivit pentru această oportunitate și cum vei aduce valoare angajatorului.
De asemenea, informațiile obținute despre companie te ajută să pui întrebări relevante în timpul discuției.
Primul interviu l-ai susținut cu un recrutor, iar al doilea va fi, cel mai probabil, cu un manager sau cu viitorii colegi, precum și cu oamenii cheie din diverse departamente. Te vei întâlni, cel mai probabil, cu oamenii care au putere de decizie și care vor dori să vadă ce soluții ai pentru problemele cu adevărat importante. Iar dacă ajungi să cunoști mai multe despre persoana sau persoanele care vor participa la discuție, vei putea construi o legătură mai rapidă și mai facilă. Dacă ai informații despre experiența sau interesele lor profesionale, poți iniția discuții mai relevante și captivante, ceea ce va demonstra interesul și angajamentul tău față de procesul de selecție.
De asemenea, cunoașterea background-ului intervievatorului îți poate oferi o perspectivă mai clară asupra a ceea ce-și dorește acesta de la candidat.
Cei cu care urmează să întâlnești la cel de-al doilea interviu vor dori să te vadă așa cum ești în realitate. Informează-te despre cultura organizației și fă comparații cu preferințele sau interesele tale ca să arăți că te poți integra într-un mediu nou. Trebuie să te „vinzi” ca persoană și nu ca o listă de realizări. Spre exemplu, poți sublinia că ai lucrat în medii diverse de lucru sau în care ai avut oportunitatea de a te adapta la noi situații.
Arată că ești deschis la schimbări și dispus să te adaptezi cerințelor și nevoilor organizației. Subliniază capacitatea ta de a lua în considerare diverse perspective și soluții, și de a răspunde în funcție de cerințele și dinamica fiecărui mediu de lucru.
Potențialul angajator te poate întreba despre așteptările salariale pe care le ai, pentru că, cel mai probabil, dorește să ajungă la o decizie cât mai repede. Cel mai bine ar fi să nu discuți o sumă exactă, ci să vorbești despre un interval în care îți dorești să se încadreze salariul tău. Înainte de cel de-al doilea interviu documentează-te despre salariile oferite în industrie pentru o poziție similară celei pentru care ai aplicat.
Procesul de recrutare, uneori, poate fi provocator și poate veni cu o mulțime de temeri. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu joburile potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!
8 abilități care pot fi clișee în CV-ul tău dacă nu le exemplifici