Experientele din trecut: Mihai afla mai multe despre partenera lui din povestirile acesteia despre trecutul sau.Diana ofera exemple concrete din trecut, aratand in acest fel ca […]
Experientele din trecut:
Mihai afla mai multe despre partenera lui din povestirile acesteia despre trecutul sau.Diana ofera exemple concrete din trecut, aratand in acest fel ca are experienta necesara.
Povestirile sunt dovada ca ai fost intr-un anumit loc sau ca ai facut un anumit lucru. Ele dezvaluie modele, atat bune cat si rele.
Perioada intrebarilor:
Mihai are un milion de intrebari pe care ar vrea sa i le puna partenerei sale: Ce gen de muzica te atrage Esti un fan inrait al filmelor Iti place mancarea italieneasca Persoana care o intervieveaza pe Diana, o intreaba daca exista neclaritati in legatura cu jobul sau orice s-a discutat pe parcursul interviului; politicos, raspunde ca nu, lucrurile generale s-au inteles deja.
Pentru a te decide corect, este nevoie sa incepi sa pui niste intrebari asa cum a facut Mihai. Te va ajuta mult sa iti dai seama daca vrei sau nu sa duci relatia pe o treapta superioara.
Semne ingrijoratoare:
Partenera lui Mihai incepe sa ii povesteasca acestuia, despre fostul sau prieten intr-un mod nu tocmai pozitiv.
Diana a renuntat la ultima sa slujba din cauza sefului. Evita sa mentioneze ceva negativ in acest sens.
Fie ca e vorba de un interviu sau o intalnire, e bine totusi sa nu incepi prin a enumera esecurile unor relatii/experiente trecute.
Familia:
Mihai este foarte entuziasmat si vrea sa o prezinte pe noua sa partenera familiei.
Dianei i se ofera un tur de orientare pe parcursul caruia cunoaste posibilii colaboratori.
Urmatorul nivel intr-o relatie este sa ajungi sa cunosti si alte persoane implicate, fie ca sunt prieteni, familie sau colegi de serviciu. Nu uita totusi ca niciodata nu ar trebui sa subestimezi influenta acestei componente, mai mici dar nu lipsita de importanta.
Competitia:
Mihai o compara pe partenera sa cu alte fete pe care le-a cunoscut.
Dianei i se mentioneaza ca mai sunt si alte 5 candidate pentru acest job. Intra in panica, gandindu-se ca poate sunt mult mai calificate decat ea.
Nu este corect sa te gandesti la competitie subapreciindu-te pe tine. Esti unic in felul tau si trebuie sa fii increzator in puterea, inteligenta si calitatile tale.
Asteptarea:
Mihai ii spune partenerei sale ca o va suna pentru o alta intalnire saptamana viitoare.
Dianei i se spune ca decizia finala ii va fi comunicata intr-o saptamana.
Asteptarea unui telefon e cea mai grea parte pentru amandoua situatiile. Ai incredere in tine si lasa lucrurile in voia lor.
Angajamentul:
Mihai o suna pe partenera sa pentru o a doua intalnire si ea accepta. Numai timpul ne va spune daca s-au inselat asupra primelor impresii.
Diana asteapta timp de doua saptamani telefonul. Este sunata iar postul i se ofera. Accepta.
Asa cum nici o prima intalnire sau o a doua nu se termina intr-un angajament pe termen lung, la fel nici un interviu nu va sfarsi neaparat printr-o oferta de munca. Uneori chiar nu merge, oricare ar fi motivele. Treci peste si mergi mai departe. Vor fi alte interviuri si alte intalniri.