• 24 Oct. 2017
  • 2 min

MATER Library – Prima bibliotecă de materiale din România

MATER Library Bucharest
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

La mijlocul lunii octombrie s-a deschis MATER, prima bibliotecă de materiale din România, dedicată profesioniștilor din domeniul arhitecturii, designului de interior și artelor plastice.

Cu câteva luni înainte, pe 20 mai, Echipa MATER lansa campania de donații prin care își propuneau să strângă 15.000 de euro din partea publicului pentru a începe lucrul la bibliotecă. În schimbul donațiilor, cei implicați în strângerea de fonduri aveau să primească abonamente la bibliotecă, obiecte de design sau posibilitatea de a deveni co-fondatori ai proiectului.

 

La acel moment, Florin Cobuz, co-fondator MATER, miza pe votul de încredere al persoanelor din domeniul creativ:

„Am creat ideea bibliotecii de materiale cu gândul la profesioniștii din arhitectură, design, advertising și alte industrii creative. Experiența de a atinge și compara materiale diferite este esențială pentru procesul creativ și am decis să implicăm această comunitate de la începutul proiectului. Oferim astfel beneficiarilor și susținătorilor bibliotecii ocazia de a se implica în MATER și de a ne susține atât financiar, cât și printr-un vot de încredere în acest proiect curajos.” povestea Florin în acel moment.

 

Acum, la șase luni de la începerea campaniei de crowdfunding, inițiativa s-a demonstrat a fi de succes și de interes pentru profesioniștii creativi din România, biblioteca MATER deschizându-se publicului în incinta complexului Industria Bumbacului (Splaiul Unirii, nr. 160, București) la mijlocul lunii octombrie.

 

Pentru început, MATER dispune de aproximativ 3.000 de mostre de materiale precum sticlă, ciment, ceramică, piatră, materiale textile și multe altele. Astfel de biblioteci de materiale există și în New York, Seoul și Milano, dar MATER este nu doar prima bibliotecă de acest fel din România, ci și din Europa de Sud-Est.  

 

Spațiul de 1.000 mp cuprinde 3 zone principale: biblioteca, o sală multifuncțională cu o capacitate de 120 de persoane, unde poți participa la conferințe și ateliere, și spațiul de coworking, un hub cu birouri private, dar și mese de lucru la comun. Aceste spații din urmă se închiriază.

 

Studenții au acces gratuit la bibliotecă, iar toate celelalte persoane au primele două intrări gratis, urmând ca apoi să își facă un card de acces pe bază de buletin. Abonamentul pe un an costă 120 de euro și le pune la dispoziție abonaților accesul la bibliotecă, mesele de lucru din interiorul bibliotecii, unde pot fi aduși și clienți sau parteneri pentru discuții, dar și acces la baza de date online de pe www.materlibrary.ro, în care vor fi incluse toate materialele expuse în bibliotecă împreună cu fișele lor tehnice și alte informații importante de la producător sau distribuitor.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply