Vreti sa impresionati clientul cu materiale care sa-l faca sa comande imediat? Iata cinci secrete: 1. Sa se focalizeze pe o anumita audienta. In zilele nostre, […]
Vreti sa impresionati clientul cu materiale care sa-l faca sa comande imediat? Iata cinci secrete:
1. Sa se focalizeze pe o anumita audienta. In zilele nostre, nu poti sti si satisface nevoile oricarui client. Demonstrati ca sunteti un profesionist, indeamna Byrne. “Aveti un avantaj si treceti drept demn de crezare cand materialele sunt axate pe tinta”, “ Spuneti ca prestati servicii de contabilitate pentru agentii de publicitate” si nu pur si simplu ”servicii de contabilitate”.
2. Folositi declaratii. Oamenii s-ar putea sa nu aiba incredere in produsul/serviciul vostru. Treceti peste neincredere prin laude aduse de fosti si actuali clienti. Declaratiile sunt scrise de obicei cu cuvintele clientului, intre ghilimele si atribuite individului respectiv. Pot fi si scrisori, brosuri si reclame.
3. Scrieti din punctul lor de vedere. ”Incepeti textul cu un stimulent” (Bly). “Oamenii sunt interesati mai ales de ei insisi”. Daca o agentie de asigurari vrea sa introduca programul de asigurari de sanatate pentru angajati in oferta pentru micile societati comerciale, ar putea fi tentati sa spuna: “Prezentam planul nostru de asigurari pentru angajati”. Rezultatele ar fi mai bune daca ar scrie “ Costurile excesive pentru asigurarile de sanatateva ameninta cu falimentul?” si Bly explica “cu asa ceva se pot identifica patronii”
4. Folositi intrebari. Angajarea clientului este sa ii puneti intrebari inca din titlu. “Fiecare patron de spalatorie auto ar trebui sa stie cele sapte secrete ale succesului. Dvs. le stiti?” Sau “De ce nu li s-a spus si proprietarilor de antene parabolice?”
5. Transformati negativul in pozitiv. Daca sunteti abia la inceput si nu ati incheiat destule contracte pentru serviciile prestate, nu disperati. Va puteti prezenta astfel: “Nici un cumparator de widget dintr-o mie nu a beneficiat de avantajele noului xyz widget.”
EXEMPLU
Am fost profesor si am tinut cursuri de formare profesionala inainte de a-mi deschide propria afacere de sisteme de cursuri de vanzari dupa cerintele clientului/corporatie. In primele patru luni nu am avut nici un client. Mi-am spus sa aplic ceea ce predam:”La urmatoarea intalnire nu mai spun nimic de produs pana la sfarsit. Voi studia nevoile clientului si ma voi pozitiona in functie de ele.” Si asa am facut. La sfarsitul intalnirii, mi-a spus: “M-ai dat gata. cand incepem? Diferenta era in a sonda din ce in ce mai adanc in nevoile clientului pentru a afla cu ce se ocupau si ce voiau sa obtina.