Sa lucrezi de acasa, sa-ti faci programul cum vrei si sa scapi de traficul super aglomerat incepe sa devina visul tot mai multor romani.
Atrasi de libertatea si autonomia pe care le obtin daca lucreaza de acasa, acestia isi doresc o flexibilitate mai mare in programul de lucru, iar angajatorii sunt determinati sa-si schimbe conceptiile si sa se adapteze noilor trenduri. Dar, cat de profitabil este pentru angajatori sa acorde o astfel de oportunitate angajatilor sai?
Performanta mai mare din parte angajatilor. Un studiu efectuat de Stanford Graduate School of Business pe o perioada de 2 ani si pe un numar de 16.000 de angajati a aratat ca persoanele care lucreaza de acasa au o performanta generala mai mare cu 13% fata de alti angajati deoarece lucreaza mai mult, sunt mai concentrati si mai fericti, ceea ce ii ajuta sa aiba o productivitate mai mare.
Studiul a descoperit ca persoanele care lucreaza de acasa (remote) lucreaza efectiv o tura completa si sunt mult mai concentrate. Astfel, un angajat care lucreaza remote se apuca mai devreme de munca pentru ca nu pierde timp din cauza traficului, nu-si prelungeste pranzul, stand la discutii prelungite cu colegul de birou si nu pleaca mai devreme ca sa evite traficul si sa ajunga la dentist. De asemenea, nu este distras de diversele evenimente petrecute la birou, prin urmare se poate concentra mai bine pe ceea ce face.
Citește continuarea în articolul Cat de productiv este sa lucrezi de acasa. Ce spun specialistii!