• 20 Mar. 2007
  • 2 min

O schimbare la nivel de management.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Un articol scris in exclusivitate pentru eJobs de Eduard Radu Lucrezi de ceva timp intr-o multinationala sau intr-o companie buna. Ai un job si un statut […]

Un articol scris in exclusivitate pentru eJobs de Eduard Radu

Lucrezi de ceva timp intr-o multinationala sau intr-o companie buna. Ai un job si un statut de Manager solid si un ‘track record’ de rezultate de care te mandresti. Totusi, iti doresti mai mult de la cariera ta. Simti ca poti mai mult si vrei sa-ti accelerezi ascensiunea profesionala.

In continuare, vom dezvolta cateva idei de care e bine sa tii cont, in momentul in care te simti tentat de o miscare potrivita in cariera, care pare ca iti va aduce mai multe satisfactii.

Efervescenta investitiilor in prezent poate ademeni multi manageri sa-si accelereze o schimbare in cariera. In acelasi timp este foarte important sa fii atent sa nu incalci principiile nescrise care te pot dezavantaja serios peste cativa ani cand investitiile se vor restrange.

Pe masura ce avansezi in cariera si urci pe treptele succesului, devine din ce in ce mai important ca pasii si schimbarile pe care le faci sa fie planificate din timp si sa fie implementate cu o perspectiva strategica pe cel putin 5 daca nu chiar 10 ani.

Pentru a nu-ti ingreuna angajarea viitoare, afla care sunt cateva reguli nescrise ale companiilor multinationale si ale agentiilor de recrutare care te vor impiedica sa evoluezi daca le incalci:

1. Nu-ti parasi locul de munca inainte de a-ti gasi altceva. Golurile in experienta nu-ti construiesc o imagine de profesionist ambitios si dinamic.
2. Nu schimba compania in care lucrezi mai devreme de 3 ani. Trebuie sa rezisti tentatiei de a pleca pentru un salariu mai bun. Companiile mari cauta profesionisti loiali chiar daca ei te pot restructura peste noapte. Pe termen lung, aceasta abordare se va dovedi profitabila.
3. Nu schimba mai mult de 2 companii in mai putin de 7 ani. Acelasi argument ca la punctul 2.
4. Nu schimba mai mult de 2 industrii in mai putin de 6 ani. Este greu sa devii credibil cu migrari frecvente in industrii diferite.
5. Nu accepta un alt job pe acelasi nivel mangerial intr-o companie similara ca marime. Ex. Manager Vanzari / Companie 50 mil Euro > Manager Vanzari / Companie 60 mil Euro. O astfel de schimbare este deseori perceputa ca o lipsa de potential in ascensiunea profesionala. A accede in posturi cu responsabilitati mai mari sau companii semnificativ mai mari ca marime a afacerii este o strategie mai buna.

Daca te afli intr-una din situatiile de mai sus, regulile respective pot fi depasite, insa cu un efort suplimentar in convingerea companiilor de recrutare sau a angajatorilor.

Cat timp dureaza o schimbare profesionala la nivel de management?

O schimbare de job sau companie dureaza intre 6 si uneori 24 de luni pentru un manager. Ocaziile cand aceste schimbari se intampla intr-un timp mai scurt sunt acelea cand experienta dobandita este deja consolidata de 4 sau mai multi ani intr-o companie reputabila si esti apelat de un consultant sa participi la un proiect de management sau executive search.

Ce poti sa faci pentru a-ti mari sansele? Trimite-ti CV-ul la cateva agentii de recrutare. Initieaza o intalnire in care sa construiesti o relatie amiabila. In masura in care se vor ivi proiecte de interes pentru profilul tau aceasta te va avea deseori in vedere ca un potential candidat.

Asadar, un salariu atractiv pentru care faci o schimbare prea din scurt, poate fi un minus pentru CV-ul tau si in final cariera ta. La fel si o demisie, cand nu ai un plan de back-up. Tine cont de ideile de mai sus si vei castiga mai mult pe termen lung decat orice beneficiu de scurta durata.

Succes!

Eduard Radu

_________________________________________________________________
Eduard Radu este fondatorul primului centru privat de consiliere în carieră din Romania, Career Experts, care oferă servicii de career coaching şi dezvăluie atitudinile, ideile şi aptitudinile necesare unei cariere de succes. Pentru a afla mai multe informaţii vizitaţi www.careerexperts.ro sau scrieti-ne la contact@careerexperts.ro

A fost util articolul? 0

Leave a Reply